reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

co z sexowaniem się??

Ja chyba też będę jechać na Cerazette, włączę sobie alarma:"Weź pigułkę,weź pigułkę";-)gumki odpadają, po pierwsze nie mam zaufania do ich skuteczności po drugie swędzi mnie po gumie..Nie wiem jeszcze co z tym zastrzykiem:dry:

Skakanka :-D skad ja to znam :-D Uczulenie na lateks :-D :-D :-D

Dziewczyny, przemyślcie sprawę tych zastrzyków. To jest naprawdę bomba hormonalna. Cieżko potem cokolwiek uregulować, bez względu na to czy chce się jeszcze dzieci czy nie.
Już tu kiedys pisalam co mi powiedzial o tym znajomy lekarz i polozna.. tych zastrzyków używa sie w krajach 3 świata zeby zapobiegać przeludnieniu..

reklama
Skakanka :-D skad ja to znam :-D Uczulenie na lateks :-D :-D :-D

Dziewczyny, przemyślcie sprawę tych zastrzyków. To jest naprawdę bomba hormonalna. Cieżko potem cokolwiek uregulować, bez względu na to czy chce się jeszcze dzieci czy nie.
Już tu kiedys pisalam co mi powiedzial o tym znajomy lekarz i polozna.. tych zastrzyków używa sie w krajach 3 świata zeby zapobiegać przeludnieniu..

Ja dałam się namówić na taki zastrzyko po porodzie Sandrunią:tak: nic na jego temat niewiedziałam :no: Powiem tylko tyle że przytyłam po nim 10 kg i wyglądałam jak nadmuchana żaba:szok: NIEPOLECAM:no:

No to dobrze wiedzieć Xmamuśka:no::no::no:
Cerazette nie są aż takie skuteczne znów...a ja nie mogę sobie pozwolić na wpadkę kolejną z resztą;-)hm może te plastry...to jest myśl, jeśli je można przy karmieniu.A tabletki tolerowałam zawsze dobrze, co miesiąc miałam inne co mi mam jakąś próbkę przyniosła;-);-);-)

Ja tez chcialam wkladke....... no i tez chodzila mi po glowie Mirena .... ja gdzies na forum wyczytalam ze Mirena kosztuje 800 zl i do tego jeszcze zalozenie ok.200 zl:szok:
Stwierdzialam ze pomecze sie z gumkami albo skusze sie na piguly.....a potem powrot do tabletyek , ktore bralam wczesniej.no ale to wszytsko zalezne od tego ile bede karmila piersia:baffled: mam nadzieje ze dluzej niz ostatnio:happy:

Jeśli chodzi o antykoncepcję, to ja nie mam zbyt dużego wyboru :-( Nie mogę nic zażywać co ma hormony, ponieważ od hormonów dostaję migreny :szok::-( Więc zostają mi inne środki anty, np. gumki, których nie lubię używać, bo mam wrażenie, że pomiędzy mną a Maćkiem jest jakiś pośrednik :zawstydzona/y:;-) Ale co tam, jak mus to mus ;-)

A co do sexowania się, to ja nie wytrzymalam i po prawie 4 tygodniach od porodu napadłam na Maćka ;-):-D:laugh2: Ale było fajnie. W końcu mogliśmy zastosować inną pozycję niż przez ostatnich kilka miesięcy ;-)

Hm Monika a jaką?:-D;-)wiecie mnie też już nie boli(w sumie to chyba już dawno mnie nie bolało) ;-)sprawdziliśmy ale póki co muszę jakieś zabezpieczenie mieć a gumki to się boję:-D Po Natalce jeszcze po 6tyg mnie bolało.

mój Krzychu też jest zachwycony tym, że mogę się na nim położyć i że nie przytula mnie "jak przez płot":-D :-D :-D

my tez już po pierwszym razie:-D . po niecałych 4 tygodniach dopuściłąm męża:laugh2: . nawet nieźle było:tak: . tyle ze z gumeczką:baffled: , a ja nie lubie:no:
tabletki i wkładki niestety u mnie odpadają, wiec albo gumeczki albo szkalnka zimnej wody:eek:

reklama
Ale to nawet w połogu nie ma ochrony przed zaciążeniem :baffled: jak to, przecież wszystko jeszcze z nas wypływa:confused: przecież komórka wychodzi jak macica jest gotowa na ciążę, a tu jeszcze się czyści :sick: :eek: :eek: :eek:
Nie qmam

Do góry