reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

AGULA - no to rzeczywiście szybko Ci poszło - gratuluję. U nas niestety w dzieńjest masakra, żeby mały bez wózka usnął. Ja to już olałam sprawę, bo nie mam siły się mordować. Wolę go w tym wózku uśpić szybciutko i mieć spokój. Obok mnie on niestety nie zaśnie, bo on nigdy z nami nie spał i nie wie, że to w ogóle możliwe. Nawet jak w nocy marudzi i próbowaliśmy go kłaść do nas do łóżka to nie przechodzi, bo on nie wie co się dzieje i się wtedy raczej bawić chce, niż spać. Ale na noc nam ładnie sam zasypia w swoim łóżeczku, więc to 1 usypianie w wózku w dzień mi jakoś na razie nie przeszkadza. No ale kiedyś trzeba będzie się za to wziąć:sorry2:

AGGA - super, że masz takie dobre samopoczucie :-) Co do samochodu to co tu dużo gadać - złośliwość rzeczy martwych. Chociaż po czasie takie przygody ze śmiechem się wspomina :-)

Ja dziś byłam na usg i wszystko ok. Waga małej 3100 (+/- 300g) ufffffffffffff
biggrin.gif
Tak się cieszę, bo byłam przerażona wizją rodzenia klocuszka.Alicji nie urosło nic między nózkami
biggrin.gif
Jest zdrowa. No i wiek ciąży z usg to 36tyg 5 dni, czyli zgrabna dziewczynka z niej będzie
biggrin.gif
Kamień spadł mi z serca, bo po tym usg w 32tyg, gdzie już sporo ważyła to miałam stresa, że klocek będzie. No i czekam kiedy się zacznie. Do poniedziałku mała ma czas, bo wtedy idę na indukcję. Jest mi już strasznie ciężko, bo ona jest niziuteńko i strasznie mi na wszystko uciska i chodzenie, wstawanie, zmienianie pozycji itp jest dość bolesne. No ale już niedługo. W sobotę to chyba pobiegam trochę po schodach, no i wieczorkiem trzeba będzie zrobić jakąś domową indukcję ;-)

reklama
Dzis mialam koszmarny dzien dopadła mnie od rana grypa zaladkowa .... wymioty biegunka .....masakra biegunka przeszla w poludnie a wymioty dopiero niedawno ... jestem wykonczona idziemy spa c z Nikusiem ..Dobranoc Jutro poczytam wiecej

Witam

To jak się tak ładnie meldujemy po swiętach to my też :)) jesteśmy. Z brzucholkami pełnymi i pewnie z 2 kg na plusie ;)

Majka
pewna pielęgniarka dziecięca zdradziła mi żeby nie dawać dzieciom z katarem bananów bo zwiększa się wówczas wydzielina z noska - może się przyda :)

Wiem że kóreś z was podają tran mollera. Jaki smak jaki rodzaj i czy podaje się wówczas jeszcze osobno wit d czy ta zawarta w ranie już wystarcza??

Hej
my też się meldujemy, u nas niestety w piątek byla konieczna wizyta u lekarza, całe 2 latka Natan był ogólnie zdrowy a przed świętami dopadło go przeziębienie z gorączką, ale już jest ok, został lekki kaszel i katar ale odżył i powoli apetyt wraca bo był dzień, że nic nie jadł.

Elmoo tran moller cytrynowy i tylko to, nie daje dodatkowo wit d, nic mi pani doktor nie mówiła.

Nice u nas też był etap wożenia w wózku i sam przeszedł - nic z tym nie robiłam, przyszedł dzień , że nie chciał i położyłam go do łóżeczka i tak już zostało, za to teraz nie zawsze chce iść do łóżeczka wieczorem tylko do mnie i zaczełam zastanawiać się nad kupieniem mu łózka tylko czy to nie za wcześnie???

wczoraj byliśmy złożyć wnioski o paszport, Natanek na zdjęciu wyszedł jak dorosły:-D

Dziewczyny mam pytanko ,wychodzac ze szpitala dostalam wypis malego i jest napisane zeby w 3-4 miesiacu zrobic echo serca małemu? pediatra mi powiedziala ze to z powodu cukrzycy która przechodzilam w ciazy...w y tez mialyscie takie badanie u swoich maluszków?

Majka - zdrówka dla Was. Ty jesteś chora, czy oboje z Jagódką? Jak Wam minęły święta? Jakie macie plany na sylwestra? Napisz coś więcej co u Was słychać, bo ostatnio tylko się meldujesz.

