reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

malinka dziękuję :) ja wczoraj miałam piejne cukry a dziś wszystkie powyzej 107 (prócz rannego 80) a jem to co wczoraj - no i bądź tu człowieku mądry... masakra...

reklama
Witam słodkie mamuśki :-)

Coś cicho zrobiło się na tym wątku czyżby większość się już rozpakowywała :-) Hmmm ja jeszcze muszę czekać :-) Oby do połowy czerwca a później niech się robi co chce :-)

Pozdrawiam,

właśnie jakoś ciszą powiało. wyszłam ze szpitala i myslłam,że będę miała co poczytać a tu zdziwienie- co raz mniej postów.u mnie cukrzyca to problem drugorzędny -walcze teraz z cholestazą i to drugi miesiąc. muszę wytrzymac jeszcze do 36 tygodnia i będę miała wywoływany poród. mam nadzieje ,że wytrzymamy i bedzie ok.

właśnie jakoś ciszą powiało. wyszłam ze szpitala i myslłam,że będę miała co poczytać a tu zdziwienie- co raz mniej postów.u mnie cukrzyca to problem drugorzędny -walcze teraz z cholestazą i to drugi miesiąc. muszę wytrzymac jeszcze do 36 tygodnia i będę miała wywoływany poród. mam nadzieje ,że wytrzymamy i bedzie ok.

Będzie dobrze :-) Napewno dacie radę, dla baby jak się uprze nie ma nic nie do przejścia :-)

od stycznia walczę o mojego synusia i mam nadzieje,ze los przed metą nie splata nam figla.dzisiaj czekam na wynik badania i mam nadzieje,ze sie nie pogorszył bo był na skraju normy. jutro robie pozostałe jak beda wyższe to znowu do szpitala.niech ten maj sie konczy.

Kurcze bardzo Ci współczuję, ale miejmy nadzieję, że wyniki będą dobre :-) i wszystko dobrze się skończy :-) Jeszcze tylko połowa maja i z górki, głowa do góry...

Ano własnie...
Ja po wizycie u diabetologa... cóż na szczęście nadal sama dieta (gdyby sie cos działo to dzwonic) i kontrola za 3 tyg... pobrali mi znowu krew na HbA1c i mam nadzieje że i tym razem wyniki będą dobre :)

Witam, u mnie w zeszłą środę wykryto cukrzyce ciążową ( 29 tydzień ciąży), bo mój wynik po 75g glukozy to146, byłam u diabetologa i mam przepisań diete, i pomiar glikometrem 4xdziennie jutro mam kolejną wizyte i już się boje, na czczo moje wyniki to to średnio 80, po śniadaniu mam około 125, a po kolejnych posiłkach max do 115, jak to było Waszych przypadkach?, Myślicie, że diabrtolog da mi jeszcze jakieś dodatkowe zalecenia?, Bo insuliny boje się jak diabli, pozdrawiam

Witam, u mnie w zeszłą środę wykryto cukrzyce ciążową ( 29 tydzień ciąży), bo mój wynik po 75g glukozy to146, byłam u diabetologa i mam przepisań diete, i pomiar glikometrem 4xdziennie jutro mam kolejną wizyte i już się boje, na czczo moje wyniki to to średnio 80, po śniadaniu mam około 125, a po kolejnych posiłkach max do 115, jak to było Waszych przypadkach?, Myślicie, że diabrtolog da mi jeszcze jakieś dodatkowe zalecenia?, Bo insuliny boje się jak diabli, pozdrawiam

Witaj i NIE BÓJ SIĘ :-)

Masz ustalone jakies normy?
Na czczo do 100 po jedzieniu po 1 h do 140 wiec jesli takie to możesz spokojnie isc do diabetologa a nawet jesli dostałabys insuline to nie ma sie czego bac. Wiele dziewczyn brało i teraz pisza u nas jako szczesliwe mamusie. Bierz pod uwage dobro dziecka.

reklama
Normy mam takie: (to są normy podane przez diabetologa z Bydgoszczy) do 90 na czczo, 1h po posiłkach 120 i właśnie ta "śniadaniowa" mi przekracza troszke, wiem, ze to dla dzieciątka i bardzo mi zależy żeby było zdrowe, jednak jestem zdania, że to co naturalne jest bardziej zdrowe :) czyli dieta i ruch oczywiście

Do góry