reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

nefiii tak czytam 'cc' i się zastanawiam co to ma wspólnego z tym, że Cię badali na cukrzycę :D
Jakoś z opóźnieniem załapałam.
Zastanawia mnie jednak, dlaczego tak bardzo obciążają Ci trzustkę robiąc w kilkutygodniowym odstępie dwa obciążenia po 75g?
Bo dobrze zrozumiała, że kolejne badanie niedługo?

reklama
czesc dziewczyny :)

ja jak zawsze ostatnio zagladam zeby sie przywitac :) praca dom - dom praca i jakos ciagle weny brak na pisanie :)

dziewczyny co do rytuału to ja was chyba zadziwie ale mała o 19 bierze prysznic - potem mleczko - powoli wprowadzamy tutaj mycie zabkow - potem buziak dla tatusia i wraca do mnie, łapie za palec i prowadzi do łóżeczka :) eeeh.... łezka sie w oku kreci..... :)

gabrielka - ja wczoraj kupilam pajacyka dla malej w Smyku - z polarku z kapturem za 30 zł :)

iryska - polecam co do zabawek allegro (ja uzywane kupuje max do 30-40 zł) i jeszcze raz sie z babą wykłóciłam o piłeczki do drzewka muzycznego :D takze mozna wszystko - a jak chcesz nowe to polecam klik zaglądaj w zakładkę z promocjami - a przesyłka darmowa do dowolnego sklepu empik :) co do raczkowania to moja zaczela smigac ok 9 miesiaca usiadła dopiero w 11 a chodzenie zatrybiła w 13 :) i od tamtej pory to przewróciła sie moze z 15 razy - jakos jej dobrze trzymanie pionu wychodzi :)

Maria - w Auchan szooook wczoraj przezylam jak zobaczylam ile tam jest zabawek... i oczywiscie nie moglam sie powstrzymac :)
a mąż czemu nie miły - bardzo miły :):):) ihhihihi pozdrawiamy :) mogliscie zostać jeszcze na obiad na drugi dzień - kluski śląskie z karczkiem... mniam .... - wstyd sie przyznac ze pierwszy raz w zyciu robilam a wyszly takie ze hohohoh.... mala bez sosu sie zajadala bo takie jej smakowaly najbardziej :)

agga - gratuluje wynikow - ale ft3 i 4 tez bym radzila zrobic bo ten wynik to gorna granica prawie - ksiazkowo jest 1-1,2

phelania - u mnie do porodu to nawet w karte ciazy nie zagladali tylko sie o wszystko pytali, cukrzyca nie byla zaleceniem do wywoływania porodu a nawet do biegania na ktg - pierwsze mialam na porodowce robione :)

pepsi - u mnie po porodzie dochodzily do 200 potem sie uspokoiły i jak mierzyłam juz w domu to było ok - krzywą zrobiłam dopiero po pół roku bo wczesniej nie miałam jak - no i ciężko było się przestawić na nowe normy - jakos te 140 i to 2 godziny po posiłku nie miesciły mi się w głowie :)

no i się rozpisałam :)

i dodam jeszcze ze Maria jak to kobieta w ciąży :) widzi się podwójnie - bo na prawde wygląda super :) ja przy niej wyglądałam jak armata :D:D:D

Ostatnia edycja:
Tak, badanie nastepne bede miała za kilka-klikanaście tyg. Nie wiedziałam, że to tak obciąża trzustkę. Ale z 2 strony nie moge odmówić zbadania się.:-(

pepsi
ja mialam cc i lezalam 4 dni po porodzie z nikusiem w szpitalu ...i po porodzie juz mialam takie same posilki jak reszta nie mialam diety ..poszlam do domu i normalnie jadlam.....

Nice . Maria
ja porod wspominam cudownie zadnych boli nie mialam bo mialam cc ale jesli chodzi o opieke po to super polozne wyrozumiale pomagaly duzo przy malym ..zycze wam takiej samej cudownej opieki ...:):):):)

nefiii trzustka jest bardzo obciazona bo musi nadazyc z wydzielaniem insuliny i pracowac szybciej niz normalnie ...ale po porodzie wraca do normy tez nie od razu jakies 2 lata moja diabetolog mowila zeby z druga ciaza poczekac zeby trzusta mogla odpaczac jakies 2 lata ...

majka20001
Ja tez Nikusiowi kupilam szczoteczke narazie myje z woda bo jeszcze za maly na paste ale bardzo mu sie podoba mycie zabkow :):)

Przezylam troche stresu ostatnimi dniami odstawilam tabletki na miesiac taka przerwe chcialam zrobic i mi sie okres spoznial prawie 2 tyg wiedzialam ze moze pare dni byc opoznienia bo tak bywa po odstawieniu tabletek ale juz zaczelam sie denerwowac zrobilam test i nie ma ciazy okres juz jest :):):) .

My wczoraj na zakupach z S ...ludzi w marketach mnostwo ...kupilam malemu garnuszek klocuszek ..zakochalam sie w zabawkach z Fisher sa tak uczace fajne ten szczeniaczek uczniaczek jest super niko bawi sie nim calymi dniami ...

Ostatnio bylismy u tesciowej i miala zupe grochowa ..niko zjadl caly talerz tak mu smakowala ..potem sie balam zeby mu nic nie bylo ale wszystko ok nie bolal go brzuszek nic mu nie bylo ....

Agula, no ja właśnie też miałam takie same posiłki i nie muszę trzymać diety, ale przeraził mnie cukier 180 po posiłku, w ciąży takich nigdy nie miałam, na diecie. No i się martwię czy to jednak nie normalna cukrzyca:no: Czy po porodzie cukry muszą mieć czas żeby się ustabilizować i mogą skakać?

Phelania nie jak obciążenie;) normalnie po obiadku po 2 godzinach ma byuc nie więcej niz 140 :)) heh najgorsze sa te 2 godziny nigdy nie mogę dotrzymac by cvzegoś nie zjeść, czy napić się :(

reklama
A ja dzis na usg bylam i niestety musze isc jednak na to echo serca - no coz pojde, zapisalam sie i termin prywatnie na 2stycznia no bo panstwowo w kolejnej ciazy bym miala termin:)
Dzis do nas przyjdzie mikolaj bo wspolnota sponsoruje slodycze i mikolaja :) ciekawe czy bartek bedzie sie bac:)
Ja kurcze jem tylko slodycze juz powiedzial M ze na detoks musimy isc bo to chore zeby tyle slodyczy zrec! Nie ma dnia bez ciast lub mega ilosci ciasteczek i czekolad!

Do góry