reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Pewnie Tycia masz rację, ale u nas akurat ujawniła się nietoleracja na białko krowie po podaniu kilka razy Bebilonu. Pewnie tojest tak, że łatwiej ujawnia się ta nietolerancja po podaniu bezpośrednim mleka a nie przez mleko matki.

reklama
A ja wczoraj podałam małemu troszkę soczku jabłkowo-marchwiowy z BOBO FRUTA i niestety,ale mu nie smakował :-(wypił zaledwie 10ml,ale żadnych skutków ubocznych narazie nie ma.:-)A tak ogólnie to próbował już sam soczek marchwiowy,same jabłuszko i nawet serek biszkoptowy z Danona i nic.:-D:-)

A tak szczerze to on chyba nie ma żadnej alergi pokarmowej i nie jest uczulony na żadne mleko krowie.Pewna nie jestem,ale on nie ma żadnych objawów jak narazie.Na szczęście przepisałam małego do innego lekarza i w przyszłym tygodniu mamy wizytę to się okarze.

Tycia,mala po prostu marudzi,tzn.wypluwa cyca,płacze i nie chce się uspokoić,ja odczekuję troszkę i znów przystawiam i to samo...to co to może być?podobno niektóre dzieci same rezygnują z cycka.aha,po szczepieniu dziecko długo może być marudne?po pierwszym nie miałam tego problemu,ale po wczorajszym,to ryk straszliwy;(.

Mala rosnie,wiec pewnie potrzebuje wiecej.Wiecie jednak,ze piers potrafi sie dostosowac.Oczywiscie zrobisz jak uwazasz,kazda mama wie co najlepsze dla jej dziecka:tak:.Bibinka,a podawalas malej cos w butelce juz?

reklama
bibinka ja mam ten sam problem. Staś reaguje jak Twoja córeczka.Puszcza pierś i płacze ewidentnie z głodu no i częściej jest głodny, ale ja się nie poddaję!! Pisałam do doradcy laktacyjnego i babka odpisała, że to jest normalne zjawisko, że jak teraz podam butlę, to do piersi już nie wrócimy, a nie wiem jak Tobie, ale mi zależy natym pokarmie. Staś przybiera ładnie na wadze, więc się nie martwię że ma za mało, a jak mocniej płacze, to mu zmieniam pierś, po jakimś czasie jak znów płacze, to daję smoczek i się uspokaja, co więcej ewidentnie jest najedzony, bo się uśmiecha i gaworzy. U nas pani doktor oglądała w buzi ząbki i Stasiowy ząbek ma już tylko milimetr do wyrżnięcia się- ona mówi,że go to swędzi, może jak ciągnie pierś to go to trochę boli, dlatego jak szybko leci to jest ok a potem popłakuje.Tak jak Tycia mówi, zrobisz jak uważasz, ja się jednak nie poddaję!!;-)

Do góry