reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co z sexowaniem się??

ja tam zamierzam korzystac z uroków seksowania sie do konca:-) . no chyba ze nie dam rady. a sperma zawiera prostaglandyny, które działają rozluźniajaco na szyjke. ale dopiero wtedy, gdy szyjka jest dojrzała, czyli jakies 2-4 tyg przed porodem. a wtedy to już i można rodzić:-)
no dobra - wstrzymam się kilak dni przed sylwesterem:-D , a na sylwestra już można szalec, bo raczej w grudniu nie zdązy sie urodzić;-)

reklama
Ja wolałabym nie urodzić ani w gudniu, ani 1 stycznia. Co to za przyjemność dla dziecka mieć urodziny 3 grudnia lub 1 stycznia. A zresztą mam taki zawód, że 31 grudnia i 1 stycznia zawsze jestem w pracy, i to nigdy nie wiem o której godzinie ją skończę. Więc wolałabym aby moje dziecko miało urodziny później, bo przynajmniej mamusia będzie mogła zrobić mu kinderparty ;-)

Monika ja jestem z 29 grudnia. Jako dziecko zawsze mi sie strasznie to podobalo, bo najpierw byl mokolaj, potem swieta, moje urzodziny i sylwester. Grudzien byl moim ulubionym miesiacem, bo cos sie dzialo. Ale dla dzieciaczka to w sumie ciezko. Bo w sumie rocznikowo ma roczek a faktycznie pare dni. Te dzieciaki co sa ze stycznia, to juz zaczynaja chodzic, a grudzien dopiero co przyszedl na swiat. :-)

W poprzedniej ciąży miałam termin na 7 stycznia i też nie chciałam rodzić w Sylwestra :-) . Ze względu na cukrzyce ciążową lekarze zalecali poród w terminie i powiedzieli , że sex jest najelpszym przyspieszaczem :laugh2: i musze wam powiedzieć, że to prawda. Emilka przyszła na świat 9 stycznia z samego rana :) i szczerze wam powiem, że nie wyobrażam sobie by przenosić ciążę o 10 dni jak to czasami bywa. Także na tydzień przed terminem zachęcam do działania:-p .Dziecku nic nie grozi a i nam jest lżęj bez kilkunastu kilogramów:cool2: .

Tynka niestety nie na wszystkie ciężarówki to działa :-) Mam trzy koleżanki, które tą metodę stosowały regularnie już na tydzień przed terminem, a niestety przenosiły o dwa tygodnie :tak:

Mi pomogło i strasznie się z tego cieszę :). Wiadomo , że każdy organizm reaguje inaczej. Co pomaga jedej nie musi pomóc drugiej. Ale same przyznacie, że próbować warto.:-D

Hm a u nas abstynencja ze względu na zapalenia pochwy nawracające:wściekła/y::wściekła/y: i też raz po miałam plamienie, co prawda niegroźne bo tylko z szyjki no ale strachu się najadłam trochę. Jak możecie to korzystajcie...:tak:A mój mąż chyba sobie poszuka za niedługo, jak już nie znalazł, zastępczyni:-p

Skakanka:confused2: wariatko:sorry2:(przepraszam za wyrazenia,mam nadzieję że się nieobraziłaś) nawet tak niemów!! Twój mąż rozumie twój stan i napewno nawet mu taka myśl przez głowę nawet nieprzeszła:wściekła/y:

Racja. w końcu sam się przyczynił do tej sytuacji. Chyab że masz na myśli, że najlepsza baba, to własna graba :-D

A tak w ogóle mój powiedział, że mnie kocha bez względu na to, czy z seksem, czy bez ;-)

reklama
:-DXmamuska niechby tylko spróbował sobie innej poszukać!z tą następczynią to żartowałam:-)jakoś sobie radzimy:cool2:są inne sposoby;-)co zrobić...nie chcemy już ryzykować

Lorien
graba odpada afe afe afe:-D:-D:-Dnie chciałabym tego widzieć:shocked2:

Do góry