reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
Gratuluję udanych wizyt!!

Wczoraj byliśmy na usg. Okazuje się, że jednak potwierdziła się dziewczynka (uff, nareszcie na pewno;-)). Wszystko jest dobrze, maleństwo już duże, stopa mierzy 8cm!! Waży około 3150+/- 450 g, więc jest sporą dziewczynką;-). Termin z usg przesunął się na 1 maja, ale mam nadzieję, że przeczeka chociaż majówkę jeszcze w brzuszku. No i jestem bardzo szczęśliwa, bo wszystko jest ok, mała dobrze ułożona. Mam nadzieję, że już się nie przekręci w ostatniej chwili. Tak nam pięknie pokazała buźkę, że aż się wzruszyłam... Jeszcze tylko zostałam wysłana do okulisty (bo jestem krótkowidzem), w celu sprawdzenia, czy poród naturalny nie zaszkodzi moim oczom. Mam nadzieję, że nie i że będę mogła rodzić sn, ale okaże się w pn.

gratuluję udanych wizyt:tak:
szok normalnie jak te ceny za wymaz się różnią:szok: ja też robiłam prywatnie i tylko 30zł.
martaik no właśnie super by było jak byśmy z terminami trafiły:-D tym bardziej że obie cc, było by super:-) zobaczymy jak to wyjdzie:-)

Agasim gratuluję udanej wizyty i dużej dziewczynki:tak: Śliczne będą te małe stópki, fajnie ze zmierzyli, tak sie kiedys zastanawiała ile cm będa mieć;-)

agasim
gratuluję:tak:
a ja też po wizycie i hurrrraaa mały głową w dole:-) ciśnienie ok mocz w porządku serducho pięknie było słychać za dwa tygodnie mam umówioną wizytę w birth centre i jeżeli nie będzie przeciwskazań to tam będę rodzić a tam atmosfera jak w domu nawet po ogrodzie można chodzić i jęczęć:-D

odebralam wyniki - mocz, morfologie, mg, fe i toxo. Wsyztsko w normie. Toxo ponizej. A najwazniejsze ze bialka jak na razie w moczu nie ma i oby nie bylo do konca

reklama
Super Kilolek - ja też z trwogą na to białko patrzę i na razie brak, z 3 objawów kwalifikujących mnie do cc mam dwa - obrzęki i nadciśnienie - jak pojawi się białko nie gadają ze mną tylko na stół. Za to w tym tygodniu mam nową postać na wynikach siuśków - b.liczne szczawiany - ponoć to zwiastuje kamyki...

Do góry