reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Milena to nie chce pic mleka, ani kakao. Ciekawe czy zbozowa by jej zasmakowala?

No i jeszcze Milena nie chce jesc wogole jajek. Juz nie wiem co wymyslac , w czym je podawac zeby zjadla choc troche. Ostatnio robilam jej nalesniki tez ich nie tknela.

Ostatnia edycja:
reklama
No i jeszcze Milena nie chce jesc wogole jajek. Juz nie wiem co wymyslac , w czym je podawac zeby zjadla choc troche. Ostatnio robilam jej nalesniki tez ich nie tknela.
Proponuję spróbować dodać do obiadku, jak Oli nie zje rano jajka, to czasem jej podaję w obiedzie - albo zmiksować w zupce ugotowane, albo w postaci lanek (całe jajko + łyżeczka mąki).

a Hubek przeciwnie, uwielbia kawkę zbożówkę:tak: ja piję i on zawsze ode mnie chce podpijać, ale zanim dodam mleka oczywiście
a nie wiedziałam że jest jakaś kawa zbozowa junior:confused:
Kuba też uwielbia zbożówkę,ale daję zwykłą Inkę rozpuszczalną.A ta Junior ma jakies dodatki?

HUbek dzis po raz pierwszy zajadał borówki:-) jak zjadł pierwsza to zaczął bic brawo:-D:-D:-D i klepac sie po brzuszku:-)
wiem, ze to nic nadzwyczajnego, ale Hubek do tej pory z owoców jadł tylko jagódki i morele:sorry2: a po niedzieli spróbujemy malinki:tak:

HUbek dzis po raz pierwszy zajadał borówki:-) jak zjadł pierwsza to zaczął bic brawo:-D:-D:-D i klepac sie po brzuszku:-)
wiem, ze to nic nadzwyczajnego, ale Hubek do tej pory z owoców jadł tylko jagódki i morele:sorry2: a po niedzieli spróbujemy malinki:tak:
No proze,jak sie dieta Hubcia rozszerza.Kuba jeszcze nie jad malin,ani borówek...jakos sie bałam.Ale musze spróbować podać za jakichś czas.:tak:

ja kupiłam wczoraj tez nan 2 ha i chyba od jutra zaczne testowac i zobaczymy jak Weroniki orgaznizm pod osłoną leków zacznie reagować na to mleczko
choc musze sie pochwalic ze makaron juz wcina i chlebek i deserki i soczki i nie ma wysypki jedynie po maselku pojawiaja sie krostki w okolicach uszów

ja kupiłam wczoraj tez nan 2 ha i chyba od jutra zaczne testowac i zobaczymy jak Weroniki orgaznizm pod osłoną leków zacznie reagować na to mleczko
choc musze sie pochwalic ze makaron juz wcina i chlebek i deserki i soczki i nie ma wysypki jedynie po maselku pojawiaja sie krostki w okolicach uszów
I jak Wercia po mleczku,dałaś jej?
Kuba pije pół na pół z Pepti.Do tego wciągnoł troche Danonka i jest OKI:tak:
Dziś cosik mu wylazło,ale niewiele,no ale wczoraj jadł duuuużo różnych rzeczy na grillu,więc nie wiem po czym...:baffled:

rozalka jeszcze nie dałam jakos odkladam to cały czas ale dzisiaj na noc jej dam pierwszy raz napewno bo zostało mi tylko pół puszki pepti a ja przez tydzien musze dawac jej te mleko ha i obserwować a za tydzien chyba uda nam sie isc wreszcie na szczepienie i jak bedzie reakcja alergiczna to odrazu wezme recepte na pepti

rozalka jeszcze nie dałam jakos odkladam to cały czas ale dzisiaj na noc jej dam pierwszy raz napewno bo zostało mi tylko pół puszki pepti a ja przez tydzien musze dawac jej te mleko ha i obserwować a za tydzien chyba uda nam sie isc wreszcie na szczepienie i jak bedzie reakcja alergiczna to odrazu wezme recepte na pepti
Ja bym spróbowała dać rano,jakby bolał ją brzuszek,co sie czasem zdarza,to nie będziecie miec skopanej nocy.Poza tym mozesz ją obserwowac,czy nic sie nie dzieje.A poza tym to i tak na początek lepiej mieszac mleczko z Pepti.Ja zaczynałam od jednej miarki,a teraz od kilku dni pół na pół.:tak:

reklama
Ja bym spróbowała dać rano
Też tak uważam :tak: Zwłaszcza, że małej po maśle wychodzą zmiany na uszach, więc trzeba się liczyć, że mała może reagować alergią.

Ale muszę Wam powiedzieć, że wczoraj zrobiłam poraz kolejny próbę z kakao. I wreszcie sukces :-) Oli tak zasmakowało, że piszczała, jak chciałam jej na chwilę butlę z ręki zabrać, wypiła całe 150 ml, które jej przygotowałam :tak: A nie chciała wcześniej na kakao patrzeć.

Do góry