reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co potrafią nasze dzieci:-)

moje kochane dzieciątko, od 2 tygodni piszczy i krzyczy w domu strasznie ale wczoraj jak byliśmy w sklepie to tak zaczął piszczeć że ludzie patrzyli na mnie czy nic mu nie robie! A on po prostu sobie rozmawiał z tygryskiem :-)
bardzo sie też cieszy jak ćwiczymy sobie podciąganie do siadania :-) może tak godzinami (ale oczywiście nie robimy tego aż tak długo)
i od niedawna odkrył grawitacje :-) tzn. rzuca grzechotke i wyciąga rączkę żeby mama ja z powrotem podała

reklama
Dokonania Marceliny:
-trzyma grzechotkę w każdej z rączek (chętniej w lewej), przekłada z rączki do rączki
- potrafi włożyć gryzak do buzi
- uśmiecha się do każdej napotkanej osoby i chętnie ze wszystkimi rozmawia, jak nie ma towarzystwa to zagaduje sama do siebie
- mówi "nie" i "gi"
- produkuje litrami ślinę
- odkryła chlapanie w wanience
-przemieszcza się odpychając się nogami, którymi zresztą wierzga non-stop
- jak jej coś nie pasuje to się żali, najczęściej do babci
- usiłuje siadać ale jeszcze ma trochę za mało siły
- bardzo ją interesują zabawki które mają oczy, próbuje z nimi rozmawiać:)

Alunia ostatnio zaczęła zwracać uwagę na naszą kotkę, wcześniej w ogóle jej nie zauważała :)
Zabaweczkami interesuje sie tylko jak jej wirują nad główką (uwielbia karuzelkę), uśmiecha się do nich, mówi GUUUUU :)) Ostatnio jak wyciągnęłam ją radosną z łóżeczka wpadła w płacz! Dopiero jak ją odłożyłam i włączyłam karuzelkę, na buzię wrócił uśmiech. Ech... muszę konkurować z zabawką :p
A jak jej w łapkę wcisnę jakąś grzechotkę to od razu do buzi :)
Usilnie stara się raczkować gdy położę ją na brzuszku; wierzga nóżkami, stara się odpychać i przesuwa łapki do przodu, czasem nawet kilka cm się przesunie!
Coraz sprawniej idą jej próby przewrócenia się z plecków na brzuszek, odwrotnie umie już od jakiegoś czasu :)

A ja od wczoraj w głębokim szoku jestem;-) Piotr zaczął sie sam podnosić, lezy w łóżeczku na płasko i podnosi sie na jakieś 10 cm, do tego załapał po co są szczebelki i się za nie chwyta:tak: Wcześniej tak sie podnosił w leżaczku ale w leżaczku nie miał płaskiej pozycji więc było dużo prościej;-)

a wiec julka turla sie, siada z pol lezenia sama, lapie sie za paluszki u stop i probuje wsadzic je do buzki.... wstawie fote pozniej bo nie mam jej w swoim tel ani aparacie czyli jest u meza w tel.....

Witajcie Kochane:)
Mój Szymuś tak jak Julka sam się przekręca z plecków a brzuszek...i powiem Wam, cieszcie się, że wasze pociechy jeszcze nie..nie można nad nim zapanować!Jak go na plecy on bach na brzuszek..najgorzej po jedzeniu od razu przekręca się na brzuch i zaczął przez to ulewać straszliwie:((((Na początku byłam taka zadowolona, że taki silny, zdolny, a teraz...ani na sekundkę samego go nie mogę zostawić, w łóżeczku już założyłam ochraniacz na cala długość. Jak sie naucze wstawiac filmy to wstawie jaki z niego aparat:-)Poza tym od miesiaca gada caly czas ma-ma...nikt mi nie wierzył dopóki sami nie usłyszeli...co dziwne zawsze tak gada jak mnie nie ma i jest z tata..jak przychodzę to jest ok:-)Moze dlatego ze to ja mu tak często powtarzam;-)
Daffi Julcia jest the best!!!Zuch dziewczynka!

Witajcie Kochane:)
Mój Szymuś tak jak Julka sam się przekręca z plecków a brzuszek...i powiem Wam, cieszcie się, że wasze pociechy jeszcze nie..nie można nad nim zapanować!Jak go na plecy on bach na brzuszek..najgorzej po jedzeniu od razu przekręca się na brzuch i zaczął przez to ulewać straszliwie:((((Na początku byłam taka zadowolona, że taki silny, zdolny, a teraz...ani na sekundkę samego go nie mogę zostawić, w łóżeczku już założyłam ochraniacz na cala długość. Jak sie naucze wstawiac filmy to wstawie jaki z niego aparat:-)Poza tym od miesiaca gada caly czas ma-ma...nikt mi nie wierzył dopóki sami nie usłyszeli...co dziwne zawsze tak gada jak mnie nie ma i jest z tata..jak przychodzę to jest ok:-)Moze dlatego ze to ja mu tak często powtarzam;-)
Daffi Julcia jest the best!!!Zuch dziewczynka!
witaj kochana jak milo ze sie pojawilas:)

reklama
No właśnie przepraszam kochane, że tyle mnie nie ma:-)
Dafii jak miło!
Ekran LCD (ekran ciekłokrystaliczny, ang. Liquid Cristal Display) zbudowany z mikroskopijnych komórek wypełnionych ciekłym kryształem oraz zatopionych w nich elektrod, które są źródłem pola elektrycznego dla ciekłego kryształu. Zmiany natężenia pola elektrycznego pomiędzy elektrodami powodują, że ciekły kryształ w komórce staje się bardziej lub mniej przeźroczysty, regulując w ten sposób ilość przepływającego przez nią światła. Matryca LCD nie świeci własnym światłem, jak to ma miejsce w ekranach CRT lub plazmowych. Jest ona zbudowana z ogromnej ilości komórek (kolorowych pikseli), które polaryzują światło, pochodzące z dodatkowego źródła. Owe źródła stanowią o rodzaju wyświetlacza, a powszechnie dostępne w telewizorach to matryce LCD CCFL i LCD LED, z czego w standardzie LED występują dwa rodzaje konstrukcji. Ekrany LCD CCFL do podświetlania wykorzystują świetlówki zasilane wysokim napięciem, wytwarzanym przez układy zwane inwerterami. Konstrukcja dość powszechna i stosowana od lat ze względu na niskie koszty produkcji, ale niestety awaryjna. W praktyce, wiele odbiorników trafia do serwisu po 2 - 3 latach użytkowania z rozmaitymi usterkami.Doskonalszą od CCFL jest koncepcja ekranów podświetlanych diodami LED. Tańsze rozwiązanie polega na umieszczeniu źródeł światła wokół matrycy (na jej obrzeżach), a na całej wewnętrznej powierzchni znajduje się specjalna lustrzana folia, której zadaniem jest rozproszenie światła dla wszystkich punktów matrycy. końcu, budowa tylnej macierzy podświetlania z rozmieszczeniem punktów LED na całej powierzchni, spowodowała, że możemy mówić o przełomie w technice produkcji ekranów LCD. Punktami LED można sterować dynamicznie, co wyraźnie przekłada się na jakość wyświetlanego obrazu (zdecydowanie lepszy kontrast).Ten wariant ekranu LED, to niewątpliwie dobra jakość, trwałość i oszczędność energii, ale nie należy do rzeczy tanich. Nasz Szymuś śpiewa!I to tak śmiesznie!!Jakby operowo!Chyba mu za dużo Mozzarta puszczam;-)

Ostatnia edycja:
Do góry