reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dziewczyny ogólnopolskie spotkanie - swietny pomysł - hm ;-)tylko trzeba by było coś wynająć albo duże pole bez niczego hi hi kawa w termosie i możemy siedzieć a dzieciom pewne , że nic się nie stanie, nigdzie ni wejdą i jeszcze ... hm pomysły dzieci - tam by było najbezpieczniej :-D

mam pytanie, co robicie w momencie kiedy dziecko dostaje histerii??? ja czekam , aż się uspokoi bo ani ręce ani zainteresowanie czymś innym nie pomaga, a po chwili wrzasku przychodzi sam, może macie jakieś ciekawe pomysły.

nie wiem skąd ale mam lenia i gdyby mi się tak chciało robić jak mi się nie chce było by cudnie;-)

reklama
Domkaa - nc :)

gabrielka - ja albo przytulam a jak to nie daje rady to tez zostawiam i mowie dosadnie ze jak chce tak sie zachowywac to ja sobie ide.. i po chwili jest juz ok.....

a lenia ja mam dzisiaj od rana takiego ze hoho... a spac mi sie chce tak ze zaraz pacne nosem na klawiature.....

Majka za to nc foch, ale to taki foch że nie wiem :(

Dziewczyny dołączam się do Was...mi też się nic nie chce co widać po mojej dzisiejszej aktywności ;)

Domkaa - no jak foch? czemu foch? za co foch...? to człowiek sie tu stara... co do soboty ok, dobrze ze konkretna data nie padła :D bo 11 to tak bardzo ogolnie :)

A no foch :) Foch jak cholera :)
bo zapraszam, bo przyjmę z otwartymi ramionami, nawet nocleg zapewnię :) dam zjeść, umyć się i w ogóle a tu zero dobrej woli tylko że kurier beee, że bez komentarza :D
A sobota ta a 11 to godzina :D no co będziecie w słońcu jechać :) Zapakujecie się świtem bladym i przyjedziecie do Cioci Domki przed południem :)
Widzisz o wszystkim pomyślałam :D

Majka trochę dobrej woli :)))) A i poznam Cię z moim d.....m :D

Chciałam napisać ładnie, składnie i krótko ale znowu wyszła litania cała :p To jeszcze raz:

Majka co do chipsow itd się zgadzam. Ja daje na spróbowania w ilościach minimalnych i wydaje mi się to całkiem rozsądne, bo później się dorwie oszołomiony i jak mama będzie wyglądał :p

Elmoo ja wiem, że dla mnie też te chipsy nie są, ale czasem można :) tym bardziej, że męczyłam z M tę paczkę 4 dni... (żeby nie było, zabezpieczamy klipsami do woreczków więc są świeże i w ogóle) a i tak nie zmęczyliśmy bo dzisiaj wywaliłam resztę :p

Domka a Ty mieszkasz w samej Wawie czy gdzieś pod? Bo ja tak cichaczem napomknę, że z Wawy do mnie to tak godzinka, może półtorej max :)

gabrielko ja co najwyżej mogę kiepskim pomysłem rzucić. Najlepsze wg mnie przetrzymanie jednak lub odwrócenie uwagi bo dziecko kuma pomału, że nie uda mu się nic wymóc histerią. Dzisiaj z Filipem przerobiłam przetrzymanie 4 razy w przeciągu godziny - zalany łzami, spocony ja też łzy w oczach ale w końcu dał za wygraną a przy okazji osiągnęłam efekt nie wchodzenia na kanapę (musiałam, bo sobie nową zabawę na niej znalazł - rzucanie się z pozycji stojącej do tyłu.....).

Irysko no widzisz... pech, że się przeprowadziłam bo do Trójmiasta niedaleko a i często byłoby po drodze więc lekturą mogłabym rzucić, bo ograbiłam rodzinny dom ze wszystkich książek, dom M też ograbiłam z książek, moje skromne wypłaty za czasów panieństwa też na książki szły a i ciągle nowych przybywa... koło 1000szt. już mamy :) A w ogóle to ja je policzę... i skataloguję normalnie! Tylko nie dzisiaj... dzisiaj powraca plan odgracenia graciarni :)

No... w miarę zwięźle wyszło w porównaniu do poprzedniego podejścia :-)

agga86- wow rzeczywiście niezła kolekcja książek, ja podobnie jak mój tata korzystam z biblioteki. Niestety zbyt wielu książek nie posiadam.Jak można paczkę czipsów jeść 4 dni?Ja zjadłabym w 4 minuty:-) zwłaszcza teraz jak taka wyposzczona jestem. A dokładniej jestem na odwyku od około 1,5 roku. Co to były za czasu mega paczka film i piwko-ach;-)

gabrielka-ja tak czysto teoretycznie mogę podpowiedzieć bo po pedagogice jestem. Wg mnie tak jak mówią dziewczyny przytulić mocno jeśli nie pomaga przeczekać no i spokój mamy choć wiadomo że czasami z tym ciężko
moz-screenshot.png

Dzięcięca histeria – co robić? | Dzieciowisko
nie wiem może ten artykuł pomoże.
Majka-moja mimo że także urodziła się malutka 2600 teraz już nadrobiła z zapasem-ma chyba 4 podbródki:-) ten 5 godzinny sen zdziwił mnie na tyle że nie byłam pewna co zrobić-postanowiłam obudzić.Chociaż niektórzy mówią żeby nie budzić bo dziecku tak zostanie

Iryska artykuł świetny, u nas na szczęście narazie jest tylko krzyk i płacz i oby n tym się skończyło.
idę coś robić, chyba maske nałoże na twarz, babcia pojechała z wnusiem do prababci to takkkkaaaa cisza w domu ;-)

reklama
Agga zabawy dzieci są świetne, zzawsze zastanawiam się skąd biorą na to pomysły, my jesteśmy na etapie schodzenia z łóżka przodem, podsuwa się do samego rogu, siada tak, żę nogi mu wiszą i schodzi, na szczęście łózko jest nie za wysokie, ale jak schodzi tak i bije sobie brawo to mówię , że bardzo mamusi się takie schodzenie nie podoba, a jak wejdzie i zejdzie tyłem to wtedy bije mu brawo - zobaczymy czy nadal będzie tak robić.

Do góry