reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co Potrafia Nasze Dzieci?!

Prosze jaka Zuzia słodziutka, chce sie z mamusia podzielić :)
Ja ucze Michasia zapalac i gasic światło, jak wchodzimy do łazienki na zmiane pieluszki lub umycie buziaka to od razu wyciąga rączke i patrzy na szybkę w drzwiach :) bo widzi ze robi się jasna.. super to wyglada.
ps dziweczyny a opowiedzcie jak wyglada spanie Waszych maluszków, bo nie wiem czy odzwyczajac Michasia od nocnego karmienia czy jeszcze poczekać. Karme go butelka i czasami ze 4-5 razy wstaje.
Moja Ola zasypia po 20 i śpi do 7:30 :zawstydzona/y:, w nocy bez jedzenia :blink:
Ale ona tak się już ustawiła jak miała 3 m-ce, z resztą od początku budziła się na jedzonko 23-2-5, potem 2-5, potem 5 i wydłużyło się do 7, czasami 8 :-D
Wydaje mi się jednak, że to indywidualna cecha maluszka :tak:

reklama
Jak karmiłam cycem to wstawałam nawet z 6 razy, odkąd przeszliśmy na butlę, Bart je po 20-stej i dopiero rano jak się obudzi- zazwyczaj koło 8 ;-)

Hej dziewczyny, ile miały wasze dzieci jak zaczęły przewracać się z brzucha na plecy i odwrotnie? Moja córka jest z końca czerwca ale jeszcze tego nie robi (z 29 czerwca dokładnie). Poza tym siedzi jak się ją posadzi i podciąga się sama do siedzenia jak ma się czego chwycić. Jak leży na brzuchu to "pływa" czyli ręce i nogi w górze, buja się w tył w przód na prawo i lewo, czasami przekręca głowę jakby miała się przewrócić na plecki ale nie przewraca się (zdarzyło jej się ale zaledwie kilka razy). Aha i jeszcze leżąc na brzuchu kręci się wokół własnej osi:-). Trochę mnie to martwi to nie obracanie się bo wiem że inne dzieci to robią już nawet jak mają 5 miesięcy.

Joasiek1977 tylko pozazdroscić - całe nocki przespane:-D
Darunia to ma szczęscie z Bartutkiem - bo on taki grzeczniusi:-D

Ostatnia edycja:
Mamo Helenki nasza Antosia jest też z końca czerwca - nauczyła się przewracać na brzuszek dopiero przez święta, więc nic się nie martw, a poza tym to bardzo indywidualna sprawa i nawet w 8 miesiącu nauka przewracania mieści się w normie. Trochę cierpliwości :tak:

Co do spania Antosi, to tylko w 3 pierwszych miesiącach budziła się co 3-4 godziny, teraz jak przed spaniem pije z piersi - a kładziemy ją ok. 19.00, to śpi do 6.00 - czasami o 5.00 się obudzi i znów pierś, a butelkę dostaje dopiero jak na dobre się przebudzi.

No to super macie!! Może jeszcze troszke i zacznie mi dłużej spać! bo marzy mi sie przespana nocka :)
Jak na razie wstajemy z mężem na zmianę. Teraz śpi jeszcze niespokojnie bo chyba kolejne ząbki idą.
A co do kapania to my Michałka kąpiemy juz w dużej wannie, bo kupiłam mała wanienke i już sie w niej nie mieści. W dużej wannie to dopiero jest zabawa :) cała jestem mokra i pół łazienki pływa jak się Michas kąpie :))) Chodzimy na basen wiec sie wody nie boi.

Właśnie jak to do Was pisze Michas bawi sie obok mnie na kanapie i udało mu sie samemu wstać :))))))) Ale jest zadowolony :)))

Mam głupie pytanie, jak wkleić tą buźkę z zębami?:-) Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na takie pytanie, jak nie to sorry.

reklama
Do góry