reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Martwia mnie troche skoki tetna. Kilka razy dziennie mam kolo 100 i wtedy strasnzie mi slabo, wstaac nie moge. Wcozraj wieczorem poszlam z Michalem do pobliskiego sklepu i zaslablam na chodniku. Dobrze ze byl akurat zapiety w wozku bo jeszcze by mi gdzies pod jakis samochod pobiegl.
Nie wiecie skad sie takie sensacje moga brac i czy to grone dla dziecka?

Mam jesczez pytanie do dziewczyn, ktore sa tak smao slabe jak ja. Ja nie mam sily zupelnie, np ubrac sie. Jak juz sie zmobiilizuje i zaladuje zmywarke to tego dnia nie ma juz mowty zebym obiad ugotowala. CO wasi learze na to? Moj twierdzi z eto normalne ale ja poprzednio czegos takiego nie mialam to nie wiem czy takie normalne

reklama
No i my po wizycie:happy2:
Na początku Maciuś bezwstydnie siusiaka pokazał;-)także wiemy na 100%, że Maciejką nie będzie.
Waży 2361g i raczej będzie większy niż Lenka, a Lena ważyła 3700g więc już się boję jak ja takiego kloca urodzę.
Moje wyniki (mocz, morfologia, glukoza) w normie, ale hemoglobina zaczęła mi spadać i mam -0,2 poniżej normy, więc gin. zaleciła mi żelazo 3xdziennie. Przy Lence też pod koniec ciąży je przyjmowałam.
M. był ze mną jak zawsze synusia oglądać i patrzył na monitor z taką radością, że aż mu się dołeczki w policzkach robiły:-D

Tyle od nas.. trzymam kciuki za inne wizytujące!

Kilolek, a może Dzidzia układa się w jakiś taki mało dla Ciebie fortunny sposób i uciska Ci jakąś żyłę? U mnie tak bywa (tak mi lekarka mówiła). W jednej chwili potrafię momentalnie opaść z sił. Nawet nie tyle, że mi się słabo robi(w znaczeniu utraty przytomności) ale tak, jakby ktoś ze mnie całe powietrze wypompował. I wtedy nawet palcem kiwnąć nie mam siły..

to bardzo podobnie do mnie
a dlugo u Ciebie trwa taki stan? bo u mnie czasmai dzien a czasami caly tydzien, potem ze 2 dni ze b.dobrze sie czuje a potem znowu

Ostatnia edycja:
Martwia mnie troche skoki tetna. Kilka razy dziennie mam kolo 100 i wtedy strasnzie mi slabo, wstaac nie moge.

kilolek ja mam to samo z tętnem, ale już znam przyczyny.
Po pierwsze jestem niskociśnieniowcem, ciśnienie 90/60, poprzez wysokie tętno organizm wyrównuje sobie przepływa krwi. Tak mi powiedział gin.
Po drugie, a to już moje doświadczenie, nie wiem czy do końca słuszne, ale te dwie sprawy się mocno ze sobą wiążą.
Kiedy skacze mi tętno (nawet do 120) to wiem, że za chwilkę przyjdzie skurcz. Robi mi się wtedy gorącą, czuję ucisk na klatkę piersiową i też nie mam siły.
Ogólnie na brak energii nie narzekam. Ale odczuwam mocniej takie uderzenia po całym dniu.

Za wszystkie wizyty trzymam kciuki i gratulację dla tych, które już wizytowały.

U mnie kilolku podobnie - falami - np przez cały dzień jestem sobie flaczek a potem się jakoś zbieram i emergia wraca. Albo kilka dni takich mam z głowy. Naprawdę nie ma reguły.

Dopiero teraz znalazłam chwilę, żeby napisać.
A więc my również jesteśmy po wizycie, Ola nadal pozostała Olą:) Nasza panienka waży 2000g i wszystkie pomiary prawidłowe:) Ułożyła już się główką w dół, czyli jest ok. Co do moich wyników to na te podwyższone leukocyty urosept i rutinoscorbin żeby zakwasić mocz a na obniżoną hemoglobinę żelazo. Następna wizyta 11 kwietnia.

Gratuluję wszystkim dziś wizytującym udanych wizyt:)

reklama
Do góry