reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

gabrielka1308 Niko wszystko lubi :-D:-D zupe buraczkową pochłania robie mu z ziemniaczkami ..soku jeszcze mu nie robiłam ale dzieki sprobuje mu dać ...Jak narazie nie mam problemów z jedzeniem co mu dam to zje ale woli zupy niz ziemniaki z sosem a jak juz mu daje to te ziemniaki prawie pływają w tym sosie to wtedy zje duzo ....

Niko juz coraz bardziej kumaty :) umie juz powiedzieć daj i pokazuje rączka na dany przedmiot . wykonuje moje polecenia jak podaj przynies nawet juz schowane przedmioty przynosi jak go poprosze ale wtedy wiecej razy powtarzam bo zazwyczaj jak powiem raz i nie widzi przedmiotu to nie szuka a jak mu przypominam co chwilke to szuka az znajdzie :) Całuje jak go poprosze i przytula sie daje piatke robi papa to juz w 7 miesiacu potrafil babcia go nauczyła .... ;Poza tym teraz jest na etapie ubierania sie wyjmuje z szafy rzeczy i probuje wkladac czapke na glowe czy buty na nogi smiesznie to wyglada ... Mój pies shithtzu jest coraz bardziej biedny Niko go terroryzuje ale tez swietnie sie ze soba bawia najczesciej pilka smiech jest wtedy najlepszym tego dowodem :):):) Ah rosna nam dzieci czas leci szybko .... juz swieta i mnostwo atrakcji dla maluchow karp w wannie choinka mikolaj :):):):-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Gabrielko dzieki za zaproszenie-nawet o tym myslalam ale wiesz to dodatkowy dzien bym musiala byc w wroclawiu czyli dodatkowe koszty hotelowe itd a to dosc duzo i skomplikowane:( moj bartek mieszka na 2 pietrze wiec od pol roku chodzi sam w gore i w dol wspierajac sie scian. Je tez sam ( ale u nas od malego tak je) za to cholera sliniaka nie ma bata mu zalozyc wiec bluzka na jedno danie albo go karmie. A ty co po miesiacu dopiero robisz urodziny??? Ja tort na jeden dzien robie sama a na drugi zamawiam.

Maria po jakim miesiącu? 13.12 , we wtorek skończył 2 latka.
co do śliniaków to prawie za każdym razem da sobie ubrać , ale vanish już nie pomaga.

wiecie co dziewczyny , na tlc leci program - najgorsza matka - obejrzykcie sobie to - jak matki potrafią z dużych dzieci robić nadal niemowlaki - przez nadopiekuńczość.

Maria na jakie prezenty zdecydowałaś się dla Bartka?

Maria - przeprowadzka się Wam kroi - super :-) Też bym chętnie zmieniła metraż na większy :-D Fajnie, że budowa na wykończeniu, tylko sprzątania i rozkładania wszystkich rzeczy to Ci nie zazdroszczę ;-) Super, że Bartkowi przeszły problemy brzuszkowe :-) A jeśli o nocnik chodzi to ja nie wiem kiedy my wreszcie będziemy mogli zacząć edukację, bo moje dziecko jak zobaczy gołe nogi to się drapie jak opętane i nic innego się wtedy nie liczy, więc na razie nie ma to jakiegokolwiek sensu, bo tylko by sobie skórę poranił.

Widzę, że imprezki urodzinowe się szykują :-) Gabrielka - wszystkiego najlepszego dla Natanka! Nie masz suwaczka i nie wiedziałam kiedy życzenia składać. Jejku on już ma 2 latka - ale zleciało :-) Życzę mu samych radosnych chwil i niech Ci się zdrowo chowa :-)

Agula - zdrówka dla Nikusia! Super że S. przyjeżdza. A on nadal tak cały czas w rozjazdach, czy tylko teraz tak wyjechal na troche?

Oj rosną te pociechy i rozwijają się w ekspresowym tempie, z dnia na dzień coś nowego. Przemek też strasznie teraz wszystko chłonie i taki fajny i kumaty się już zrobił :-)

