reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Patri swietny ten ''fotoreportaz''. Widac ze Julka zadowolona.

Gosiu, wazne ze Emilka zjadla nabial. No i pieknie zjadla obiadek.

Milena wprawdzie lubi nabial, ale za to nie chce jesc jajek i warzyw.

reklama
Ja sie ciesze,ze konrad jeszcze pije,ale dosladzam mu plaska łyzeczke cukru:baffled:
Możesz zmniejszać ilość cukru każdego dnia o troszkę i sie odzwyczai.:tak:

Kuba wsuwał na wyjezdzie wszystko comu dałam i domagał sie jeszcze.
Tylko kaszki ostatnionie chce.,ale sie nie martwie.Troche mu dosypuje na noc do mleczka.:tak:I tak nadal 3 flaszki mleka po 200ml i na podwieczorek kawa zbożowa zmlekiem 120 ml,więc mleka ma dość.:tak:

A ja jestem zaskoczona bo Emilka przedwczoraj zjadła całą miseczkę kaszki bobovita z tym dodatkiem truskawkowym a normalnie już kupę czasu kaszki nie tknęła :no: co jakis czas robię próby .... wczoraj zjadła mało może dlatego że za wcześnie jej zrobiłam bo po obudzeniu odrazu nie je śniadania a jaj jej zrobiłam na dziś już mi się kaszka niestety skończyła ;-)

Możesz zmniejszać ilość cukru każdego dnia o troszkę i sie odzwyczai.:tak:
Dokładnie :tak: Tycia, ja Oliwce na początku musiałam sypać tego smaku truskawkowego do mleka tyle, że naprawdę było mocno słodkie, bo inaczej nie chciała pić (było tak słodkie, jakbym wsypywała ze 2 czubate łyżeczki cukru). Po tygodniu zaczęłam zmniejszać ilość, za każdym razem zmiejszałam odrobinę, aż nie pamiętam po jakim czasie, ale myślę, że nie minęło więcej niż 2-3 tygodnie, przestałam jej dosypywać wogóle tego smaku i Oli pije samo mleko.
A skoro Ty Tycia wsypujesz małemu pół łyżeczki cukru, to odzwyczajanie potrwa u Ciebie napewno dużo krócej. Zobaczysz, że za jakiś tydzień będzie pił już samo mleko bez dodatku cukru :tak:

Ja właśnie przy przechodzeniu na kaszkę mannę dodawałam łyżeczkę cukru, bo nie chciał Filip pić, ale teraz wsypujemy juz odrobinę i je..wiec za 2-3 dni będziemy wogóle bez cukru

O rany,ktoś mi chyba dziecko podmienił:-D

Nie chce nic jeśc ,tylko mleko by wciągał,stoi pod lodówka i mamrocze "niom,niom',ale nic mu nie pasuje:baffled:
Obiad,kaszka,placki poszły w kibelek....:crazy:Zwariuje.
Owoce też raz ugryzie i wywala...

O rany,ktoś mi chyba dziecko podmienił:-D

Nie chce nic jeśc ,tylko mleko by wciągał,stoi pod lodówka i mamrocze "niom,niom',ale nic mu nie pasuje:baffled:
Obiad,kaszka,placki poszły w kibelek....:crazy:Zwariuje.
Owoce też raz ugryzie i wywala...
Jenni miala taki dzien tylko ze wczoraj :tak: a dzis zajada ze az milo:tak:

moja ostatnio tez szaleje za nabialem, zamiast 1 danonku 2 i chce jeszcze:szok:, zamiast 125ml mleka rano 190ml- cieszy mnie to:tak::-)

reklama
Do góry