reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co Potrafia Nasze Dzieci?!

Gratulki dla wszystkich maluszków :-D i powodzenia w doskonaleniu kolejnych umiejętności ;-)
Mój Jasio ostatnio bawi się w chowanego z firanką :-) zakrywa się ja mówię, że nie ma Jasia gdzie jest Jasio a on odsłania firankę i chichot ;-) komicznie wygląda ;-)

reklama
Mój Jasio ostatnio bawi się w chowanego z firanką :-) zakrywa się ja mówię, że nie ma Jasia gdzie jest Jasio a on odsłania firankę i chichot ;-) komicznie wygląda ;-)

Lenka też jakiś czas temu odkryła tę zabawę - kiedy leży na przewijaku, to nad nią wisi ręcznik i Lenka uwielbia za niego ciągnąć i zakrywać sobie twarz :-) A jak nie zauważę, że się schowała (albo udaję, że nie zauważyłam ;-)), to po chwili zaczyna popiskiwać z niecierpliwością i muszę jej szukać :-D Może się tak bawić bez końca:-)

I najważniejsze - od kilku dni mówi "mama", szkoda że jeszcze bez zrozumienia - ale to i tak miód na serce :tak::tak::tak:

Dziewczyny jak się cytuje, bo mi jakoś nie wychodzi, a boje się za bardzo namotać.

Wojtek jak płacze, albo jęczy powtarza ciągle mamamama, bo kiedy jest zadowolony wychodzi mu raczej babababa, dadadada, to tak apropo miodu na serce, mój jest troszki z cytrynką, ale też pyszny.;-)

Gratulki dla wszystkich maluszków :-D i powodzenia w doskonaleniu kolejnych umiejętności ;-)
Ale super. Mój mały niestety nie lubi zabawy w akuku, nie lubi mieć zakrytej buźki...o dobrowolnym chowaniu się za firanką mogę pomarzyć:dry:.

Hi hi moja tez cały dzień tata, ale jak chce na ręce, poprzytulać się, to mama, maamamama MAMAMAMAMA :-D

moj skubaniec juz tak zasuwa na czworakach :szok: a jeszcze tydzien temu robiła kilka niesmiałych kroczków :tak: czasem tak szybko przebiiera nóżkami i rączkam popanelach, że aż prawie w miejscu stoi bo sie ślizga :-D:-D:-D
no i teściówka mnie pocieszyła, że tak koło 10 m-ca może mi juz zacząć śmigać na nogach, bo wszystkie jej dzieci szybko chodziły i widzi po zapędach małej, że ona tez się szykuje do szybkiego chodzenia :baffled: teraz szuka tylko jakiegokolwiek punktu oparcia i hop do góry, na raize dupka za ciężka, to na kolanka, ale wystarczy ja lekko pzytrzymać to staje, chwieje sie na boki, ale stoi :tak:

reklama
Moja Natalcia przy każdej możliwej okazji staje na nóżkach. Stoi juz bardzo stabilnie i często się puszcza jedna rączką.
Dzisiaj po raz pierwszy zaczeła się przemieszczac.
Próby były podejmowane wcześniej, ale to były dwa - trzy kroczki.
Teraz przeszła powolutku całą dlugośc narożnika !!!

Zdolniacha ta Twoja Córa, mój Wojtusiek na razie robi te dwa, trzy kroczki przy łóżeczku. Ale chyba już niedługo pójdzie na całość, bo co raz lepiej mu idzie.

Co do komunikacji to jeszcze nic ze zrozumieniem nie powtarza, jak chce coś ważnego powiedzieć to robi mmm, mmm, mmm i trzeba się domyślać czy piesek, czy samolot...:-):tak:

Do góry