reklama
Ja po tym Bephantenie zauważyłam poprawę, więc narazie przy nim pozostane, ale dzięki lil i oliwieczka za informację:-)
Dzisiaj byłam na zakupach i znalazłam niekapek Aventu z miękkim ustnikiem ale na opakowaniu jest napisanie, że od 6 m-cy. No i teraz nie wiem...Skoro ma mięki ustnik to chyba może być
Dzisiaj byłam na zakupach i znalazłam niekapek Aventu z miękkim ustnikiem ale na opakowaniu jest napisanie, że od 6 m-cy. No i teraz nie wiem...Skoro ma mięki ustnik to chyba może być
agusia9915
Matka wariatka
sa tez taki od 3+ z miekim my taki mamy
agusia9915
Matka wariatka
ten od 6 ma chyba wieksze dziurki
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
A kiedy właściwie już TRZEBA korzystać z niekapka? Bo ja na razie nie myślałam o zakupie takowego. Mleczko i herbatkę podaję ze smoka, bo mała nie ma żadnego problemu z przejściem pierś-smoczek. Czasem w trakcie jednego karmienia nawet bywa tak, że najpierw pije z cycka, potem trochę z butelki a na koniec znowu z cycka i pieknie jej to wychodzi
A dziś w końcu kupiłam smoczki Aventu poziom 2 i 3, bo do tej pory mała piła ze smoka dla noworodków heh
A dziś w końcu kupiłam smoczki Aventu poziom 2 i 3, bo do tej pory mała piła ze smoka dla noworodków heh
Joasiek, ja bardzo bym chciała podawac tosi soczki w niekapku- oczywiście początki będa z łyżeczka, przy tych pierwszych niewielkich ilościach. ale potem chcę jej własnie tak podzielić- soczki, herbatki z niekapka a mleczko z butelki. W ogóle z butelki chciałabym korzystac maksymalnie do roku czasu. Mojej koleżanki córka ma 4 lata i dalej ciągnie z butli mleko na sniadanie i na kolację...dla mnie to juz tragedia
Patch
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Joasiek nie ma czegoś takiego,że TRZEBA. Zazwyczaj niekapek kupuje się jak odzwyczaić chcesz od butelki i przejść na picie z kubka, ale jeszcze z takiego normalnego dziecię nie potrafi, to do nauki służy właśnie niekapek. My go używamy, bo nie chcemy butelki, ale jak Twoja mała nie ma żadnego problemu z butelką, to nie widzę powodu dla którego już miałabyś przestawiać ją na kubeczek:-)
reklama
Ja po tym Bephantenie zauważyłam poprawę, więc narazie przy nim pozostane, ale dzięki lil i oliwieczka za informację:-)
Ja też zauważyłam po Bepanthenie znaczną poprawę choć smarowałam narazie tylko parę razy. Lekarka mi radziła kupić jakąś masc na alergię niesterydową, zapomniałam nazwy (mogę w każdej chwili do niej zadzwonić i zapytać), ale nie wiem czy jest sens wydawania ok 25 zł bo tyle podobno kosztuje, kiedy Pepanthen tak super goi.
Ustnik w kubku niekapku zielony jest od 6 mcy i jest twardszy od białego - tego od 3 miesięcy i chyba ma większe dziurki. Jesli kupiłaś już taki, możesz dokupić sam ustnik biały i wymienic, a zielony użyć za kilka miesięcy.