reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
Ja Filipowi podaje jabłuszko co dwa dni od jakiś 2tyg. Bardzo je lubi i kupki są lepsiejsze - takie luźniejsze, bo dość gęste robił.. Ucieram sama łyżeczką świeże jabłuszko. Za zwyczaj daje mu dwie łyżeczki, mniejsze, niż do herbaty( mam takie malutkie do filiżanek), ale nie na raz tylko tak po trochu.

Soczek jabłkowy pijemy, czasem z winogronem, czasem z melisą i rumiankiem, herbatki mojemu smykowi nie smakują..:baffled:

my pijemy soczek z jabluszek, jemy jabluszko, kaszke bananowa i wto wszystko ze sloikow:tak: Makrela uwielbia jesc luzeczka:tak: i wszystkie nowosci bardzo jej smakuja :tak:

Mam w domu taki deserek z jabłek i bananów od 5 miesiąca, ale zależało mi żeby Oliwka zjadła trochę świeżego jabłka a nie przetworzonego.

:happy2:A ja dziś również dałam mojej małej jabłuszko :laugh2: bardzo jej smakowało. Pierwsza reakcja to zdziwienie a później to sama chciała i aż wyrywała mi łyżeczkę z ręki :-D i od pewnego czasu jak ja jej coś daję to nie zbyt chce ona musi wszystko sama :tak:

Pierwsza reakcja na jabłuszko ;-)
p1120541kz4.jpg

Próba przechwycenia łyżeczki z jabłuszkiem
p1120547tp7.jpg

A tu już mała sama kombinuje ;-)a mamusia pilnuje żeby czasem i łyżeczki mała nie zjadła;-)
p1120551hy7.jpg

A tu jak próbuje sama pić
p1120599ud9.jpg

dziewczyny a jak dajeciemaluszkom wode do picia to jaka? mineralna ale jeszcze trzeba przegotowac? jakiej firmy sa dobre?

dziewczyny wy juz karmicie malenstwa czyms innym niz mleczko z cycusia :szok::szok:ja nic malemu innego nie daje moze powinnam:eek::eek:wyczytalam ze jeszcze czas i nawet dopajac nie powinnam ale kilka kropel wody dostal w takie upaly-butli nie lubi wiec z luzeczki. no ale co z tym karmieniem????????????????????????:baffled::baffled::baffled:

Ja dałam tylko jabłko, ale Oliwce nie smakuje. Karola, do końca 6 miesiąca nie musisz nic dawac.

Ja jednak na razie nie bede dawac,bo przybiera na piersi:tak:.wczoraj dalam mu kilka łyzek przegotowanej wody.I byla to zwykla kranowka,tylko przegotowana.Nie mialam czasu na karmienie:-p i pomyslalam,ze sprobujemy.nawet ładnie mu szlo to picie.To byl jednak wyjatek i caly czas jest cycus(wczoraj sie spieszylam ,zeby odebrac corcoe ze szkoły).

reklama
Gosia,Ewelinka ma podobna fryzure do mojego Konrada.Jemu tez sie taka fala na głowce robi:-).

Do góry