reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

czasem herbatke jej daję i nic poza tym

To może odciągnij mleczko z piersi i daj z butli jak nie chce z piersi pić ;-). Ja mojej nie daję herbatki bo laktacja mi się przez to zmniejszyła :wściekła/y:i potem małą musiałam dokarmiać :tak: No i moja była marudna z 2 dni po szczepieniu ;-)

reklama
Dziewczyny dzięki za rady;))).oczywiście zależy mi ,żeby karmic piersią jak najdłużej,bo to przecież najzdrowiej ,no i najwygodniej,jakby na to nie patrzeć;).będę walczyć!!!Ja ją karmię z obu piersi przy każdym karmieniu,bo w prawej mam baaardzo mało mleczka.Poza tym muszę jej zajrzeć w buźkę,może też jakis ząbeczek widać...chociaż doktor wczoraj zaglądał i nic nie widział.

Ja tez mam podejrzenia,ze chyba cos sie niedugo moze pokazac...Czasami przy jedzonku zaczyna mnie bolec piersi i to w tym samym miejscu,tak jaby gdzies tam chcialy wyjsc jedynki dolne...

bibinka: ja też od samego początku w prawej piersi mam o połowę mniej, niż w lewej. Tzn. tak wnioskuje po tym ile się ściąga laktatorem :tak: To zapewne wynika z tego, że częściej karmię Milutka z lewej, bo tak jest wygodniej - trzymać ją prawą ręką (jestem praworęczna), to chyba jest normalne i częste z tą mniejszą ilością mleczka w jednej z piersi.

A ząbki... ja jeszcze ich nie wypatruję i wolałabym, żeby sobie jeszcze poczekały kilka miesięcy ;-)

Pewnie Tycia masz rację, ale u nas akurat ujawniła się nietoleracja na białko krowie po podaniu kilka razy Bebilonu. Pewnie tojest tak, że łatwiej ujawnia się ta nietolerancja po podaniu bezpośrednim mleka a nie przez mleko matki.

U nas tez po podaniu bebilonu ujawniła się skaza białkowa. Tak więc pewnie Kasia masz rację, że bezpośrednie podanie mleka szybciej ujawnia taka alergię...
Ale jestem trochę zmartwiona, bo juz tydzien Tosia je bebilon Pepti a objawy skazy białkowej się nasilają:-:)confused:Dzisiaj brzuszek miała strasznie wysypany...I nie wiem czy iśc w poniedziałek z tym do lekarza czy jeszcze czekać:confused:

martula25: Jeśli się nasila, to ja bym jednak poszła do tego lekarza...

Zapewne Tosia bedzie musiala zjadac mniej smaczne mleczko,z nadtrawionym bialkiem krowim,Nutramigen .Zreszta pewnie sa teraz i inne rodzaje,moze jej cos podpasuje...:tak:

Dziewczyny byłam wczoraj u kuzynki w Sopocie, tej od trojaczków. Od 2 miesięcy jest już z nimi córeczka i ona je produkty bez białka mleka. Podpatrzyłam u niej fajny produkt dla wszystkich maluchów, które mają nietolerancję białkową (a sporo ich jak zauważyłam na lutówkach). Jest to produkt Nestle od 5tego mies. zycia i nazywa się Sinlac, można go mieszać w wodą w różnych proporcjach (a więc można go podać w bulti do picia i na gęsto jako kaszkę). A do tego jest BARDZO SMACZNY - sama próbowałam (coś pomiędzy budyniem śmietankowym a kaszką kukurydzianą).
Znalazłam w necie info o tym produkcie:

Mleko Nestle Sinlac, 650g :: vitamarket

A przy okazji znalazłam fajną stronkę Nestle z przepisami dla naszych maluchów:

Witamy na stronach Nestl

reklama
Coś mi się nie chce adres wkleić, nawet jak korzystam ze sposobu z naszego Pomocnika.
Wpiszcie wobec tego sobie w przeglądarkę "przepisy nestle" a potem wejdżcie w "witamy na stronach nestle".

Do góry