reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Co do kremów to ja dla Stasia mam Penaten. Dobrze się rozsmarowuje i ma fajną konsystencję. Mam też Nivea Baby, ale filtr niższy i to jest krem więc z rozsmarowaniem gorzej,
Ja mam schiza na punkcie zasłaniania Stasia ... cały spacer u nas wygląda tak, że ja go pieluszka nakrywam a on się rozkopuje, a i tak odrobinę się zarumienił bo to w takim słońcu nieuniknione - słońce odbija się od wszystkiego i trafia na dziecko nawet przykryte w wózku. Ja jestem zdania, że takiego maleństwa nie powinno się wystawiać na Słońce bo jego skóra nie ma w ogóle mechanizmów obronnych, a ja mam skórę bardzo skłonną do poparzeń, całą piegowatą i usianą pieprzykami i nie wiem jak będzie u Stasia (P. z kolei jest śniady, ale też ma mnóstwo pieprzyków).

Aga_Irlandia - witamy wśród słodkich!

ągga ja niestety tylko w single playera gram ... dawno temu (zaraz po pojawieniu się Diablo II) grałam na battle necie i skończyło się na tym, że dorobiąłm się szybko super sprzętu dla mojej amazonki i straciłam trochę przyjemności z gry :-) a poza tym jakoś tego nie ogarniałam ;-)

reklama
dzieki dziewczyny za opinie :)

agga - kurcze no nie wiem co ci odpowiedziec... czy jest przesada...? wiesz jedni sie smarują filtrem do opalania inni nie... jedni chodzą do solarium inni nie - to juz zależy od człowieka podejści itp :) ja wolę posmarować żabkę, jeszcze się zdąży naopalać i nie uważam żeby to była przesada z mojej strony... raz że dziura ozonowa itp a dwa że jak ja byłam w podstawówce to pamiętam że przy temp. 25 stopni juz był szok ze jest tak cieplo i lecielismy na basen z dzieciakami... a teraz przy 25 zastanawiam się czy założyć coś lżejszego... no i temp. 30 stopni tez nikogo nie dziwi.... takze uważam ze słońce dzis dużo mocniej atakuje ... a ja zawsze wole co do zabezpieczeń zrobić o jedno za dużo niż za mało .... no ale tak jak mowie to tylko moja opinia i moja ocena wobec mnie :)

aga irlandia - no to czekamy czekamy :) co do cukrów i diety pytaj smiało :) wszystkie jak chodzące encyklopedie jestesmy choć sama bedziesz wiedziala najlepiej po kilku tygodniach co mozesz a czego nie ... wszystkiego nauczysz sie od małego przyjaciela - glukometru :)

Domkaa - no teraz to mam dylemat czy twoj nivea czy sanosan.... ehh.... :) dzieki za opinie :)

Kasia B - nie widze u ciebie opcji do podzękowań wiec tutaj dziekuję :) no to teraz mi dodałaś jeszcze jeden do wyboru.... :) dziekuję :)

ja juz chce do domu..... :(

dziewczyny nie ukrywajcie się tak - powrzucajcie jakies nowości na słodziaki :)

dla rozweselenia wrzucam filmik :) koniecznie głośniki :D:D:D
[video=youtube;-aImaPQxYfM]http://www.youtube.com/watch?v=-aImaPQxYfM[/video]

Ostatnia edycja:
witam wszystkie mamusie

Wiecie co od wczoraj zastanawiam się jaki krem na słoneczko dla Amelki wybrać zaglądam na forum a tu temat właśnie się urodził. W moim mieście w żadnej aptece nie było nic dla dzieci poniżej pół roku. Udało mi się dostać emulsję w drogerii-ziajka od pierwszych dni życia. Nie wiem czy dobra dopiero sprawdzimy przy drugim spacerku ale za bardzo wyboru nie mialam. Sobie kupiłam maseczkę do twarzy zrobię sobie mini spa:happy2:

Majka-ja jestem za ochrona jeśli chodzi o maleństwa i słońce. Mimo że moja w gondoli spaceruje do tego parasol ale jednak...Teraz będę spokojna:-)

Aga-irlandia-witaj słodka mamusiu. Jak coś ja mam wszystko w małym paluszku jeśli chodzi o dietę cukrzycową:-) służę pomocą.

Swoją drogą ciekawe czy te węglowodany kiedyś wylecą mi z głowy;-) Kupiłam paski i mimo postanowienia nie kontroluje sytuacji. Wszystkim Wam przeszła cukrzyca?Po jakim czasie?

Dzisiaj przyszedł pierwszy prezent z okazji dnia dziecka dla mojego kochaństwa- leżaczko-bujaczek fisher-price. Mam nadzieję że się sprawdzi.
Widać mój suwaczek?Któraś mówiła żebym wstawiła a ja mam i zgłupiałam

iryska - moja tez pod parasolem, ale juz w spacerówce wiec raz rączkę raz nóżkę wystawi... no i tak jak pisałam wczesniej, u mnie w aptece byl tylko krem ziajki klik - kupowałam w zeszłym roku i nie miałam jak pojechać gdzieś za tym dalej wiec ratowałam się apteką pod domem..... moim zdaniem jest za gęsty i ciężko go rozsmarować a właściwie ja bo to emulsja :) o suwaczu chyba ja pisałam ale teraz go juz widze :)

Elmoo - hahahaha dobre dobre :) usmialam sie z twojego posta a teraz slysze ze moja juz woła :)

Iryska mi cukrzyca przeszła od razu ... w szpitalu mnie zbadali ze 2 razy ale o takich dziwnych porach, że nia miało prawa nic wyjść, a w domu po białym pieczywie też było ok. Na badaniach niecałe 3 miesiące po porodzie miałam 80 kilka na czczo i 64 2h po posiłku (2 białe bułki i jabłko) - takie akurat skierowanie miałam ... następnym razem już pójdę na klasyczne obciążenie (u mnie robi się co roku).

Majka zaraz wskoczę na słodziaki i zobaczę co sie zadziało ... dawno mnie tam nie było ale to brak czasu.

Jak mi dobrze:-) Usypiałam mała ale jakoś nie mogła zasnąć-chyba była zbyt zmęczona czasami tak ma. Mój M.wygonił mnie z pokoju i kazał zająć się sobą. Postanowiłam uraczyć się kąpielą, ba nawet maseczkę sobie zrobiłam. Ach to mi było potrzebne:happy2:
Tatuś oczywiście zasnął razem z Amelką.
Kasia_B-mi nie mierzyli cukru po porodzie, sama na własną rękę kupiłam paski, w poniedziałek idę do ginekologa może da mi skierowanie na glukozę. Boję się że to świństwo mi zostanie-badałam raz po białej bułce i kawałku chałki i było po godzinie 113 niby ok ale mogło być lepiej

Hej Dziewczyny!
Owocny zakupowo dzień dzisiaj :))
Byliśmy znów w tym Coccodrillo, naszych sandałków znowu nie było ale uznalismy z M, że nie ma co Filipka męczyć i kupiliśmy inne z usztywnioną piętą ale z odkrytymi paluszkami. Filipkowi chodzi się w nich dobrze, na początku trochę ściągał ale później się opatrzył i biegał ładnie.
Poza tym kupiliśmy mu wielką ciężarówę z wywrotką na dzień dobry - miał frajdę z jej pchania ale późno już było więc nie pobawił się za dużo. No i dobrałam dla niego jeszcze takie hm puzzle jakby drewniane.. nie wiem jak to opisać.. taka deseczka, w niej wycięte kształty i na puzzlu jest jakby pinezka za któą się łapie puzzla wyjmuje i wkłada - z tego też miał radochę, a zwłaszcza z tego że bawiliśmy się razem - ja trzymałam tablicę a on wyjmował puzzle, próbował dopasowywać a jak mu nie wychodziło to dawał mi, żebym ja to zrobiła :D
Dostał też bańki mydlane! No i udało mu się wydmuchać 5 baniek ;p

