Witam i mam nadzieję ze tym razem dokończę dzieła:-)
U nas codziennie coś nowego - a się pochwalę mała pokazuje gdzie sroczka kaszkę ważyła (u niani kokoszka
), koci koci, robi papa, cacy cacy a no i z ostatnich dni to pokazuje gdzie ma nosek :-) a dziś M nauczył ją pierdzieć ustami na brzuchu - moim - niezbyt przydatne ale śmiechu co nie miara.
Majka hehe jak Maria ma Mazury pod nosem - to ja w nich siedzę po same pachy
. Co do Twojej pracy pisałam że fajna bo możesz sobie spokojnie bb poczytać , napisać itp w w tym sensie
). Numer z tą pobudką o 2-15 super
) tyle czasy jeszcze snuu baja!!
A no i ja też wpadłam na forum zapytać o kremy przeciwsłoneczne a tu temat na topie. Ja też wiem że ważne składniki mineralne - dobrze żeby parabeny nie były w konserwantach no ale to temat do większego zgłebiania. Ja z braku czasu i laku
kupiłam emulsję ziaji + 50 no ale ja po tych naszych oskrzelach to tak ostrożnie ją rozbieram i niania tez że w sumie to ze 2 razy była na dworze na krótki rękaw aż wstyd. Jak teraz Twoja mała śpi ubrana a jak na spacerki??
Gabrielka z tym zapowietrzaniem to trzeba uważać . U mojej bratanicy ze 2 razy doszło do utraty przytomności. No ale dawne to dzieje i już ok.U nas też najlepsze jest szybkie odwrócenie uwagi. Np wczoraj mała wsadziła głowę pomiędzy nogi maszyny do szycia takiej starej która pełni funkcję stolika pod laptop. Wystraszyłam się na maksa bo zaczęła szlochać a ja myślałam że się zaklinowała no i wyciągnęłam ja z opresji ale jeszcze z pół minuty w szoku była. to ją od razu na ręce i pokazuje gdzie lampa gdzie lew gdzie piesek itp. -pomaga
Iryska brawo dla M spisał się. U nas wieczory niestety należą do mnie z racji piersi - czasem mnie to frustruje bo jestem uziemniona z małą tak od 20 do 22 prawie i już potem to trochę póżno by coś zrobić ogarnąć itp. no i ze spaniem też krucho. Mała zasypia koło 21 budzi się przed 24 a potem już śpi z nami i nie wiem na dobrą sprawę ile razy się budzi no ale jak się pracuje to innego wyjścia narazie nie widzę. A i leżaczek też używamy - mamy FP ale wibracje nie działały na nią za bardzo za to odkurzacz - baja zawsze zasypiała heheh.
Agga z przewijaniem mamy tak samo jak MAja. Zdjęcie to pół biedy ale już z zakładaniem to cyrki są. Nie wyje ale po prostu nie ma ochoty leżeć i czekać więc na cztery i ucieka. Fajne zakupy dla Filipka - zdaj relację jak się bawi tym swoim samochodowym cudem.
Domka dzięki za pozdrowionka u nas jak wyżej - czas postępów szalony. Dodam tylko że mała prowadzona za rączki jest najbardziej happy a nawet już raczkowała po trawie nie omieszkając wpakowania sobie stokrotek do pysia
.
Agga_irlandia witamy serdecznie o pomożemy napewno. A dla Ciebie wielki szacun za tak piękną gromadkę z suwaczków widać że śliczne pociechy
Pytaj śmiało.
Maria udanego wypoczynku - gdzie dokładnie się wybieracie ?? A tego kierowcę to za nie powiem co bym powiesiła na drzewie!!!!!!!!!!bezmózg!!
A zawsze wasze maluchy mają czapeczkę na spacerku na głowie?? U nas tylko uchodzą te ze sznureczkami bo inne ściąga ale widzę mamy inne to wogóle bez czap dzieciaki wożą???
A no i mam historię ku przestrodzę - mojej przyjaciółki synek 11 miesięczny zostaje pod opieką babci jak ona jest w pracy. Któregoś dnia bawił się przy szafce misiem tyłem do babci no i po jakiejś pól godzinie wzięła go no i jak zwykle tam miał zrobić koci łapci - nie robił, wzięła go na ręce a on jakiś taki słaby blady, zaczynał już jej się przez ręce przelewać. ją tknęło i sobie przypomniała ze blister z tabletkami na bóle mięśniowe był wysoko na szafce - dopadła do niego a tam w jednym miejscu folia przegryziona i brak jednej tabletki. Pół przytomnego wieźli do szpitala. Nie dał sobie kroplówki podłączyć ale porobili mu badania i na szczęście po 2 godzinach zaczął już "normalnieć" a po 5 obserwacji jego mama uprosiła lekarzy by ich wypuścił do domu (bała się jakiegoś zarażenia oskrzelami lub rota od innych dzieci)- normalnie to 2 dni obserwacji. Skończyło się dobrze ale ja już zrobiłam porządek u swoich rodziców i teściów z lekami bo i nas sa w zamknięciu i wyyysoko. Kurka jedna tableteczka wilekości aviomarinu tyle zamieszania wywołała!!!!
Udanego weeckendu zapowiada się slonecznieee!!!!!:-):-)
P.S. Niech mi ktoś napiszę co ja robię zle w tej sygnaturze że się nie zmienia z dnia na dzień. Co jakiś czas wstawiam po prostu nową bo mi nie odlicza
. Robię tak tworzę na stronie suwaczki sygnaturkę kopiuję adres url w opcach profilu edytuj sygnaturę wklejam ją tam gdzie jest napisane dodaj obrazek do sygnatury Wpisz adres URL obrazka z innej strony:: no i robię zapisz. no i nie działa coś robię zle uświadomcie mi bo ja nawet za bardzo czasu nie mam by się w to wgłębić a to pewnie jakaś pierdołka