reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co Potrafia Nasze Dzieci?!

reklama
a moje dziecko bierze sobie koszyk i samo robi zakupy ;-) w duzym wozku tez lubi jezdzic ale jeszcze bardziej go prowadzic...nie nadaje sie na zakupy w swoim wozku bo koniecznie chce wyjsc i bardzo glosno sie tego domaga :-D

Ja zawsze robie zakupy z Maja w wozku spacerowym-wystarczy dac jej kawalek chleba lub bulki i jest spokoj;-)Tylko tam hdzie sa zabawki jest gorzej;-)

Kuba lubi zakupki. Bardziej odpowiada mu wózek na zakupki, ale w spacerówce też nie protestuje. Najbardziej go słychać jak przejeżdżamy koło działu z autkami. Ale nie jest najgorzej;-)

U nas na zakupach było różnie, ale teraz podejrzewam,
że łatwo by nie było, bo tak jak i Bart czy Bogna
zaczęły się ostre wymuszania, histerie, protesty i gryzienie!!!:wściekła/y:
Wczoraj tak mnie dziabnął, że krew pociekła:szok:!

Za to bardzo chętnie się uczy wierszyków umie już uzupełniać
proste słowa " w pokoiku na stoliku";
"siała baba mak", " siedzi baba na cmentarzu" itp.
Gada już bardzo dużo ulubione to "nie chciem", "nie dam", "mama odejć/ oć",
"Hala budy" ( Harry do budy), Kumak - Tomek:-D, Kulina - Karolina,
bolu - boli, balon, zima i dużo, dużo jeszcze...
Oj rozgadało się to moje Łobuzerstwo na dobre!

Nie lubi rysować, plasteliną też tylko moment się zabawi,
za to do znudzenia możemy się bawić w " baloniku nasz malutki" albo "stary niedźwiedź" i uwielbia naśladować zwierzątka oczywiście mama też musi ;-):happy:

Staś wczoraj jak wyszłam z wanny to pokazał na pustą wanne i powiedział po swojemu pierwsze zdanie: "tam mama ma", co sie tłumaczy: "tam mamy nie ma". :-)

Karola do krwi , wow
ale ci się rozgadał , jak fajnie
U nas też jest ma - znaczy się że nie ma :-)tata ma brrr - tata pojechał samochodem

AAA i jeszcze z ulubionych to " junaka" czyli Junak
motocykl T., uwielbia też naśladować jak odpala motor,
czyli wali nogą w podłogę, a rączką dokręca gazu:-D:tak:.

A jak mówię KO... on kończy CHAM...:-)

Kasiau
do tej pory mi sie nie goi :szok:bo to między
kciukiem a wskazującym, gdzie często rękę zginam:crazy:.

A u nas jest "działa" co oznacza "nie dziala" :-D
Na wieksze zakupy z małą nie jeździmy bo ona by sie umeczyla i my, a z zakupkow pewnie nici. Teraz jest ze jezdzi m, albo wieczorkiem razem gdy mamy z kim mala zostawic :tak:
Co do "kochciemamo" teraz przeksztalcilo sie w "kociemamo" :-D ale mowi czesto i nawet tatus sie doczekal ;-)
Aaaa, ostatnio nas rozbroila nieziemsko bo po kapieli sama korek z wanny wyjmuje, wstaje, patrzy jak woda ucieka, mowi i robi "papa" :-D
Mejdia - a to Ci maly wampirek :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry