reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
malinka009
Już Ci gratulowałam na majówkach, ale podwójnie nei zaszkodzi :tak:

Kurczę, ale Wam dobrze.
malinka009 ma już swoje maleństwo
anemac pewnie lada moment albo już (jest w szpitalu - przyjęli ją w dniu terminu, mam z nią kontakt smsowy i pisała dziś, że zaczynają się jej pojawiać skurcze)
A ja :baffled:
Ja to się chyba nigdy nie rozpakuję :-(

hej. rzadko do was zagladam a to z powodu ciągłego lezenia w szpitalu-mam cholestaze od 27 tygodnia ciąży. moja waga 5 kilo mniej niż przed poczęciem. a moja metoda na dobre cukry na czczo-18-kolacja,20.30- okolo 3/4 szklanki soku pomidorowego fortuny. jak wiecie fortuna nie dosladza sokow.lekarz zabronil mi jedzenia warzyw ze względu na duża zawartośc nawozów bo wątroba musi się regenerować , kazal pic sok pomidorowy a przy okazji odkrył złoty środek na moje poranne cukry. zawsze miałam z nimi problem a teraz rewelacja .jak zobaczyłam wynik76 czy 82 to błam w szoku i myślałam ,że glukometr sfiksował.jak zjem coś innego lub wypije jakis inny sok to rano porażka.

Malinka OGROMNE GRATULACJE!!! Fajnie, ze jesteś z maluszkiem już w domciu :) Pozdrawiam!!!
Moniqsan życzę Ci, żebyś za 3 dni (zgodnie z suwaczkiem) miała już dzieciątko przy sobie :)

Monia zdrówka przede wszystkim życzę! ...i dzięki za info odnośnie tego soczku, bo ja wciąż mimo różnych prób ranne cukry mam za wysoko (chociaż od jakiś czterech dni coraz niżej - ale jednak wciąż powyżej 100)

Dzisiaj dałam się skusić na maleńki kawałeczek półkruchego ciasta z rabarbarem - było pysznie :)
Jakąś chwilę później zjadłam obiad, a po 2 godz. było 117 - więc chyba nie najgorzej.

:-):-)Wiam kochane Słodziaki. Melduje sie rozpakowana :-):-):-) urodziłam 7.05 o godz. 10.10 :-) Gucio 3170 i 56cm, porod opisze na majowkach jak tylko znajde chwile, dopiero dzis wrocilismy do domku bo maly niestety chorował. Moje cukry wariują ale na razie sie tym nie martwie, nie mam do tego glowy. Mam sie zglosic 2 miesiace po porodzie do poradni diabetologicznej na badanie obciazenia glukoza, maly cukry ok ( nawet troche za niskie).
Zycze wytrwałosci i goraco was pozdrawiam :-)

Malinka GRATULACJE!!!:-)

A mi coś cukry po chlebie zaczynają wariować... i to zarówni rano jak wieczorem odnotowuję po nich podwyższone (jak na mnie poziomy).

A mi coś cukry po chlebie zaczynają wariować... i to zarówni rano jak wieczorem odnotowuję po nich podwyższone (jak na mnie poziomy).

Ja tez tak miałam, najpierw mogłam jeść chleb popołudniu i na kolacje a po kilku tyg już żaden chleb nie wchodził w grę. Teraz znów się to cofnęło

Hejka!
AgA - trzymałam dietę, bo diabetolog powiedziała, że mam trzymać 2 tygodnie po porodzie:zawstydzona/y:, ale powiem szczerze, że ni jak to nie idzie z karmieniem. O ile w ciąży można nie dojadać, to karmiąc parę dni i pokarm zanikał.
Teraz też nie wszystko jem z racji diety karmiącej, ale to co innego:tak:
moniqsan - doczekasz się i my razem z tobą na szkraba - pośpiech czasem nie wskazany;-)
malinka - ja mam Maję, a ty Gucia - może będzie coś z tego?:-):-):-)
Dobrej nocki

:-):-)Wiam kochane Słodziaki. Melduje sie rozpakowana :-):-):-) urodziłam 7.05 o godz. 10.10 :-) Gucio 3170 i 56cm, porod opisze na majowkach jak tylko znajde chwile, dopiero dzis wrocilismy do domku bo maly niestety chorował. Moje cukry wariują ale na razie sie tym nie martwie, nie mam do tego glowy. Mam sie zglosic 2 miesiace po porodzie do poradni diabetologicznej na badanie obciazenia glukoza, maly cukry ok ( nawet troche za niskie).
Zycze wytrwałosci i goraco was pozdrawiam :-)

Gratulacje Kochana :-) Odpoczywajcie :-)

reklama
Szwedka ja tez dalam sobie spokoj z dieta cukrzycowa. W szpitalu zmierzylam sobie cukier po 2 kromkach bialego pieczywa i jakies dziwnej szpitalnej pascie jajecznej i mialam 180:szok::szok::szok: nie wiem jak to sie stalo. Jutro sprawdze na czczo ale tylko zczystej ciekawosci. Gdybym miala trzymac diete cukrzycowa po porodzie to pewnie nie mogla bym karmic :baffled:.Co do naszych dzieci to fajnie nam wyszlo z imionami :-D:-D:-D
ptaszyna oto link https://www.babyboom.pl/forum/maj-2009-f259/opisy-naszych-porodow-26098/index2.html
Dziekuje dziewczynki za gratulacje :-) serduchem jestem z wami. DACIE RADE!!!!!

Do góry