Postanowiliśmy, że obowiązkowo dostanie też huśtawkę wieszaną na drzewie i piaskownicę :) ale to już trochę później... mam radochę, że w końcu to Filipek był głównym prezentobiorcą :D

Majka a mi bardziej chodziło o to, czy lekarze nie są przewrażliwieni :) No ale fakt, że teraz z tym słońcem trochę inaczej jest. W sumie też pomyślę o jakimś filtrze dla Filipka bo lepiej dmuchać na zimne :-)

iryska u mnie wyniki powiedzmy, że wróciły do normy po około pół roku jakoś (?) W szpitalu w zasadzie zbadali mi cukier raz po porodzie i był podwyższony ale i oni i ja 'olaliśmy' sprawę. Głęboko się zastanawiam nad tym, czy nie zrobić sobie obciążenia... pasków nie mam już a szkoda mi 50zł, żeby ten cukier sprawdzać.

Kasia_B ja mimo wszytsko polecam World of Warcraft :p co prawda trzeba płacić co dwa miesiące około 80zł ale uważam, że gra jest warta świeczki - jak dla mnie bomba. Jak nie było Filipka to z M zagrywaliśmy się duuuuużo. Kładzenie się o 5-6 nad ranem to była norma :p Teraz się trochę oduzależniliśmy :)
Sama gra też niespecjalnie tania jest, bo wyszla już podstawa i trzy dodatki. Samą grę ściąga się przez net, a kupuje się tylko klucz (gra ma około15-20gb w tej chwilli i klucz do podstawy i pierwszego dodatku kosztuje ok. 40zł, do 2 dodatku 60zł zaś do trzeciego niepełne 80zł).

Oficjalny polski serwis poświęcony grze: World of Warcraft - Polski Oficjalny Serwis Fanów
Tu oficjalna strona gry: World of Warcraft

Można ściągnąć też darmowo wersję trial chyba na 14 dni, albo ewentualnie zgłosić się do mnie bo mam trochę kluczy właśnie na wersję trial (chyba, o ile nie rozdałam jeszcze ;p). W każdym razie jak byś się zdecydowała to ode mnie i od M otrzymasz full pomoc na początku - gram już chyba ponad 4 lata i trochę wiem ;-)

A.. powiem jeszcze, że odkąd gram w WoW'a to Diablo poszlo trochę w odstawkę :p no i uważam, że WoW jest o wiele ciekawszy, a jeśli jeszcze przejdziesz Warcrafta (chyba 3) to już w ogóle jest super bo kojarzy się postacie, miejsca, ikonki itp :)

ja tak na szybko bo u nas znowu szopki.

W niedziele zachłysneła się Hania syropem na uczulenie ale az tak ze juz jej usta śiniały.
Dzis byłyśmy na rtg i coś tam wyszło, bo już nie wiadomo czy to przeziębienie czy to z tego zachłyśniecia.Co dzień jesteśmy u lekarza, Hania spi ze mna ...maskra dziewczyny padam na twarz.
Zobaczymy co jutro powie ale sądze ze i tak chyba nie ominie nas pulmonolog.....
buziaki dal maluszków na spóżniony dzien dziecka.
jak bede miec chwile spokoju to się odezwe.

reklama
Aasica dużo zdrowia dla Hani!

Agga dzięki za wszystkie informacje. Na razie nawet nie będę otwierała, żeby się przypadkiem nie wciągnąć :-) ale jak tylko będę miała za sobą te egzaminy to poczytam.

Iryska ja dostałam skierowanie od zwykłego internisty. Ja jeszcze przed ciążą starałam się raz w roku robić komplet badań ... teraz dojdzie mi jeszcze jedno po prostu. I fajny jest taki wieczór dla siebie. Ja na początku każdą możliwość wyrwania się z domu wykorzystywałam na maksa :-)

Do góry