reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
pączkuGRATULACJE WIELGACHNE, a synuś ma idealną wagę,wcale nie cukrzycową :)
Moniqsanufff...2700 a nie 700 :)
No a mi święta minęły spokojnie, bez żadnych szaleństw, cuker w normie (oczywiście wyłączając poranny bo powyżej 100-105 Accu Czek,i ok 90-94 bayer)z szaleństw: lody i kawalek sernika (ale średnio smakował)-cukier norma
No a dziś odebrałam wyniki:
debralam wyniki,
więc tak:
HbA1c 5% czyli jak, dobrze chyba nie? Zakładając że w pierwszym trymestrze objadałam się białymi bułkami i słodkościami, a jak to się ma do tych moich zawyżonych porannych cukrów??
Acha, może się orientujecie, wyniki na toxo
IgG 83,3
Img ujemne
chyba nie mam teraz,prawda? Była toxo,ale ciekawe kiedy..W ciąży z Szymonem nie miałam,potem nie robiłam do teraz. Mam nadzieję że była przed ciąża :(

Czołem piękne!
Właśnie ryczę i oglądam film ma tvp1. Straszne rzeczy wyprawiali z ciężarnymi kobietami - tylko nie włączajcie - ja już mogę rodzić, a wy się lepiej nie stresujcie:tak:. Pozdrawiam

Dzis po kolacji po raz pierwszy cukier przekroczył 120 :/ miałam 127 po kawałku mazurka i 3 kromkach zytniego pieczywa z pasztetem drobiowym pomidorem i cebulką...
Mysle ze zaważył jednak mazurek :/ jutro ZERO SŁODYCZY!!

ptaszyna83- nie martw sie o takie przekroczenia. Masz przed soba okres, w ktorym najtrudniej bedzie utrzymac cukier w ryzach. Po 24 tygodniu ciazy jest gorzej...... Mi zdarzalo sie przekraczac 140. A w Wawie `do 140 to swietny wynik :-) wiec sie nie martw. Ps. Sprawdz ile weglowodanow ma pasztet drobiowy..... bo mogl sie tez dolozyc do tego wyniku.

kasia_2005 - wynik HbA1c rewelacyjny. Gratuluje i zycze utrzymania tego do konca ciazy. Ja mialam na poczatku 5, 1 a ostatnio 5,45. Tyle, ze ja mam juz 38 tydzien ciazy.

anemac pasztet robiła moja mama wiec ma tyle węglowodanów co kura :) i troche bułki na całą brytwankę.. jadłam go w święta i nie było problemu ale będę obserwowała moje wyniki po nim :) wiem już że np kiełbasa + chleb to u mnie wybuchowa mieszanka...

ptaszyna83- niestety na poziom cukru ma wplyw nie tylko to co jemy. Ja po takich samych posilkach mialam rozny cukier,,,, raz 89 a raz 130!!!! znaczenie ma pora spozywania, ruch, samopoczucie, zdenerwowanie ,a na koniec proporcje bialko:tluscze:weglowodany w posilku. Strasznie mnie to wszystko wkurzalo, a czasami wrecz przytlaczalo....
Najdziwnbiejsze jest to, ze napisalam powyzsze w czasie przeszlym :-D:-D:-D:-D:-D. A przeciez pproblem jescze mnie dotyczy :crazy:

reklama
Witajcie słodkie po świetach:) U mnie pomimo pokus na które sobie delikatnie pozwoliłam cukier o dziwo był w normie. Teraz zaczął mi znowu dziwnie skakać, szczególnie po śniadaniu po ciemnym pieczywie. Chyba zmienię zwyczaj i ranki będą bez chleba, przynajmniej pierwsza część śniadań. Pozdrawiam:)

Do góry