reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
Mi na wizycie powiedzieli ze bierze sie pod uwage jedynie 1 USG jezeli chodzi o date porodu dalsze moga byc juz rozne wczesniejsze lub pozniejsze - dziecko rozwija sie juz osobniczo - jedno jest duze, drugie male . U mnie tez o sie zmienialo. Sprawdza sie tylko rozbieznosc miedzy data z ostatniej miesiaczki a 1 USG . W koncu sa donoszone dzieci wazace 2500 i 5500. Znajomej prognozowali ze bedzie mialo 4800 a urodziła ponad tydzien po terminie wiec roznie moze byc:tak::-D

Ja już też po USG. Mała dalej jest Małą :) Waga 1270g. Z 3D niewiele wyszło bo już za duża. Najważniejsze jednak, że wszystko jest ok. Na chwilę obecną ułożona już główką do dołu. Niestety malutka jest owinięta pępowiną wokół szyi ale tylko raz i luźno. Lekarz mnie uspokajał, że na tym etapie nie ma się czym przejmować bo się jeszcze dziesięć razy może zawinąć i odwinąć. Ważne żeby przed porodem sprawdzić. No i Mała ma już włoski, co by wyjaśniało częstą zgagę ;-)
Termin z dzisiejszego USG to 8 maja, na poprzednim był 7 maja, a z OM 13 więc w zasadzie niewiele się zmieniło.

gratuluję udanych wizyt!:-) pieszczoszka ciągle idziemy łeb w łeb z terminami bo z OM też mam na 5 maja a na 4D przesunęło się na 26kwietnia;-) ale gin mi mówił że dla niego najważniejszy jest termin z OM i nim się sugeruje tym bardziej na tym etapie ciąży mam nie zwracać zbytniej uwagi na termin porodu z usg bo teraz to dziecko rozwija się już bardziej indywidualnie a usg liczy termin według wielkości malucha a wiadomo przy porodzie waga noworodka jest mega rozbieżna:tak:

reklama
Do góry