reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Dziś zrobiłam kolejne podejście,by dać Kubie szpinak z ziemniakami,no i porażka.Pluł,krztusił się i w koncu zamknoł bużkę
Ja własnie zakupiłam szpinak z ziemniakami, w dwupaku wypada bardzo tanio, bo słoiczek po 1,25 (pisałam już na promocjach). Ale narazie kupiłam tylko 1 dwupak, bo najpierw muszę sprawdzić czy Oli będzie go w ogóle jadła. Jutro próba.

reklama
U mnie to samo, tyle, że najczęściej o 5, ale jak się obudzi wcześniej to wcześniej ląduje u nas :-D

Chyba wszystkie chcemy troszkę dłużej pospać - niekoniecznie do 4-5 rano:-p Dlatego nasze Maluchy zabieramy do siebie na łóżko;-) Mój Victor tak się rozwala, jak mój mąż wstanie do pracy, na jego miejscu, że wcale nie mam luźniej:-p

Hm... a ja dzisiaj odstawiłam słoiczek, bo od dwóch dni Mały ma kupkę wodnistą i zielonkawą. Wczoraj podałam mu, tak jak i przed wczoraj, kilka łyżeczek jabłuszka z gruszką i nie myślałam, że aż tak go ruszy:-( Na samo jabłuszko tak nie reagował... chyba jeszcze nie czas na urozmaicenia. Wracamy do marchewki z ziemniakiem albo kukurydza, jabłuszka i kaszki. Poczekamy i za jakiś czas znowu spróbujemy czegoś nowego:tak: Może wtedy już będzie dobrze.

A u nas odkąd podaję 2 posiłki dodatkowe oprócz cyca, dzień wygląda mniej więcej tak:
Dzien zaczyna się Oliwce ok 9-10 bo wtedy budzi się i nie zasypia zaraz po jedzeniu
10.00 - cyc
13.00 - obiad warzywny lub owocowy czasem popity cycem
drzemka
16.00 - cyc
19.00 - cyc
drzemka
20.30 kąpiel
21.30 sinlac popity cycem
22.30 - 23.00 cyc w czasie którego zasypia na noc
5.00 - cyc
7.00 - cyc

Czasem wskoczy jakieś dodatkowe karmienie cycem.

A! I między czasie soczek lub herbatka do picia.

Kasiad
czy cyc to jakas nowa firma??:-D:-D:-D:-D

Ja czasem sama gotuję, czasem daję słoiczki. Ogólnie jak natrafiam na promocje to kupuję kilka sztuk i leży w szafie, jak mi się nie chce gotować lub nie mam czasu lub warzywa mi się skończyły to daję słoiczek. Po dłuższych obserwacjach mogę z całą pewnością stwierdzić, że ze wszystkich warzywnych obiadków (i tych kupnych i tych gotowanych przeze mnie) najbardziej Oliwce smakuje Zupa marchwiowa z ryżem z Bobovity. A owocowe słoiczki to chyba wszystkie jej równo bardzo smakują (ale nie daję samego jabłka zrażona początkami).

reklama
Do góry