reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
phelania .elmo jak ja chodziłam do diabetolog to tez pytalam o te normy w ciazy ale mi powiedziano ze niewazne ze masz po 2 godzinach ponizej 140 wazne ze po godzinie nie jest wiecej niz 120 .....chyba ze wam chodzilo o normy zdrowego człowieka to tak 140 po 2 godzinach

raz mi sie zdarzylo ze zbadałam 2 razy i mialam po godzinie jakos 140 a po dwoch spadlo do 132 chyba cos okolo ale to i tak byl za wysoki wynik po wazny pomiar jest po godzinie

Ostatnia edycja:
eeeeeeeeeeeeeee Phelania muszę cię zmartwić - też miałam skurcze wyczuwalne w KTG już w 34tyg - ale ja nic nie czułam, i cholera pomimo mycia podłogi co godzinę, bieganiu po schodach i skakaniu po piłce nie urodziłam nawet w 40 tygodniu !!!!

a u nas był MIkołaj - wspólnota zasponsorowała Mikołaja z słodyczami. W szoku byłam bo dużo dobrych słodyczy dali,. Bartek się trochę bał ale myślałam że będzie gorzej :) dzielny był i teraz dumny się bawi nowymi samochodzikami :)

Maria - to mnie pocieszylas:-)ale tak jak wczesniej pisalam musze sie wstawic na 12.12 do Imidzu - na IP na indukowany ,ich jeszcze boli ze mam łożysko III stopnia dojrzalosci od 34.tc i boja sie ze malemu juz nie dotarcza minerałow itp.:sorry:
Elmoo- co do jedzenie ja tez nie wytrzymuje po godz mierze cukier patrze ze jest dosc niski to chlup zaraz jakis yogurcik:-Dwczesniej tak nie mialam:eek:teraz bym jadla co 5 min .... moze dlatego ze maly wiekszy ;-)(wiesz taka wymowka:-D) tygodniowo kupuje w makro paletke malych yogurtów jogobella ,moglabym je jesc calymi dniami i nic wiecej i tak mam od 3 tyg:tak:

Phelania - leć się wywolywać i dokładnie mi zdaj relację potem :) bo już jestem prawie pewna co do IMiD - poproszę o dokladne wiadomości co do IP, sali porodowej, prysznica, kibelka, pokoi po, i lekarzy :) hahahahahah

phelania no to super ...teraz mi sie przypomnialo apropo KTG z racji cukrzycy chodzi się codzien no i ja chodzilam z moja kolezanka ..pewnego dnia jak zwykle nic sie nie dzialo zadnych objawow skorczowych ...polozna powiedzial jej i mi ze jeszcze porod daleko bo nic sie nie dzieje ...za dwie godziny kolezanka wylądowała w szpitalu na porodówce i od razu urodziła :p:p:p takze KTG nie zawsze powiadamia nas o zblizającym sie porodzie :p:p:p ....

witam
Ja miałam takie dziwne skurcze że nawet w trakcie porodu na ktg nic nie pokazywało:) niby zbyt krótkie były:-)
U nas wczoraj super dzień, pierwsze Mikołajki. Ja wzruszałam się jak jakaś wariatka, a z prezentów cieszyłam się bardziej niż Amelka. Ona skupiła się głównie na opakowaniach i pudełkach. Ach jak te dzieci rosną.
Już miesiąc minął odkąd chodze do pracy niesamowicie szybko to zleciało.

Maria - napewno przeczytasz moja opowiesc porodówkowa w Grudniówkach:-Di odrazu ocena szpitala:-D
Agula -wlasnie różnie bywa z tym KTG,ale co mam coraz wieksze pobolewanie podbrzusza na @@@ jest to jednostajny ból ,choc czasem bywa mocniejszy:sorry:i tak caly dzien...

Maly sie cos kiepsko rusza,jutro rano KTG troszke sie denerwuje:eek:

reklama
Do góry