reklama
Nice to już prawie do porodu ??? Boszzz jak zlecialo
Niko dziewczyny jeszcze nie chodzi juz sie martwie nie chce boi sie nie wiem przy czyms chodzi przy pchaczu tez nie ma problemyu a sam nie i koniec zaraz siada na tylek !!!!!!!!
Phelania Gratulacje Witaj Alanek
Niko dziewczyny jeszcze nie chodzi juz sie martwie nie chce boi sie nie wiem przy czyms chodzi przy pchaczu tez nie ma problemyu a sam nie i koniec zaraz siada na tylek !!!!!!!!
Phelania Gratulacje Witaj Alanek
nice-girl
Fanka BB :)
Agula - u mnie Przemek też dopiero co zaczął sam chodzić. Też tak miał, że przy jeździku to biegał dosłownie ale sam się bał puścić. Ale spokojnie, wreszcie Nikuś się odważy. Szczerze mówiąc to lepiej mieć takie ostrożne dziecko, niż takie które leci i nie patrzy na nic ;-) Możesz go próbować trochę ośmielić. Mój mąż to stawiał czasem małego przed lustrem, tak że stópki Przemka stały na jego stopach i sobie szedł i mały się z tego śmiał (trzymał Przemka pod paszki), a potem powoli małemu zjeżdżały nózki ze stóp meża i sam zaczynał dreptać. Nie wiem szczerze czy to coś dało w ośmieleniu go, bo za często tak nie robił. No ale spróbować możesz. Albo jak stoi przy czymś to siądź blisko niego i go wołaj do siebie - może się odważy i puści podpory. A może po prostu jeszcze ma za słaby kręgosłup i nie jest gotowy na samodzielne chodzenie, wtedy lepiej tego nie przyspieszać w żaden sposób. Musisz wyczuć czy to jest kwestia strachu, czy muskulatury ;-)
gabrielka1308
Phelania wielkie gratulacje!!!!!
Agula nie denerwuj się - wiem, że łatwo się pisze ale nikoś ma dopiero 13 miesięcy a czas ma do 16-18. Najwazniejsze ze chodzi przy pchaczu - widocznie nie ma jeszcze tej odwagi zeby zrobic to sam i uwierz mi ze czasami tak jest lepiej, napewno bedzie nalezal do dzieci bardziej ostroznych - nie tak jak mój natan, ktory niczego sie nie boi i kompletnie nic nie ma w sobie ostroznosci.
Kiedy bedziesz na szczepieniu? Moze porozmawiaj z lekarzem , jezeli mialoby ci to pomoc i uspokoic - moja bratanica zaczela chodzic jak miala dobre 14 m-cy, kolega natanka 4 miesiace starszy od niego - zaczeli chodzic w jednym czasie - agula kazde dziecko jest inne. Nie martw sie )
maria jak ty sie czujesz?
Nice dodaj fotke jak ladnie wygladasz w 9 -cu ??? Ale to szybko minelo
Agula nie denerwuj się - wiem, że łatwo się pisze ale nikoś ma dopiero 13 miesięcy a czas ma do 16-18. Najwazniejsze ze chodzi przy pchaczu - widocznie nie ma jeszcze tej odwagi zeby zrobic to sam i uwierz mi ze czasami tak jest lepiej, napewno bedzie nalezal do dzieci bardziej ostroznych - nie tak jak mój natan, ktory niczego sie nie boi i kompletnie nic nie ma w sobie ostroznosci.
Kiedy bedziesz na szczepieniu? Moze porozmawiaj z lekarzem , jezeli mialoby ci to pomoc i uspokoic - moja bratanica zaczela chodzic jak miala dobre 14 m-cy, kolega natanka 4 miesiace starszy od niego - zaczeli chodzic w jednym czasie - agula kazde dziecko jest inne. Nie martw sie )
maria jak ty sie czujesz?
Nice dodaj fotke jak ladnie wygladasz w 9 -cu ??? Ale to szybko minelo
iryska
hej
Phelania-gratulacje!!!
Maria-to ja teraz byłam chora.
