reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
ja zachowałam 6 posiłków z mleka do puki z soczkami nie doszłam do 160-180 ml. i podawałam coraz blizej godziny karmienia i w końcu bo mleka daje 120 a soczku 160-180 i robie taki ciut gęściejszy.
i po soczku ona momentalnie usypia bo jest pełniutka i śpi 3 h/

a jakiej firmy dajecie soczki, jabluszka??
ja tez bym chciala juz cos dawac dodatkowego ale wszedzie pisze ze od 4 mies!!
skad macie przepisy? skad wicie jak to sie robi czy z woda rozciencza czy dosladza????
ja nie wiem nic jakas niekumata jestem:(

Antoś ma skazę białkową wiec Pani dermatolog powiedziała ze pierwsze słoiczki Antoś zacznie dosawać jak skończy 6 miesiecy (a nie jak inne nie alergiczne dzieci po skonczeniu 4 miesiąca) buuuu

Julienx nic sie nie martw! moja nie ma co prawdy alergi pokarmowej ale ma najprawdopodobniej AZS :( czas szybko leci i nawet nie zauwazysz jak tu bedzie juz ladnie sam papusial!!!

ja mam pytanko czy podawac jej marchcew z jablkiem i tak samo soczek czy lepiej sama marchew? marchwianke dostaje juz 2 tyg.

Heksa dziekuje!

ja daje razem marchew jabłko i buraczka.Nie daje osobno.
a CZarownica ja niczym soków nie rościeńczam tre wyciskam albo sokowirówka i niczym nie dosładzam podaje to co z sokowirówki wyleci i to wszystko.

Moja po tym jak zjadla wczoraj ta 90 przecierku to zrobila kupe gigancik cala marchewkowa...ale to chyba normalne prawda?

Gosiek ja chyba musze zacząć wprowadzac wczesniej bo jak w grudniu wróce do pracy to nie sądze zeby moja mama ją nauczyła jeść coś innego niż mleczko. w ogóle to nie wiem co bedzie jak wrócę bo jak ona butli nie chce to chyba bedzie głodowac jak ja wróce. A tak jakbym w szóstym miesiącu już cos wprowadziła innego do mogłaby dostać w ramach jednego posiłku własnie jak bede w pracy jakąs papkę. Dlatego chyba bede musiała wrócić na pół etetu. Boje się tylko jak w firmie na to zareagują. Chyba nie będa zachwyceni :mad:

ja liczę na to że mo ja mama tez będize dokarmiać Mirka jakimiś papkami - a ja jak wrócę to tylko mleczkeiem - jeszcze mam zamiar w pracy odciągać i dawać mamie to moje odciągnięte. Głuszek - ja nieststy w październiku powinnam wrócić do pracy :(

reklama
julienx ja właściwie to jeszcze nie chciałam dawać Ani nic oprócz mleczka i widać nie będę nawet mogła, bo również na skazę białkową. Jeszcze nawet lekarz nic nie mówił na ten temat, bo pewnie jest za wcześnie. Wszystko w swoim czasie :)

Do góry