Agula - uuu, nie zazdroszczę. Zdrówka i wyśpij się dobrze :-)

Elmoo - my nie podajemy osobiście tranu, ale wiem że niektórzy właśnie podają zamiast wit. d. Najlepiej jakiegoś pediatry się podpytać. A Ty też napisz coś więcej co u Was słychać :-)

Gabrielka - to może u nas też samo przejdzie z tym usypianiem w wózku :-) Dobrze, że z Natankiem już lepiej. A to gdzie się wybieracie, że paszport małemu wyrabiasz?
Co do łóżka to ja myślę, że to już jest taki wiek że spokojnie można kupić zwykłe, o ile mały na oślep nie raczkuje przez sen. Tzn chodzi mi o to żeby sobie krzywdy przez upadek nie zrobił. Ale jeśli piszesz że śpi u Ciebie w łóżku i jest ok to mi się wydaje, że to już odpowiedni czas.

Phelania - witaj :-) No i jak się czujesz w roli świeżo upieczonej mamusi? Jak sobie radzicie? MAły grzeczny jest, czy daje w kość? A Ty już doszłaś do siebie po porodzie? Ja też miałam na wypisie ze szpitala w zaleceniach zrobienie echo serca, usg przezciemiączkowe i usg jamy brzusznej. Musisz poprosić pediatrę jak najszybciej o skierowanie. Pediatra sam Cię nie skieruje na echo, tylko najpierw do kardiologa i ten dopiero Ci da skierowanie na echo. To wszystko długo trwa bo są kolejki, więc im szybciej tym lepiej. U nas nawet 2 razy robiliśmy echo, bo mały miał straszne szmery i nadal ma, ale to tylko struna rzekoma i to nei jest wada serca. Co do usg przezciemiączkowego to też dostaliśmy skierowanie do neurologa i ona dopiero dała na usg. A usg brzucha zrobiono małemu przy okazji jak wyszła mu wielka torbiel najądrza i do szpitala pojechaliśmy, bo było podejrzenie przepukliny i wtedy mu zrobili też usg jamy brzusznej. Na szczęście to była tylko torbiel, która się sama wchłonęła po czasie.

Nice- dziekuje ,dopiero z małym sie poznajemy:-)Ale jest niesamowity i nawet grzeczny budzi mi sie w nocy tylko 2 razy:-)Czasem mi jeczy ale to wina zaparc które ma z powodu MModyfikowanego (niestety nie karmie piersia)Ogólnie bardzo szybko doszłam do Siebie , tydzien po porodzie juz bylam w tesco na zakupach:-Djeszcze czuje ze sa szwy bo to jednak drugi tydzien ale ogólnie czuje sie dobrze:-)M mi pomaga troche przy malym bo czasem nie daje rady.
Juz sie zapisalam do kardiologa dopiero na 20 lutego:baffled:moze odrazu zrobi malemu echo serca? Jesli chodzi o usg brzuszka i przezciemiaczkowe ,to mi nie dali tego na wypisie:dry:a z checia tez bym to zrobila dla świetego spokoju.Czyli wychodzi na to ze to jest normalne echo serca przy słodkich mamusiach?

Phelania - a jakim mm karmisz małego? Może warto innego spróbować? U nas mały był na hydrolizatach ze względu na alergię i po nutramigenie miał straszne zaparcia - bez czopka glicerynowego albo duphalacu nie był w stanie się załatwić - męczył się strasznie. Do tego kupy były zielone. No i jak zmieniliśmy na Bebilon Pepti to odeszło jak ręką odjął i kupki zrobiły się książkowe - złociste i papkowate :-D Także może nie pasuje małemu to mm. Słyszałam, że często nan powoduje zaparcia bo zawiera dużo żelaza. To echo standardowo się robi u słodziaków, także nie świadczy to o tym, że coś z małym nie tak :-) A usg przezciemiączkowe i jamy brzusznej może już Ci w szpitalu zrobili? U nas nie zrobili, bo był wypis w niedzielę, więc potem musieliśmy to załatwić. Super, że tak szybko dochodzisz do siebie. Mam nadzieję, ze u mnie też tak będzie.

MARIA - a Ty jak się masz? Wróciłaś już chyba z Wisły? Daj znać jak się wyjazd udał i co u Ciebie :-)

Nice - jesli chodzi o MM daje mu Hipp 1 Bio w szpitalu mi go polecaly polozne, wczesniej pil bebiko 1 i mial zielone brzydkie kupy:dry:nie wiem caly dzien mi dzis steka i sie prezy nie wiem czy kolki sie nie zblizaja:-(kupa byla nad ranem zbita bo zbita ale byla.Słyszalam ze na kolki jest bardzo dobry Bobotic:blink:Jesli chodzi o Usg w szpitalu nic malemu nie robili...juz sie troszke wystraszylam tym echo serca ,ale dzieki kochana za odp. I trzymam mocno &&&&&& zebys miala szybki i bezbolesny poród:tak:

reklama
Do góry