reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Emilka ostatnio też nie pije wcale mleka :no: nawet na widok butli z białym już kiwa nie :no: wczoraj jej powiedziałam to soczek :-D i zrobiła łyka :zawstydzona/y:a potem blee :baffled: kaszki już bardzo dawno nie robiłam bo też nie tknie :no:

reklama
niestytety nie mam pomyslu KASIAD na przekonanie OLIWKI do tego nowego mleka...

to chyba taki okres ze dzieciom mleko nie podchodzi..bo LAila ktora i tak je malutko mleczka modyfikowanego ostatnie pare dni bierze pare lykow i Szlus;-):-p...o kaszkach tez prawie moge zapomniec a sloiczki u nas nigdy nie cieszyly sie powodzeniem i od paru dobrych miesiecy nic nie kupuje:-D

Ostatnia edycja:
Kasiad,ja dodaje konradowi kaszki bananowej i wcina ładnie.Rano sam mi pokazuje butle,zeby mu zrobic...Kasiad,a moze dodaj troche sinlacu.Oliwka zna jego smak i lubi:confused:.
Joasiek dodawala Milence na poczatku do melka duzo soczku,a potem zmniejszala jego ilosc:tak:.

Dzięki wszystkim za rady :tak:
U Oliwki to nie jest niechęć do mleka, tak jak w przypadku Martusi czy Emilki, bo ona chętnie wyciąga rękę po butlę, tylko jak posmakuje to nie chce pić. Przedtem Isomil bardzo jej smakował i codziennie domagała się wręcz rano butli.
Na początek spróbuję faktycznie z Sinlacem, bo jego Oliwka akurat bardzo lubi. Do wody dodam ze 2 miarki Bebiko HA, a resztę uzupełnię Sinlacem, tak, żeby była płynna konsystencja i dało sie to pić z butli. Jak zaakceptuje, to będę z czasem zwiększać proporcje mleka.
Jak to nie przejdzie, to zrobię tak, jak radziła Madzia, kupię inne mleko HA i zobaczymy.

No i nie chcę zapeszać, ale po tych 100 ml mleka HA, które udało jej się wdusić 3 dni temu, nie ma ŻADNYCH OBJAWÓW ALERGII, tak więc tym bardziej musi się w końcu przekonać do tego HA, bo Isomilu prawdopodobnie już nie będzie potrzeby stosować.

Konrad wlasciwie zakaceptowal smak bebilonu HA za 3 czy 4 razem(i to bez kaszki).Dodaje mu tej kaszki jednak dla smaku,ale i dlatego,zeby mleczko bylo bardziej tresciwe.Pije je 2 razy dziennie,generalnie najdluzej z moich dzieci:tak:.

Kasiad, to fakt, że Bebiko jest najsłodsze i jak Oliwka nie przepada za takim to nie wypije...możesz właśnie tak jak piszesz probować, z kaszką...U nas akutak Filip najbardziej lubi bebiko...i je zawsze rano i wieczorem..nie obedzie sie, bo nic innego wtedy nie chce...

No ale problem w tym dziewczyny, że to Bebiko Ha wcale nie jest słodkie :no: a wręcz przeciwnie - ma posmak gorzkawy i jest jakieś takie rozwodnione jak się je zrobi wg przepisu. Poprzednie mleko - Isomil, było i gęstsze i słodsze.

Tycia, Ty podajesz Kondziowi Bebilon Ha, powiedz czy to mleko nie ma gorzkawego posmaku :confused:

reklama
Dzięki, jeśli Nan Ha jest gęsty, to może to mleko spróbujemy :tak:
Już na początku chciałam kupić Nan, ale wymiotło ze sklepów do których chodzę.

Do góry