reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Co do ubranek to Stasiek od jakiegoś czasu podróżuje w samym bodziaku z krótkim rękawkiem i jak mam akurat czyste to dostaje jeszcze krótkie spodenki. Stopy gołe. staram sie go tylko przykrywać białą pieluszka tetrową zeby słońce mu tych nóg nie spaliło.
Kapelisika i czapeczki nie używamy dopóki głowa chowa się pod budką, jak zacznie siadać to pomyślę o czapce.
Na noc tylko body z krótkim rękawkiem i cieniutki kocyk (ale teraz się rozkopuje i już nie poprawiam).

Dzisiaj w nocy Stasiek spał od 20 do 4:40! Szok jak dla mnie. Ja się obudziłam o 4 i maszerowałam co 5 minut do niego sprawdzić co się dzieje i jak już się obudził to go zabrałam zanim zaczął kwękać bo i tak już miałam strasznie piersi nabrzmiałe :-) Jakby tak było już zawsze to byłabym przeszczęśliwa.

A macie może jakiś pomysł dlaczego Stasiek może mieć śluz w kupie? W jego i mojej diecie nic się nie zmieniło a od czwartku po zrobieniu normalnej kupy wydala z siebie śluz i ja na prawde nie mam pojęcia dlaczego :-(
miałam mu akurat zacząć dalsze rozszerzanie diety - miał zacząć dostawać kaszkę na MM HA a teraz musze czekać aż ten śluz się wyjaśni. Wróciąłm na razie do słoiczków z max 2 składnikami ...

A co do leżaczka to nie miałam ... żałowałam swego czasu wiele razy, ale teraz jak mi pediatra powiedziała, że Stasiek jest fantastycznie rozwinięty (dowód filmowy od kilku dni na słodziakach ;-) )mimo tego, że jest tak duży (czyli gruby bo wagowo jest na 97 centylu a wzrostowo na 50) to przestałam.

Ostatnia edycja:
reklama
Gabrielko mi bartek bardzo czesto mdlal tak sie zanosil i akurat dzis tez zemdlal po raz pierwszy od dawna.wiec przewaznie tez dmucham w twarz albo czasem wystarczy samo przytulenie albo odwrocenie uwagi. Bylismy w pasymiu pierwsza noc jak zwykle mordenga do 1.30 wyl i chcialam zeby ze mna w lozku spal ale wyrywal mi wlosy z zlosci, wstawal a na koniec lazik po ciemku po domku, to go w namiocie zamknelismy i do tej 1.30 wyl taki byl rozdrazniony. I oczywiscie nie spal w aucie i tez wyl, ale potrm fajnie bylo- piekna pogoda tyle ze bartek nie poplywal bo przeziebiony. I jak zwykle zapomielismy jakies zdjecie zrobic!!!

Ah a krem mam najtanszy 50 dla dzieci z auchana o ziaje 50. Ubieram go tak jak siebie, a spac chodzi w rampersie ale musze to zmienic na cos cieplejszego bo koldry nie uzywa - wywala poza lozko i marznie i wlasnie w ten sposob sie przeziebil. I tak doczytalam ze gabrielki znajoma 1,5 roku i w wozku spala- to moje marzenie!!! Probowalismy isc na ognisko na mazurach i o 22.30 dostal w wozku mleko i kocyk i pomimo tego ze przelewal sie przez rece za chiny nie zasnal!!! Dramat!

Maria - fajnie ze mimo takich niedogodności wyjazd udany :) wyrabia wam się młody mężczyzna.... :) no ale z tym omdlewaniem to jakas czysta masakra..... wrrrr... mam nadzieje ze moja nigdy mi tak nie zrobi :) a za brak zdjecia masz ode mnie normalnie klapsa :)

ktoras pisala ze ma problem z ciemieniucha,przepraszam,ale nie wiem ktora:zawstydzona/y:
czasem ciemieniucha robi sie od szmponu lub mydla w ktorym kapie sie dziecko:) mojej malej robila sie po szamponie johnsona wiec do kapieli uzywalam takiego mydelka z dozownikiem zoltym z johnsona top to toe i nie bylo problemow:) warto sprawdzic rozne szampony i zobaczyc jak sie glowka bedzie zachowywac.....
aha ciemieniucha baaardzo czesto robi sie gdy dziecku jest poprostu za cieplo albo gdy ma sklonnosci do alergii:)

kiedys tez zmarowalam glowke olivka przed kapiela ,wyczesywalam szczoteczka mylam i powtarzalam zabieg wyczesywania:) teraz to podobno sa specjalne preparaty na to:-Dcoz....wszystko sie zmienia:)

aga irlandia - to ja pisałam :) no własnie chyba bede obstawiac tą opcję ze małej po prostu gorąco :) szampon mam ten sam wiec chyba gdyby to było od niego to ciemieniucha byłaby cały czas :) co jakis czas wcieram własnie małej oliwkę ale jak juz jest dramat to biore wlasnie preparat :) dzięki za info :)

dziewczyny właśnie słucham radia w pracy i pani doktor dermatolog powiedziała że.... wystawianie dzieci ponizej 6 miesiaca jest karygodne, natomiast do 2 roku bezwzglednie nie wolno dziecka wystawiac na promienie, także smażenie maluchów jest niedopuszczalne :) no i w sumie pomiedzy 10-16 powinno sie byc w domku albo w cieniu, no i nawet smarowanie dziecka kremem 100 choc taki nie istnieje:) dziecko i tak ma wystarczajacą ilość promieniowania do wytworzenia vit. D :) - to tak wam chciałam na gorąco przekazać :)

reklama
Do góry