reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co Potrafia Nasze Dzieci?!

reklama
Brawo dla zdolnych dzieciaczków :-)
u nas mały zastój... jedyne co mała teraz robi nowego, to stara sie powtarzac wszystkie słowa, ale i tak mówi po swojemu... dziurka to dudziu, dynia to didi, bajka to baba, czekoladka to kaka itd...
u mnie Mikołaj jak pójdzie w swoją matkę do będzie miał 26 lat i nie będzie umiał dmuchać nosa :tak:
Brawa dla dmuchających :-D
:szok: Jola to używasz gruszki czy fridy :szok:;-):-D

Co Maciuś NIE POTRAFI
- nie siada na nocnik...bo go chyba parzy w pupę tak się drze jak próbuję, nakładka też na razie odpada:no::crazy::angry::dry:
- mówi niewiele "mama" "tata" "dada" (dziadek) "daj" ...ale za to świetnie mu wychodzi "ammmm" jak tylko siądę do stołu:tak: łakomczuch nieprzeciętny:confused:

Ostatnia edycja:
Mata-moj brat jako niemowle wcinal kiedys swoja kupe,a ja sie dziwilam skad on wzial czekolade;-):-):-)

Macius zapewne ma inne talenty:-)

Macius zapewne ma inne talenty:-)

oczywiście:tak::tak::tak: świetnie radzi sobie łyżką, potrafi sam zjeść zupę, o drugim daniu nie wspomnę

jest też bardzo bystry i uczy się od starszaków...a oni go szkolą oj szkolą

Wie też że jak zacznie piszczeć to zaraz ktoś dorosły przyjdzie i każe starszakowi oddać zabawkę, picie itd:-D:szok:

U nas Juluś przestaje lubić nocnik, a to przez to, ze teściowa zmusza ją do siedzenia na nim :angry: myślę sprawić jej nakładeczkę na sedes i wtedy zobaczymy. Z mowy: mama, tata, dada-dziadek, baba, daj, daj mi, nie, Ania, dzidzia... a i na tatę mówi Ada ;-) uwielbia "Jaką to melodię" i spoty od prognoz pogody, pokazuje na chmurki i drze się wtedy grrrr i pokazuje palcem i tańczy. Ponadto kupiliśmy jej zabawkę - wózek, wozi w nim lalę i lula, a jak nie w wózeczek to łapie lalę za nogi i "lula" - rzuca o podłogę i mówi aaaaaaa :-D robi różne miny, krzywi się jak się pytam jak dzidzia płacze, śmieje się jak pytam jak się dzidzia śmieje, a jak mówię pokaż ząbki to ta jęzor wywala i się śmieje :-D

Coraz więcej rozumie ta moja dziewczynka :tak:

reklama
Majka :-D
Zuzkus no to Maciuś super sobie radzi, moja to nawet kanapki ładnie nie zje, zaraz rozgrzebie, masło to dla niej kremik i smaruje po wszystkim... o kaszce czy zupie nie ma mowy, żeby zjadła, bo od razu miska czy kubeczek do góry nogami :baffled:
Ewunia aż ta drakula...

Do góry