reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
Wiec i ja po wizycie :tak:szyjka zamknieta i wszystko ok ,juz wiem takze czym mi sie synus wypina caly czas ...pupa :-D ku radosci mamy fiknal głowa w dól:-)mam nadzieje ze juz tak pozostanie :-) wazy juz ok ok 2100 wiec w miesiac poszedl kilo do przodu :-) tak jak mama:-D juz jestem spokojniejsza ,najwazniejsze ze zdrowy :tak:

nuta gratuluje!

hej dziewczyny ja dziś po ostatnim usg doplerowskim wszytko ok dzidzia ułożona jak trzeba łożysko wysoko na tylnej ściance tylko nasza królewna nie jest za duża 1600 gram możliwe że poprostu jest trochę młodsza niż to wynika z terminu ostatniej miesiączki lub bedzie poprostu mniejszym dzieckiem jak to lekaż powiedział troche mniejsze niż "średnie" trochę się poczatkowo zmartwiłam że jest za malutka ale lekarz mnie uspokoił noi stwierdziłam że może to i lepiej mi bedzie łatwiej urodzić a dziewczynka wcale duża być nie musi tak to sobie tłumaczę.pochwale się jeszcze zdjąkiem bo ślicznie ustawiła zdjęcie i lekarz aż powiedział że musi zrobić zdjęcie.

Śliczna!!! :-) Gratulacje!!!

Gratuluje wszsytkim udanych wizyt i duzych dzieciaczkow:-):tak:
Ja wczoraj juz sily nie mialam zeby napisac po powrocie:zawstydzona/y:
A wiec u nas wszystko ok, mały wazy juz 1502 g:-D czyli juz sporo. Wszystko jest ok. A lezy oczywiscie poprzecznie tak jak przypuszczałam:sorry2:wiec szanse ze sie odwroci wg mnie malutkie,starszy lezal posladkowo i po 30 tyg sie nie odwrocil juz:cool2:
A ta mala bestia lezy jak w kolysce, pleckami na kosciach miednicy, główka pod żołądkiem i twarzyczka w gore zwrocona:-Dwiec nie wiem jakie akrobacje ja czekaja zeby glowe w dol skierowac:dry:Zaraz wybieram sie do okulisty z wynikami, bez zapisu wiec wszechobecne "włochate nakrycia glowy"mnie zlinczuja pewnie:baffled:musze jednak jechac po zaswiadczenie do porodu:baffled:

Karolki jak poszło starcie z moherami???? :-D:-D:-D Może się jeszcze mały przewróci.
Lena cały czas się przekręca... raz ją czuję poprzecznie, raz podłużnie... :-D

witajcie ponownie! JA juz po wizycie. Oleńka bedzie na 99% Ola, mam zdjecie jej narzadów, nareszcie sie wypieła i pokazała co ukrywała przez tyle tygodni, jest obrócona główka w dól, mam nadzieje ze tak pozostanie bo przy jej ruchliwosci wszystko mozliwe. Musze wam powiedzieć,ze wyjatkowo dzisiaj na usg była na tyle spokojna, ze bez problemu ginka mogła ja zmierzyc i podejrzec. Oby zawsze na wizytach i w gosciach byla taka kochana jak dzisiaj:-) jestem szczesliwa, ze rozwarcie sie nie poglebia od wewnatrz szyjka zamknieta i nie skraca sie. Oby tak dalej....nastepna wizyte mam w kwietniu ale 23marca musze isc do szpitala na jakies badania. Prawdopodobnie posiewowe jak dobrze pamietam.
trzymam kciuki za reszte dziewczyn

Olisia super że i u was wszystko jak trzeba!!!:-)

Ja po wczorajszej wizycie też zadowolona jestem bo Hania cały czas Hanią jest a ostrzegłam mojego gin że wszystko różowe mam więc nie może mi tu numeru odstrzelić.Termin z usg i om takki sam, zdrowa jest , śliczne wszystko pracuję, wyniki też mam super nawet się uśmiał z tej mojej glukozy że po glukozie mniejszy wynik niż przed ale to oznacza że trzustka pracuję idealnie no i 7 kg na plusie ale gin mówi że jest ok.Jest tak idealnie że aż się boje że za pięknie.

