czesc dziewczyny
widze ze forum przezywa druga mlodosc.... az sie moje strachy wszystkie przypomnialy
wszystkie dacie swietnie rady i nie ma co panikowac - teraz z perspektywy czasu wiem ze nie powinnam przy kazdym przekroczeniu panikowac jakby to mial byc koniec swiata
innymi słowy - dziewczyny nie przejmujcię się aż tak bardzo - przyjemniej bedzie ten czas poświęcić na cieszenie się ciążą
a te ktore mogą nadmiar cukru najlepiej szybko zbiaj spacerek
gabrielko - z tymi kolacjami probowalam z kanapką... ale nie przeszło - ostatecznie dalam teraz za wygraną z mlekiem i kupiłam kaszki nestle na dobranoc....
dziwnie mi jakos tak ze mala juz mleczka na noc nie pije... moze jeszcze wroci do tego? a jak u was problemy pieluszkowe? udalo sie juz wyleczyć? nocnik opatentowany? buziaki dla was
a ja niedlugo zaczynam urlop... wiec moze sie wprosze na jakas kawke ?
i co sie stalo z twoim suwaczkiem...? aaaj... no i przybiż linkim ten szampon dla yorkow
Maria - wypoczywasz? chyba juz najwyzsza pora dotac kolejny suwaczek
jak twoje cukry sie prezentuja? u Bartoszka juz wszystko ok?
Kasia B - dziekujemy
juz prawie zdrowe
mala co prawda zaczela kaszlec... ale mam nadzieje ze to tak na koniec.... ojjj... ciezko mi bylo wrocic do pracy....
misia - wiem ze temat juz zamkniety ale czemu zastanawialas sie nad dieta cukrzycowa dla karmiacych? i czemu niby nie jest zalecana cukrzycowa? norma po ciazy jest 140 po dwoch godzinach wiec na pewno da sie dobrac wszystko tak zeby bylo dobrze
Elmoo - gratuluje udanej imprezy
było losowanie? co mala wybrala? a co do kolacji w jakiej formie podajesz ta kanapke? tak po prostu normalną kanapke dajesz jej do reki? i jak wasze nocki......?
aasica - o rany ale masz fajnie z ta wagą i siłownią
suuuper - no i brawo za samozaparcie
napisz co sie udalo z Hania wywalczyc - no i wszystkiego najlpszego dla niej na rok i 5 miesiecy
aga irlandia - poskromilas diabelka insulina? juz wszystko ok?
iryska - z wlosami myslalam ze sobie juz poradzilam.... ale teraz dopiero przyzywam dramat....
nawet wosk nie daje rady i codziennie jak sie czesze to ryczec mi sie chce....
mam nadzieje ze to sie w koncu uspokoi....
aureolcia - najlepszego dla Wiktorka na rok i dwa miesiace
no i fajnie ze mimo wszystko urlopok udany
demetria - na normy trzeba patrzec z dwoch stron - po dwoch godzinach po wypiciu 75g jesli wynik przekracza 140 oznacza nietolerancję glukozy (u ciężarnych nazywane juz troche na wyrost cukrzyca ciążową), powyzej - 200 cukrzycę
a co do trzustki to tez tak nie do konca jest ze zwariowala - bo trzustka pracuje normalnie i nic jej nie jest, to hormony łożyska blokują rakcje komórek na insulinę
dlatego tez pod koniec ciąży cukrzyca odpuszcza troche bo hormony sie zmniejszają
- no tak przynajmniej tlumaczyla mi to diabetolog na pierwszej wizycie
takze pod koniec to juz na prawde ciągle cos przeżuwałam....
Ewelina - co do niskiego wyniku obstawiam za małą ilość krwi
albo za mocno ugniatalas palec
a co do wizyty - co za pajace
ehhh.... widzisz sa dwa fronty lekarzy jedni uwazaja ze kobieta w ciazy ma jest po prostu tak zeby cukrow nie przekraczac i sie najadac - reszta do przyjecia (np. chudnięcie itp) bo to nie jest regularna cukrzyca - drugi front natomiast każe zjadac bochenek chleba żeby zgadzały się wymienniki węglowodanowe a jak organizm sobie nie radzi to podają insuline i nie do przyjęcia jest dla nich utrata wagi - wszystko po prostu zalezy od lekarza na jakiego trafisz
węglowodany zawsze jakies zjesz bo inaczej musialabys żywić się samym mięsem i słoniną i to taką która sama robisz i nic do niej nie dodasz
ja mialam to szczescie ze trafilam na babke dla ktorej wazny byl glukometr a nie WW.... ale tak czy siak uwazam ze dasz rade
podejdź do tego z lekkim przymrużeniem oka - twoja ciąża twoj brzuszek - paski zawsze mozesz dokupic tylko ze niestety bez recepty kosztuja ok 50zł, ale za to twoj ginekolog nie powinien robic problemu z recepta na nie
a moze masz szanse zamianę poradni?
ooo matko alez sie rozpisalam....
chcialam o jagodzie tez troszke ale to juz chyba w nastepnej odslonie
no i gdzie to sie podziewają pozostale slodkie z dorobkiem????