reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Agula8888 - ja od 34 tyg dostałam skierowanie żeby chodzić co tydzień do szpitala na ktg. Jutro idę pierwszy raz, zobaczymy jak będzie.

Jestem z siebie bardzo zadowolona! W końcu udało mi się cały tydzień zaliczyć z samymi dobrymi wynikami (łącznie z weekendem, który zawsze był dla mnie najcięższy)!

Dziewczyny widzę, że jesteście doświadczonymi mamami, czy możecie mi poradzić jaki płyn powinno się dodawać do kąpieli dla niemowląt? Większość poleca oliatum lub baileum czy wy też tego używałyście?

reklama
Słodzaczkom w ciąży gratuluję dobrych wyników i trzymam za takowe kciuki. Takie skokiczasem zdarzają się.No itak jak AGULA pisze-im starsza ciąża tym cukry wyższe,więc dietę trzebastopniowo zaostrzać.

MARIA-uśmiałam się z Bartusia-samosia:-) A co do kultu tatusia to przeżywam dokładnie to samo:dry:Tata ma kąpać,tata usypiać, w ogóle jak tata jest w domu to mamę ma gdzieś.A jak wczoraj Przemek był u taty na rączkach i podeszłam do nich i się przytuliłam to zostałam przez niego odepchnięta z rozmachem i nakrzyczał na mnie po swojemu,że mam się nie zbliżać do JEGO tatusia.

Nefrete no tak ja uzywalam caly zestaw Oilatum teraz roznie ale Olilatum mam zawsze w szafce .... co ci moge polecic nie ma nic lepszego na zaczerwienienia od Linomagu , pisze zaczerwienienia bo moj Niko nigdy nie mial odparzen ....a jak mial lekko czerwone to zaraz mu znikalo po linomagu ..poza tym tez mozesz uzyywac profilakycznie krem przeciw odparzeniom ....a do kapieli Oilatum jest super ..... ja tez ktg mialam czesto wczesniej co tydzien a potem juz codzien .... dobrze ze u ciebie tez tak dbaja :):):)

Ostatnia edycja:
Nefrete oilatum nie używałam bo nigdy nam nie był potrzebny. Wychodziłam z założenia że jeżeli jest to nie potrzebne to nie daje. żeby skóra dziecka nie przyzwyczaiła się, na odparzenia u nas najlepszy był bepanten lub alantan zielony, linomag zielony i sudocrem ale to już tylko dla chłopców.

ja używałam mydła nivea w kostce i parafine (teraz już jej nie ma) tak doradził mi brat , później oliwke ale zawsze przed kąpielą, ponoć po zatyka pory, a już po skończonej kostce żel do kąpieli nivea i balsam nivea , który mam do tej pory i tym samym myłam główkę , chyba od roku zaczełam stosować szampon, przypomniałam sobie, żę jeszcze stosowałam serie lawendową

a u nas powróciły buraczki w roli głównej. jesteśmy po obiedzie. 1,5 kotleta , troszkę ziemniaków z jogurtem i dużo tartych buraków :-)

Dziewczyny 36,9-37,3 czy tak przy takiej temperaturze można wyjść na dwór???

gabrielka lekkie stan podgoraczkowy jak u ciebie jest ladna pogoda to chyba nic sie nie stanie u nas dzis wieje i snieg sypie .....U nas w szpitalu myja dzici Oilatum i tez polecily mi po polozne dlatego kupilam ale on jest tez do normalnej skory dziecka nie tylko na odparzenia ....

Dziewczyny Nikus przed chwilka wzial nocnik i sciagal spodnie patrzac sie na mnie zebym mu pomoga i mowiac Da ... wiec go posadzilam a on zaraz siusiu zaczal robic :):):)

nice-girl mam to samo jak S wroci ale to tak tylko przez jeden dzien potem tak rownomiernie nas traktuje ....:):):)

Ostatnia edycja:
Agulla to pilnuj teraz tego i kilka razy dziennie sadzaj, jeżeli nie zmarnujesz okazji to szybko będzie robić na nocnik, oczywiście jeżeli mu się to nie odwidzi tak jak u nas.

