Phelania, a tak jak pisze Gabrielka jakby coś to ja mam, bo zanim do nas przyszedł lekarka zapisała nam debridat i po 2 dniach już był efekt więc nie skorzystałam. A jak u was już tak to trwa no to raczej bankowo to. Suszarka u nas była wybawieniem, mała przestawała z miejsca płakać, więc stosowaliśmy.... hehe nawet jeszcze parę miesięcy temu jako uspokajacz w kryzysowy momentach
. mam też nagranie na kompie suszary i to chyba najbardziej energooszczędna forma :-) mogę się podzielić. Ugięte kolanka do brzuszka pomagają na odgazowanie więc spokojnie możesz tak z małym ćwiczyć, ruchy okrężne na brzuszku, robienie fali na brzuszku, to niinwazyjne a pomocne metody , któraś z nas nawet takie linki z you tooba wrzucała tu z takimi ćwieniami. AA mi lekarka poleciła odstawić nabiał i brać jakiś suplement z wapniem żeby mi to nie zaszkodziło i obserwować czy lepiej nie będzie. Jak kolki ustępowały to wprowadziłam go spowrotem .
Domka Ty się pytaj czego ona nie lubi
Bo w zasadzie je wszystko. Bardzo lubi gołąbki (jak mamusia) i placuszki z jabłkami, jajeczniczkę, owocki to raczej wszystkie są ok,( nie przepada z ogórkiem i buraczkiem )to takie top hehe a jak to jest u was??
Nice tatusiowie mają wogóle fajny kontakt z maluchami bo zupełnie inny od naszego i na innej płaszczyznie się porozumiewają
. Są też małe minusy tego typu że mała po tym tygodniu umie pokazać jak się beka i jak się bąki puszcza i gdzie ma fisia (pokazuje na główkę )
.
Sylwester oczywiście w domkuuu i wcale sobie nie krzywduję
Mamy zaplanowany wieczór filmowy, dobrą kolacyjkę i szampana - w końcu mogę pić
bo ostatni to na picolo przeleciał:-):-). Jakoś mała chyba się jeszcze nie nadaje na zostanie sama z dziadkami, niby przesypia noce ale jak się czasem przebudzi to potrafi lamentować - dziadki by się mocno zestresowali a że moja mama pewnie by nie spała tylko na małą patrzyła to bankowo :-), ale może w karnawale wypróbujemy zostawić bąbla
i w ich miejscowości wybrać się na party
Gabrielka taka bieżnia fajna rzecz, a mały się nie pcha do ciebie pochodzic??