reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dziewczyny ogólnopolskie spotkanie - swietny pomysł - hm ;-)tylko trzeba by było coś wynająć albo duże pole bez niczego hi hi kawa w termosie i możemy siedzieć a dzieciom pewne , że nic się nie stanie, nigdzie ni wejdą i jeszcze ... hm pomysły dzieci - tam by było najbezpieczniej :-D

mam pytanie, co robicie w momencie kiedy dziecko dostaje histerii??? ja czekam , aż się uspokoi bo ani ręce ani zainteresowanie czymś innym nie pomaga, a po chwili wrzasku przychodzi sam, może macie jakieś ciekawe pomysły.

nie wiem skąd ale mam lenia i gdyby mi się tak chciało robić jak mi się nie chce było by cudnie;-)

reklama
Domkaa - nc :)

gabrielka - ja albo przytulam a jak to nie daje rady to tez zostawiam i mowie dosadnie ze jak chce tak sie zachowywac to ja sobie ide.. i po chwili jest juz ok.....

a lenia ja mam dzisiaj od rana takiego ze hoho... a spac mi sie chce tak ze zaraz pacne nosem na klawiature.....

Majka za to nc foch, ale to taki foch że nie wiem :(

Dziewczyny dołączam się do Was...mi też się nic nie chce co widać po mojej dzisiejszej aktywności ;)

Domkaa - no jak foch? czemu foch? za co foch...? to człowiek sie tu stara... co do soboty ok, dobrze ze konkretna data nie padła :D bo 11 to tak bardzo ogolnie :)

A no foch :) Foch jak cholera :)
bo zapraszam, bo przyjmę z otwartymi ramionami, nawet nocleg zapewnię :) dam zjeść, umyć się i w ogóle a tu zero dobrej woli tylko że kurier beee, że bez komentarza :D
A sobota ta a 11 to godzina :D no co będziecie w słońcu jechać :) Zapakujecie się świtem bladym i przyjedziecie do Cioci Domki przed południem :)
Widzisz o wszystkim pomyślałam :D

Majka trochę dobrej woli :)))) A i poznam Cię z moim d.....m :D

Chciałam napisać ładnie, składnie i krótko ale znowu wyszła litania cała :p To jeszcze raz:

Majka co do chipsow itd się zgadzam. Ja daje na spróbowania w ilościach minimalnych i wydaje mi się to całkiem rozsądne, bo później się dorwie oszołomiony i jak mama będzie wyglądał :p

Elmoo ja wiem, że dla mnie też te chipsy nie są, ale czasem można :) tym bardziej, że męczyłam z M tę paczkę 4 dni... (żeby nie było, zabezpieczamy klipsami do woreczków więc są świeże i w ogóle) a i tak nie zmęczyliśmy bo dzisiaj wywaliłam resztę :p

Domka a Ty mieszkasz w samej Wawie czy gdzieś pod? Bo ja tak cichaczem napomknę, że z Wawy do mnie to tak godzinka, może półtorej max :)

gabrielko ja co najwyżej mogę kiepskim pomysłem rzucić. Najlepsze wg mnie przetrzymanie jednak lub odwrócenie uwagi bo dziecko kuma pomału, że nie uda mu się nic wymóc histerią. Dzisiaj z Filipem przerobiłam przetrzymanie 4 razy w przeciągu godziny - zalany łzami, spocony ja też łzy w oczach ale w końcu dał za wygraną a przy okazji osiągnęłam efekt nie wchodzenia na kanapę (musiałam, bo sobie nową zabawę na niej znalazł - rzucanie się z pozycji stojącej do tyłu.....).

Irysko no widzisz... pech, że się przeprowadziłam bo do Trójmiasta niedaleko a i często byłoby po drodze więc lekturą mogłabym rzucić, bo ograbiłam rodzinny dom ze wszystkich książek, dom M też ograbiłam z książek, moje skromne wypłaty za czasów panieństwa też na książki szły a i ciągle nowych przybywa... koło 1000szt. już mamy :) A w ogóle to ja je policzę... i skataloguję normalnie! Tylko nie dzisiaj... dzisiaj powraca plan odgracenia graciarni :)

No... w miarę zwięźle wyszło w porównaniu do poprzedniego podejścia :-)

agga86- wow rzeczywiście niezła kolekcja książek, ja podobnie jak mój tata korzystam z biblioteki. Niestety zbyt wielu książek nie posiadam.Jak można paczkę czipsów jeść 4 dni?Ja zjadłabym w 4 minuty:-) zwłaszcza teraz jak taka wyposzczona jestem. A dokładniej jestem na odwyku od około 1,5 roku. Co to były za czasu mega paczka film i piwko-ach;-)

gabrielka-ja tak czysto teoretycznie mogę podpowiedzieć bo po pedagogice jestem. Wg mnie tak jak mówią dziewczyny przytulić mocno jeśli nie pomaga przeczekać no i spokój mamy choć wiadomo że czasami z tym ciężko
moz-screenshot.png

Dzięcięca histeria – co robić? | Dzieciowisko
nie wiem może ten artykuł pomoże.
Majka-moja mimo że także urodziła się malutka 2600 teraz już nadrobiła z zapasem-ma chyba 4 podbródki:-) ten 5 godzinny sen zdziwił mnie na tyle że nie byłam pewna co zrobić-postanowiłam obudzić.Chociaż niektórzy mówią żeby nie budzić bo dziecku tak zostanie

Iryska artykuł świetny, u nas na szczęście narazie jest tylko krzyk i płacz i oby n tym się skończyło.
idę coś robić, chyba maske nałoże na twarz, babcia pojechała z wnusiem do prababci to takkkkaaaa cisza w domu ;-)

reklama
Agga zabawy dzieci są świetne, zzawsze zastanawiam się skąd biorą na to pomysły, my jesteśmy na etapie schodzenia z łóżka przodem, podsuwa się do samego rogu, siada tak, żę nogi mu wiszą i schodzi, na szczęście łózko jest nie za wysokie, ale jak schodzi tak i bije sobie brawo to mówię , że bardzo mamusi się takie schodzenie nie podoba, a jak wejdzie i zejdzie tyłem to wtedy bije mu brawo - zobaczymy czy nadal będzie tak robić.

Do góry