reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

paulina nie martw sie mi lekarz pow ze do 36 tyg ma czas zeby sie obrócic a nawet sie zdaza ze przed samym porodem fiknie koziolka. trzymam kciuki zeby tak było ! dobrze ze maluszek zdrowy :tak:

reklama
Gratuluję udanej wizyty. Maluch ma jeszcze czas na kręcenie się tym bardziej, że wielkoludem nie jest to i ma miejsce :) ja właśnie odebrałam morfologię i mocz. Wyniki wydają się być ok. Tzn. niby kilka mam poniżej normy określonej na wydruku z wynikami, ale z drugiej strony jak porównałam z normami z innego laboratorium i poprzednimi wynikami to jest ok. No ale pokażę dzisiaj na wizycie, niech się lekarz wypowie. Mocz też wyszedł dobrze. martwią mnie tylko bardzo liczne fosforany bezpostaciowe w osadzie. Ale wizyta za 3 godziny to się przynajmniej długo stresować nie będę.

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za następne.
Katasza trzymam kciuki żeby wyniki były ok.
Ja jutro na 19 na USG WRESZCIE:-) podejrzymy sobie Julcię czy jej czasem jajka nie wyrosły :-) i w ogóle. Już nie mogę się doczekać bo ostatnie usg miałam w 20 tygodniu więc stęskniłam się za jej widokiem, a poza tym trochę się denerwuję bo jak czytam że Wy macie Usg często, wiecie ile maluchy ważą i w ogóle to się denerwuje czy u nas wszystko ok oby:-)

Ja po wizycie i maly ma sie dobrze glowka do dolu jest:happy::happy::happy:Franek obecnie wazy ok 2455g:szok:Ginek mowi ze duzy jest:tak: Mam zrobic posiew moczu,wymaz z pochwy juz zanioslam do badania:tak:Mam troche skrocona szyjke:eek:ale mam sie nie przejmowac na razie. 17 kwietnia na nastepna wizyte ale jak cos to ma dzwonic szybciej i sie umowic:tak:

a ja bylam wczoraj na wizycie,maly 1400g i 42 cm,wszystko w porzadku,glowa do dolu i tak juz wedle lekarki zostanie :) ja mam usg co wizyte,wykupilam pakiet i robia do konca ciazy,teraz wizyty bede miala co 2 tygodnie,nastepna 10 kwietnia :-)

dorka faktycznie duzy Twoj Franek!kilo roznicy adziela nas tylko 2,5 tygodnia :))

Ostatnia edycja:
wrocilam od gina, w zasadzie wsyztsko ok. Musze troche badan zroobic w zwiazku z tymi zslbnieciami aale chyba nie m co sie dziwic bo na wadze okraglutkie 20kg
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
masakra a to jeszcze 2 miesiace. A jeszcze w obiad milam nadzieje ze nie dobije do konca do 20 a tu juz jest
unhappy.gif
unhappy.gif
unhappy.gif

Zuzi poszla w mamusie i osiagnela juz 2 kg
biggrin.gif

reklama
Do góry