reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
Jenni znowu by pila mleko litrami i nawet niewiem czy takie dzieci moga pic mleko bez umiaru bo Jenni go niema:confused: a zadne soki itp. nie wchodza w rachube ona chce mleko i koniec:dry:
Wydaje mi się, że we wszystkim potrzebny jest umiar, ale czy większa ilość mleka niż zalecana jest szkodliwa to nie wiem :confused:

No to Gosia, odpuście sobie narazie to mleko, albo spróbuj z tymi gotowymi w kartonikach.

spróbuje z tym gotowym w kartonikach na modyfikowanym albo pozostaje to krowie w kartonikach albo kupię jedno i będę jej jakoś w to przelewać zobaczymy czy zauważy różnicę bo narazie nie dała się oszukać :sorry2: ostatnio też coś mniej chętnie je serki i jogurty nawet nie zje nieraz pół danonka

ja sie własnie zastanawiam nad ilością podawanego mleka i kiedy..

ostatnio Filip jada mleko zawsze wieczorem (ok 260ml) i zaczęłam gotowac mu normalna kasze manne...za to rano jak czasem - raz zjada kanapke, raz woli mleko (210ml)...

ja sie własnie zastanawiam nad ilością podawanego mleka i kiedy..

ostatnio Filip jada mleko zawsze wieczorem (ok 260ml) i zaczęłam gotowac mu normalna kasze manne...za to rano jak czasem - raz zjada kanapke, raz woli mleko (210ml)...
W sumie to słyszałam, że półtoraroczniak powinien wypijać pół litra mleka dziennie, z innego źródła wiem też, że powinien zjadać 3 mleczne posiłki. Ale i tak nie jestem w stanie policzyć, ile Oli wypija, bo rano dostaje bultę 180 ml (choć dziś wypiła aż 250!) a resztę pije z piersi i nie wiem ile tego jest. Mlecznych posiłków też 3 nie zjada, góra 2. Nie wiem, może powinnam zwiększyć :confused: Tylko kosztem czego :confused:

W sumie to słyszałam, że półtoraroczniak powinien wypijać pół litra mleka dziennie, z innego źródła wiem też, że powinien zjadać 3 mleczne posiłki. Ale i tak nie jestem w stanie policzyć, ile Oli wypija, bo rano dostaje bultę 180 ml (choć dziś wypiła aż 250!) a resztę pije z piersi i nie wiem ile tego jest. Mlecznych posiłków też 3 nie zjada, góra 2. Nie wiem, może powinnam zwiększyć :confused: Tylko kosztem czego :confused:
moim zdaniem nic nie powinnas zmieniać, 2 mleczne posiłki, mleko modyfikowane i mleko z piersi na pewno w zupełności wystarczą:tak:Rozmawiałam ostatnio z pediatrą, jak Wiki w ogóle nie chciała mleka, bo martwiłam się, że za mało tego mleka w jej jedzonku, to mi doktorka powiedziała, że zmusić i tak nie zmuszę, jak nie chce to niech nie pije, przecież są inne źródła białka i wapnia, wystarczą 2-3 posiłki mleczne w wieku naszych małych i wcale to nie musi być mleko:tak:Ja się martwiłam, że nie chce pić, nie minął tydzień i zapałała miłością do mleka i teraz mam, 4 pobudki w nocy:szok:i po co było się martwić, Boże kiedy ja się w końcu wyśpię:baffled:

Miśka, pisząc, że daję Oliwce 2 posiłki mleczne dziennie wliczyłam w to już tą poranną butlę mleka. Czyli pije np butlę mleka i np jogurt lub serek. No ale faktycznie jeszcze jest cyc, więc tych posiłków mlecznych jest więcej :tak:

Emilka pije czasem mleczko smakowe ze słomki
a tak poza tym dostaje serek na chlebku plus np 2 danonki albo danio lub jogurt

mało :-( ale kaszek czy płatków z mlekiem albo ryżu na mleku nie tknie żadnych
kupuje jej jeszcze mleczną kanapkę:sorry2:
no i żółty ser lubi :tak:

Gosia, jak lubi żółty ser, to dobrze, plaster sera zawiera więcej wapnia niż szklanka mleka, więc możesz spokojnie dawać go małej.

reklama
Gosia, jak lubi żółty ser, to dobrze, plaster sera zawiera więcej wapnia niż szklanka mleka, więc możesz spokojnie dawać go małej.

:tak::tak: dlatego jej często daje jak nie na śniadanko to na kolację i w dzien tak by sobie poskubała :tak: nieraz nawet jak kupuję w sklepie to musze jej odpakować i dać plasterek bo mi scenę robi jakbym jej jeść w domu nie dawała :zawstydzona/y:

Do góry