To był koszmar! Najważniejsze jednak że mała się nie zaraziła. Tego bałam się najbardziej, już miałam wizje jak biedulka leży w szpitalu. Dr powiedziała że karmienie piersią powinno ją ochronić i całe szczęście zadziałało.
Jakie polecacie krzesełka do karmienia?
Phelania-gratulacje!!!
Maria-to ja teraz byłam chora.
To był koszmar! Najważniejsze jednak że mała się nie zaraziła. Tego bałam się najbardziej, już miałam wizje jak biedulka leży w szpitalu. Dr powiedziała że karmienie piersią powinno ją ochronić i całe szczęście zadziałało.
Jakie polecacie krzesełka do karmienia?
Elmoo
Phelania ---- graaatki!!!
Nice przyłączam się do Gabrieli - wrzuć brzusiową fotkę )
Iryska ja polecam ten :KRZESEŁKO DO KARMIENIA HAPPY CHICCO fotelik x114 (1938002947) - Aukcje internetowe Allegro jest mega stabilny, trwały zmywalny łatwo i skutecznie się pierze, ładny i ma baaardzo duży fajny kosz. Mała w niego włazi i ten to wytrzymuje . Od 7 miesiąca do teraz korzystamy i nie wyobrażam sobie póki co bez )
Nice przyłączam się do Gabrieli - wrzuć brzusiową fotkę )
Iryska ja polecam ten :KRZESEŁKO DO KARMIENIA HAPPY CHICCO fotelik x114 (1938002947) - Aukcje internetowe Allegro jest mega stabilny, trwały zmywalny łatwo i skutecznie się pierze, ładny i ma baaardzo duży fajny kosz. Mała w niego włazi i ten to wytrzymuje . Od 7 miesiąca do teraz korzystamy i nie wyobrażam sobie póki co bez )
Iryska wspolczuje chorobska! My przechodzilismy rota jak bartek mial z 3-4 miesiace i bylo strasznie! Ja umieralam, M w kiblu a Bartek podskakiwal zadowolony z temp 39,5 i cycowal wciaz! Przeszedl to najlepiej z nas wszystkich! Ale zwykle ja choruje a potem wszyscy po mnie lapia.
U nas ok- ja rosne i glownie zajmuja sie konczaca budowa domu bo 27 przeprowadzka. Na swieta w gory do wisly jedziemy rodzinka. Mala chyba zdrowa tylko to echo serca musze zrobic ale termin mam na 2.stycznia dopiero i to prywatnie!
Bartoch jest rewelacyjny, duzo juz mowi - coraz bardziej po ludzku. Nocnik wrog numer jeden i nie da sie go nauczyc ze pielucha jest bee za to mamy od 3tyg wreszcie po 1 kupe a nie po 6! Jakos samo przyszlo i samo przeszlo
W sobote i niedziele robie urodziny bartka co mi w ogole nie na reke przez ta budowe- no i dwa razy trzeba wszystko robic a moj kregoslup przy dodatkowych 11kg to ruina.
A co u was dziewczyny? Bo nic juz nie piszecie?
A fotelik do karmienia mam taki jak chicco ale innej firmy - nie pamietam teraz jakiej i tez jest super wytrzymaly i w koszu Bart lezakuje
A co do chodzenia to minimum po 13-14 mies dzieci chodza a czasem i dopiero po 18 mies wiec nie ma co panikowac
U nas ok- ja rosne i glownie zajmuja sie konczaca budowa domu bo 27 przeprowadzka. Na swieta w gory do wisly jedziemy rodzinka. Mala chyba zdrowa tylko to echo serca musze zrobic ale termin mam na 2.stycznia dopiero i to prywatnie!
Bartoch jest rewelacyjny, duzo juz mowi - coraz bardziej po ludzku. Nocnik wrog numer jeden i nie da sie go nauczyc ze pielucha jest bee za to mamy od 3tyg wreszcie po 1 kupe a nie po 6! Jakos samo przyszlo i samo przeszlo
W sobote i niedziele robie urodziny bartka co mi w ogole nie na reke przez ta budowe- no i dwa razy trzeba wszystko robic a moj kregoslup przy dodatkowych 11kg to ruina.