My dziś byliśmy z Przemkiem u alergolog (czwarta lekarka) no i chyba wreszcie trafiłam na kogoś kompetentnego. Bardzo zadowolona jestem z wizyty - dokłądnie i rzeczowo podeszła do tematu. Wizyta trwała prawie godzinę, biorąc pod uwagę, że to na nfz to jestem pod ogromnym wrażeniem, bo wcześniej jak chodziłam to na ogół trwały 5-15 min, tylko jak prywatnie byliśmy to wtedy koło 40 min. Także dostaliśmy szczegółowe wytyczne i zobaczymy jak to będzie działać :-) Poza tym to nic ciekawego u nas. Mi już coraz ciężej z brzucholem, znowu mi się opuścił w środę jeszcze niżej. W nocy mam od wtorku skurcze, chyba to te przepowiadające, także czuję że chyba nie dotrwam do terminu, bo mała jest już strasznie nisko, no i te skurcze... Z Przemkiem nie miałam ich wcale, a poród wywoływany w 38 tyg. Ciekawe jak to będzie. Trochę się czuję jakbym miała pierwszy raz rodzić, bo nie mam pojęcia jak to się w ogóle normalnie zaczyna, czego się spodziewać, kiedy do szpitala jechać itp ;-) Cukry jak to cukry - raz lepiej raz gorzej. Insulinę biorę średnio jakoś po 4 jednostki przed posiłkami. Tak ogólnie to mało sumienna jestem w prowadzeniu diety i regularności - nie jest to łatwe z małym dzieckiem. No ale staram się trzymać cukry w ryzach i w miarę to wychodzi.

EDIT: zapraszam na słodziaki na oglądanie grubasa ;-)

Ostatnia edycja:
nice S cały czas w rozjazdach ale juz nie takich długich co dwa tygodnie jest w domku , mamy firme transportowa wiec czesto go nie ma ....ja narazie w domku zajmuje sie papierkami literkami zusami podatkami :p:p:p..., ale juz pomalu cos chce wlasnego robic szukam zajecia dla siebie i opieki nad Nikusiem ... nie chce już siedziec w domku :):) ....

Co do nocnika to czasem go sadzam ale nie chce , w nowym roku od stycznia zaczynam codzienne nocnikowanie zobaczymy jak to wyjdzie ....ale nie nastawiam sie na bezplaczliwą nauke .... Niko w sumie nie płacze bez powodu nie jest płaczkiem ...ale czasem po całym dniu słuchanai garnuszka klocuszka i szczeniaczka uczniaczka i innych grajacych zabawek to łeb pęka :p:p:p:p :-D:-D:szok:

witam
Gabrielka-spóźnione życzonka urodzinowe dla malego:)
Maria-zazdroszczę większego metrażu, ja na 2 pokojach wariuje!Brakuje mi sypialni i większej kuchni. Jak samopoczucie?
nice girl-fajnie że na porządnego alergologa trafiliście. Jejku Tobie dużo już nie zostało:-) Jak ten czas leci, niedawno moja Amelka się urodziła a tu w święta 8 miesięcy skończy
Agulla-mój M.pracuje na miejscu ale widuje go w weekendy i 5 min dziennie jak wózek z dzieckiem sobie przekazujemy:-)

Dzięki za podpowiedzi w sprawie krzesełka pomyśle i w weekend coś zamówimy. Padam ze zmęczenia dzisiaj cały dzień sprzątałam w domu mojego taty, wraca na święta po 5 miesiącach ciężkiej pracy w dalekim ciepłym kraju:-) nie pozna Amelki

Witajcie kochane,

Nie bylo mnie tak długo bo bylam na porodówce:-D
To co przezylam to byla katorgia ale jestem dumna z Siebie bo rodzilam bez znieczulenia 6godz:-)cały czas mi mierzyli cukier i rósł mi 140-150 bylam w szoku bo nic nie jdalam juz chceli mi insuline podawca w kroplówce:szok:
Maria28- z calego serca moge Ci polecic IMIDZ wiekszosc lekarzy super:tak: (moze z 2 lekarzy było humorzastych ale 3/4 personelu super)położne boskie ,przez caly pobyt w szpitalu pmagaly mi przystawiac malego do piersi w dzien i w noc ,bardzo mi ranil brodawki,wiec pozniej mialam bardzo duzy problem z karmieniem i mialam nawał w lewej piersi malo brakowalo a bym miala zatory mleczne , cala noc polozna siedziala ze mna w zabiegowym i sciagala pokarm recznie i laktatorem byla bardzo cierpliwa bo sie darlam jak cholera:-DDrugie dziecko tez napewno bede tam rodzic.Odwiedziny spokojnie moga byc do 21...sale ogólnie 4 osobowe , 2 prysznice ,2 kibelki , troche malo ale ja nie czekalam nigdy w kolejce czy do kapania czy na siusiu,fakt wyglad szpitala nie przyciaga przyszlych mamusiek ,ale jest czysto i schludnie.I to najwaniejsze ,codzien masz obchód pediatryczny i ginekologiczny , waza badaja maluszka,dopytuja sie czy wszystko ok no i ginekologiczny patrza czy rana sie dobrze goi i pytaja o samopoczucie...

reklama
Phelania Kochana gratulacje!:) ja juz nie mogę się doczekać!

Ja byłam w srode na usg i moja Niunia wazy 2600, ogromna raczej nie bedzie:)

Ostatnia edycja:
Do góry