Nuta gratki!

Wiec i ja po wizycie :tak:szyjka zamknieta i wszystko ok ,juz wiem takze czym mi sie synus wypina caly czas ...pupa :-D ku radosci mamy fiknal głowa w dól:-)mam nadzieje ze juz tak pozostanie :-) wazy juz ok ok 2100 wiec w miesiac poszedl kilo do przodu :-) tak jak mama:-D juz jestem spokojniejsza ,najwazniejsze ze zdrowy :tak:

natalka Tobie również gratuluję udanej wizyty!!!:-):tak:

Ostatnia edycja:
Paula starcie tak jak myślałam:baffled::baffled::baffled:ileż tego tam było:szok::szok::szok:jezu mnoza ich czy co:nerd:na dodatek w drzwiach obok przyjmował psychiatra a ja siedziałam tam 3 h...:szok:sie mozna nasłuchac o pakcie z Rosja , atakach na rondzie badz jeszcze innych historiach:-Dnajlepsze było jak Pan naprawde chory (biedny w sumie człowiek:-() chodzil i opowiadał rozne pierdoły a na koniec stwierdzil ze jednak uznal ze to prawda ze coraz wiecej ludzi choruje psychicznie bo ceny ida w gore:szok::cool2::-D:-D:-D
Oczywiscie ja nic nie zalatwilam, pani kazałą mi przyjsc na koniec kwietnia:baffled:czyli dosłownie prosze przyjsc prywatnie w koncu:baffled::baffled::baffled:to sie wypowiem od razu...
Kilolku nie wiem czy w tym watku pytałas o dno macicy, ale powiem Ci ze ja z synem mialam baaaardzo nisko brzuch cala ciaze, moglam reke zmiescic pod biustem a brzuch mialam wieeelki. Teraz ledwo 2 palce wcisne:tak:a mam chude dodam:-Da biodra takie szerokie mi sie zrobily - juz wiem dlaczego - dziecina lezy sobie poprzecznie i stad pewnie to sie bierze - mam nadzieje ze pozniej duzo szersze mi nie zostana niz mialam (bo juz po 1 ciazy troche szersze sa):no::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Gratuluję udanych wizyt :tak:
Karolki - szkoda, że nic nie załatwiłaś...

Ja również po wizycie, maluch waży nieco ponad 1800 g., ułożony jest główką w dół i wiele wskazuje na to, że będzie duży chłopiec:baffled::-D
Jeśli chodzi o glukozę prosił, żeby nie panikować i unikać słodkiego :tak: Cukru w moczu nie ma, przed glukozą też nie, więc panika nie jest wskazana :blink:
Zastanawia mnie tylko jedno - mały ma trochę dużą główkę w porównaniu do reszty ciałka... Główka wyprzedza resztę o jakieś 2 -2,5 tygodnia. Mam nadzieję, że to normalne, co prawda gin mnie uspokoił, że wszystko jest ok... ale ja, jak to ja... :sorry2::sorry2:

Gratuluję udanych wizyt. Anik takie dwutygodniowe wyprzedzenie mieści się w normie:) Mój synuś jest np. 2 tygodnie dłuższy niż powinien być.

Jestem i pisze szybko na odpowiednim watku.
Leo ma sie idealnie,jest dlugi i niewiele mu brakuje do 2kg,jest wiec wszystko z nim o.k.
Ja za to srednio.Mialam mocne skurcze,wyczuwane przez lekarke z usg,podejrzalysmy od wewnatrz i w ciagu 2och tygodni szyjka mi sie skurczyla o pare dobrych mm,wiec znowu jestesmy przy ryzyku zalozenia szwu.Dzis mialam tylko usg,nie zwiazane z wizyta,wiec do wtorku i wizyty u gina leze bez teoretycznego podnoszenia sie.Dobrze,ze mam S w domu!
Dobranoc!

reklama
Do góry