A co u was dziewczyny? Bo nic juz nie piszecie?
A fotelik do karmienia mam taki jak chicco ale innej firmy - nie pamietam teraz jakiej i tez jest super wytrzymaly i w koszu Bart lezakuje
A co do chodzenia to minimum po 13-14 mies dzieci chodza a czasem i dopiero po 18 mies wiec nie ma co panikowac
Hey Niko przeziebiony katar kaszel ... taka teraz pora na [przeziebienia ..czekamy na S bo zjezdza na swieta i wkoncu razem podaje małemu Plulneo ale tym razem w kropelkach nie zbyt jestem przekonana bo smakuja o wiele gorzej no ale mam nadzieje ze dzialanie maja takie samo jak syropek ./....w weekend wybieramy sie na zakupy i w tym po prezent dla Niko na swieta nie wiem co mu kupic
Jesli chodzi o krzeselka to jest wygodne dla dziecka i rodzica i stabilne
Krzesełko do karmienia PEG-PEREGO TATAMIA | Meble dla dzieci | Krzesełka do karmienia | Nicebaby.pl, sklep dla dzieci oferuje artykuły niemowlęce, spacerówki, foteliki samochodowe
jest drogie ale jak planujesz wiecej dzieci to zakup sie przyda
Jesli chodzi o krzeselka to jest wygodne dla dziecka i rodzica i stabilne
Krzesełko do karmienia PEG-PEREGO TATAMIA | Meble dla dzieci | Krzesełka do karmienia | Nicebaby.pl, sklep dla dzieci oferuje artykuły niemowlęce, spacerówki, foteliki samochodowe
jest drogie ale jak planujesz wiecej dzieci to zakup sie przyda
reklama
gabrielka1308
Maria to imprezy się szykują na weekend, u nas w niedziele, tort już zamówiony, świeczka kupiona a cała resztę będę robić w sobotę, Natanek już trenuje dmuchanie - wychodzi mu to świetnie co do nocnika to u nas duży postęp bo już nie krzyczy jak go sadzam i coraz częściej jak zrobi kupę to pokazuje palcem , że trzeba zmienić pieluszke, ale mamy czas do września ;-)wczoraj wszedł sam trzymając się sciany na 2 stopnie po schodach - patrząc na to z boku widać jak chłopcy rosną:-)
Natan ma znowu zmiane smaku, je to co wcześniej nie było mowy i wogóle mięsa - teraz je sam, ja tylko patrze, super mu to idzie , rzadko spadnie mu na śliniak, jedynie zupy to zdarza się rozlać:-)a co do mówienia to od kilku dni mówi po swojemu tak że rzusza językiem wychodzi lala i mnóstwo min śmiesznych robi - jakie to słodkie:-), jak zapomne dać mu tran to wieczorem otwiera lodówke wyciga, idzie do szuflady ze sztuccami daje mi luyzeczke i otwiera buzie jak mu dam. Maria jak będziesz następnym razem w pobliżu wrocławia to bierz Majke i zapraszam do nas:-)
Agula może sprobuj sok z buraka, dużo witamin i swietne działanie - jeżeli Niko lubi buraki
Natan ma znowu zmiane smaku, je to co wcześniej nie było mowy i wogóle mięsa - teraz je sam, ja tylko patrze, super mu to idzie , rzadko spadnie mu na śliniak, jedynie zupy to zdarza się rozlać:-)a co do mówienia to od kilku dni mówi po swojemu tak że rzusza językiem wychodzi lala i mnóstwo min śmiesznych robi - jakie to słodkie:-), jak zapomne dać mu tran to wieczorem otwiera lodówke wyciga, idzie do szuflady ze sztuccami daje mi luyzeczke i otwiera buzie jak mu dam. Maria jak będziesz następnym razem w pobliżu wrocławia to bierz Majke i zapraszam do nas:-)
Agula może sprobuj sok z buraka, dużo witamin i swietne działanie - jeżeli Niko lubi buraki