reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Co do ubranek to Stasiek od jakiegoś czasu podróżuje w samym bodziaku z krótkim rękawkiem i jak mam akurat czyste to dostaje jeszcze krótkie spodenki. Stopy gołe. staram sie go tylko przykrywać białą pieluszka tetrową zeby słońce mu tych nóg nie spaliło.
Kapelisika i czapeczki nie używamy dopóki głowa chowa się pod budką, jak zacznie siadać to pomyślę o czapce.
Na noc tylko body z krótkim rękawkiem i cieniutki kocyk (ale teraz się rozkopuje i już nie poprawiam).

Dzisiaj w nocy Stasiek spał od 20 do 4:40! Szok jak dla mnie. Ja się obudziłam o 4 i maszerowałam co 5 minut do niego sprawdzić co się dzieje i jak już się obudził to go zabrałam zanim zaczął kwękać bo i tak już miałam strasznie piersi nabrzmiałe :-) Jakby tak było już zawsze to byłabym przeszczęśliwa.

A macie może jakiś pomysł dlaczego Stasiek może mieć śluz w kupie? W jego i mojej diecie nic się nie zmieniło a od czwartku po zrobieniu normalnej kupy wydala z siebie śluz i ja na prawde nie mam pojęcia dlaczego :-(
miałam mu akurat zacząć dalsze rozszerzanie diety - miał zacząć dostawać kaszkę na MM HA a teraz musze czekać aż ten śluz się wyjaśni. Wróciąłm na razie do słoiczków z max 2 składnikami ...

A co do leżaczka to nie miałam ... żałowałam swego czasu wiele razy, ale teraz jak mi pediatra powiedziała, że Stasiek jest fantastycznie rozwinięty (dowód filmowy od kilku dni na słodziakach ;-) )mimo tego, że jest tak duży (czyli gruby bo wagowo jest na 97 centylu a wzrostowo na 50) to przestałam.

Ostatnia edycja:
reklama
Gabrielko mi bartek bardzo czesto mdlal tak sie zanosil i akurat dzis tez zemdlal po raz pierwszy od dawna.wiec przewaznie tez dmucham w twarz albo czasem wystarczy samo przytulenie albo odwrocenie uwagi. Bylismy w pasymiu pierwsza noc jak zwykle mordenga do 1.30 wyl i chcialam zeby ze mna w lozku spal ale wyrywal mi wlosy z zlosci, wstawal a na koniec lazik po ciemku po domku, to go w namiocie zamknelismy i do tej 1.30 wyl taki byl rozdrazniony. I oczywiscie nie spal w aucie i tez wyl, ale potrm fajnie bylo- piekna pogoda tyle ze bartek nie poplywal bo przeziebiony. I jak zwykle zapomielismy jakies zdjecie zrobic!!!

Ah a krem mam najtanszy 50 dla dzieci z auchana o ziaje 50. Ubieram go tak jak siebie, a spac chodzi w rampersie ale musze to zmienic na cos cieplejszego bo koldry nie uzywa - wywala poza lozko i marznie i wlasnie w ten sposob sie przeziebil. I tak doczytalam ze gabrielki znajoma 1,5 roku i w wozku spala- to moje marzenie!!! Probowalismy isc na ognisko na mazurach i o 22.30 dostal w wozku mleko i kocyk i pomimo tego ze przelewal sie przez rece za chiny nie zasnal!!! Dramat!

Maria - fajnie ze mimo takich niedogodności wyjazd udany :) wyrabia wam się młody mężczyzna.... :) no ale z tym omdlewaniem to jakas czysta masakra..... wrrrr... mam nadzieje ze moja nigdy mi tak nie zrobi :) a za brak zdjecia masz ode mnie normalnie klapsa :)

ktoras pisala ze ma problem z ciemieniucha,przepraszam,ale nie wiem ktora:zawstydzona/y:
czasem ciemieniucha robi sie od szmponu lub mydla w ktorym kapie sie dziecko:) mojej malej robila sie po szamponie johnsona wiec do kapieli uzywalam takiego mydelka z dozownikiem zoltym z johnsona top to toe i nie bylo problemow:) warto sprawdzic rozne szampony i zobaczyc jak sie glowka bedzie zachowywac.....
aha ciemieniucha baaardzo czesto robi sie gdy dziecku jest poprostu za cieplo albo gdy ma sklonnosci do alergii:)

kiedys tez zmarowalam glowke olivka przed kapiela ,wyczesywalam szczoteczka mylam i powtarzalam zabieg wyczesywania:) teraz to podobno sa specjalne preparaty na to:-Dcoz....wszystko sie zmienia:)

aga irlandia - to ja pisałam :) no własnie chyba bede obstawiac tą opcję ze małej po prostu gorąco :) szampon mam ten sam wiec chyba gdyby to było od niego to ciemieniucha byłaby cały czas :) co jakis czas wcieram własnie małej oliwkę ale jak juz jest dramat to biore wlasnie preparat :) dzięki za info :)

dziewczyny właśnie słucham radia w pracy i pani doktor dermatolog powiedziała że.... wystawianie dzieci ponizej 6 miesiaca jest karygodne, natomiast do 2 roku bezwzglednie nie wolno dziecka wystawiac na promienie, także smażenie maluchów jest niedopuszczalne :) no i w sumie pomiedzy 10-16 powinno sie byc w domku albo w cieniu, no i nawet smarowanie dziecka kremem 100 choc taki nie istnieje:) dziecko i tak ma wystarczajacą ilość promieniowania do wytworzenia vit. D :) - to tak wam chciałam na gorąco przekazać :)

reklama
Do góry