reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
Gratuluje! My idziemy za tydzien do "fotografa" :)

Zaczal mi brzuch twardniec, do tej pory jakos tego nie doswiadczalam... Szukam australijskiego odpowiednika nospy na necie. Lekarza mam w srode.
Wiec do was pare pytan - czy nospa jest bez recepty? Jesli tak, to jak ja stosujecie? Jedna tabletka ja brzuch twardnieje, czy jakos bardziej regularnie? Dzis juz wieczor, ale postaam sie znaalezc cos podobnego i jutro bede szukac w aptece.

Przedstawiam Wam naszą córeczkę Ninę :)
Zobacz załącznik 432637

Byliśmy na usg 3d! Polecam wszystkim Wszystko w jak najlepszym porządku, mała waży już 1200g, lekarz mówi, że duże dziecko:-D
Co do twardnienia i ciągnięcia brzucha to mam skonsultować się ze swoim ginem, który ma mi zbadać szyjkę, czy się nie skraca. W razie co do do szpitala na obserwację i zwolnienie!Wizyta w przyszły wtorek!
śliczna panienka
Gratuluje! My idziemy za tydzien do "fotografa" :)

Zaczal mi brzuch twardniec, do tej pory jakos tego nie doswiadczalam... Szukam australijskiego odpowiednika nospy na necie. Lekarza mam w srode.
Wiec do was pare pytan - czy nospa jest bez recepty? Jesli tak, to jak ja stosujecie? Jedna tabletka ja brzuch twardnieje, czy jakos bardziej regularnie? Dzis juz wieczor, ale postaam sie znaalezc cos podobnego i jutro bede szukac w aptece.
Wikasik może być Nospa ,albo każdy lek rozkurczowy bezpieczny w ciąży .
W polsce jest Nospa,Buscopan, Scopolan.
Sprawdź skład i poszukaj po składzie australijskiego odpowiednika .;-):-):-)

Dziewczynki super ,że wszystkie wizyty udane i czekam na nastęne wieści .
Same dobre mają być !!!! :-D:-D:-D

Apteka internetowa - leki produkty kosmetyki Vichy Roche-Posay Avene Galenic Ducray Klorane A Derma wysyła leki do Australii - mało korzystnie wychodzi, ale to zawsze rozwiązanie;) Nie mam teraz możliwości sprawdzić na 100% ale o ile pamietam to nie ma ograniczeń celnych w wysyłce leków do Australii, więc zawsze możesz poprosić rodzinę. Ale skoro No-spę wycofano, to Twój lekarz pewnie nie będzie zadowolony, bo mimo tego, że jest to lek bez recepty, bardzo popularny w ciąży, to jego stosowanie nie pozostaje bez echa w rozwoju naszych dzieciaczków. Jasne, jak są skurcze, ale dwóch lekarzy juz mi powiedziało - jak będzie bolał brzuch to wziąć No-spę - jasne - i czasem przyszłe mamy biorą na każdy ból. Na razie No-spy nie brałam, jak twardnieje brzuch to się kładę i mi na szczęście szybko przechodzi, ale mam opakowanie kupione - w razie czego.

As pisała o tym we wrześniu: https://www.babyboom.pl/forum/maj-2012-f421/maj-2012-a-53367/index60.html.

Przedstawiam Wam naszą córeczkę Ninę :)
Zobacz załącznik 432637

Byliśmy na usg 3d! Polecam wszystkim Wszystko w jak najlepszym porządku, mała waży już 1200g, lekarz mówi, że duże dziecko:-D
Co do twardnienia i ciągnięcia brzucha to mam skonsultować się ze swoim ginem, który ma mi zbadać szyjkę, czy się nie skraca. W razie co do do szpitala na obserwację i zwolnienie!Wizyta w przyszły wtorek!

milo nam poznac sliczna panienke :) rzeczywiscie slodki zadarty nosek widac :) fajne sa te zdjecia, sama sie zastanawiam nad takim usg.

już po wizycie:-) wszystko ok szyjka zamknięta, malutki rośnie jak szalony waży już 1100g:szok::-D dziś też zaprezentował nam swoje jajeczka;-) zaskoczył mnie bo jeszcze tydzień temu był ułożony miednicowo a dziś już główką do dołu:tak: teraz już wiem czemu od paru dni kopniaki w górne części i boki są ze zdwojoną silą:-)jak zwykle był tak ruchliwy że gin miał problem z dogonieniem Go żeby zmierzyć :-D ale dzięki temu możemy obejrzeć Oliwierka z każdej możliwej strony:tak:

Martusia, gratuluje! fajnie sie czyta takie dobre wiadomosci :) moj maly tez we wtorek byl ulozony glowka do dolu ale lekarz powiedzial ze na tym etapie wogole nie bedzie zwracal uwagi na polozenie bo jeszcze moze sie milon razy zmienic. to tak a propos wlasnie ulozen miednicowych na tym etapie ciazy. i moj tez szaleje nozkami w gornych czesciach ciala zwlaszcza z prawej strony mnie okopuje :)

już po wizycie:-) wszystko ok szyjka zamknięta, malutki rośnie jak szalony waży już 1100g:szok::-D dziś też zaprezentował nam swoje jajeczka;-) zaskoczył mnie bo jeszcze tydzień temu był ułożony miednicowo a dziś już główką do dołu:tak: teraz już wiem czemu od paru dni kopniaki w górne części i boki są ze zdwojoną silą:-)jak zwykle był tak ruchliwy że gin miał problem z dogonieniem Go żeby zmierzyć :-D ale dzięki temu możemy obejrzeć Oliwierka z każdej możliwej strony:tak:
gratuluje udanej wizyty :-) kawał chłopaka juz nosisz w brzuszku :-)

reklama
Do góry