wooow - drugi post w ciagu dnia :) szooook :) no ale widze ze wszyscy sie ucieszyli ihihhiihihhi :):):)

zapomnialam przywitac wszystkie nowe slodkie mamy :)

labelo - czasem tak bywa... ale na pocieszenie powiem ci ze jak do tej pory jadlas 3 kromki razowca to i tak mialas wielkie szczęście :D:D:D

Maria - popieram gabrielke :D:D:D

Gabrielka - od kiedy Natanek zjada kotlety? bo moja zabcia jak dostaje kawalek z widelca to trzyma go na jezyku i mowi "miecho" po czym wypluwa i musi miec rozdrobnione i pomieszane z ziemniakami bo inaczej wyje same ziemniaki a mieso bedzie wdeptywac w dywan .... eeeehh..... co do spaceru to jesli w chwili wyjscia mala mialaby podniesiona temp to bym nie wyszla, jednak to jeszcze nie wiosna :)

nice girl , maria - eeehh ja wam zazdroszcze troche tego tatowania... bo u mnie jest ciagle odwrotnie.... :)

nefrete - u nas w szkole rodzenia mowili zeby nie używać kosmetyków leczniczych i tych typu soft jesli nie ma takiej potrzeby, te zwykle kosmetyki dla dzieci tez sa baaardzo lagodne a przekonywali nas glownie jednym argumentem - czym bedziecie sie ratowac jesli dziecko bedzie potrzebowalo lagodniejszych srodkow od aktualnie używanych :)

Agula - jajka jeszcze do tej pory nie dawalam na miekko, po prostu nie bylo okazji... a podaje w jajecznicy, nalesnikach i bardzo czesto w kluskach kladzionych do zupki :)

Witajcie

Majka toć wszyscy się cieszą, że zawitałaś :-)

Jedzeniowo to u nas jak mała je ze mną to zawsze sama- ewentualnie na 2 łyżki, ona sobie papla po swojemu swoim tempem a ja w między czasie konkrety. Je kotlety i mielone i schabowe i uwielbia kurę w sensie mięska i tylko prosi i woła "ko ko ko" a jak jest kurczak w bajce to mówi mniam :szok: Z warzyw uwielbia szpinak, marchew kalafior - Gabrielko a jak u was te buraczki przeszły?? U nas to jedyne warzywo ble no oprócz surowego pomidora ;).

A no i zupki lubi a zupa to "zupupa":-)

Maria
a widzisz ja zawsze myślałam że nic rostszego jak u chłopa siuśki złapać :) Czlowiek całe życie się uczy. Trzymaj się dzielnie bo Ty już na wylocie jesteś :))

Nefrete ja od pierwszych dni miałam zestaw Hippa - bardzo fajny i szampon i płyn i oliwa - zapach obezwładniający - ale dość drogie są, po czasie polecono mi płyn do kąpieli babyream z rossmana ten niebieski - jest też rewelacyjny i składem nie odbiega od hippa. Co do oilatum alneum to zostaw sobie to na specjalne okazje - jak faktycznie będzie jakiś problem skórny.

Gabrielka
ja bym pewnie siedziała w domu z podgorączkowym ale u s to wietrznie śnieżnie i brzydko dziś na maksa nic tylko pod kołdrą się zakopać

Z nowości zaczęliśmy wprowadzać "karnego jeża" czy jak zwał tak zwał i o dziwo mała wie o co w tym chodzi i zaczyna nam to działać :)

Mamy nierozpakowane coś wam miałam mądrego napisać ale zapomniałam - kapusta kiszona waszym wsprzymierzeńcem:)

Nice MAria
ja tez chcę tatowania - mała spędza mnóstwo czasu z tatą i super się bawią i wogóle gitara ale jak mnie nie ma - jak jestem to podróż do toalety jest jak porwanie przez Ufo i darcie i wylewanie łez pod łazienką :sorry2:

reklama
Witam
Byłam w poniedziałek u diabetologa przestrzegam diety i od poniedziałku mierzę cukier i powiedzcie mi proszę czemu tak jest i czy to jest bardzo źle ale goź po śniadaniu mam cukier 150 a na czczo i godź po obiedzie i kolacji mam dobry cukier.
Na śniadanie np dziś zjadłam 2 kromki chleba 100% razowy z sałatą wędliną drobiową i pomidorem i jogurt naturalny.
Nie wiem już co mam jeść bo o i tak za mało według wymienników węglowodanowych.:-:)-:)-(

Do góry