reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
Eureka!!!
Kupiłam coś takiego:
KABA-NAPÓJ MLECZNY O SMAKU TRUSKAWKOWYM 400G (370700708) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
no i cała butla mleka Ha została wypita ze smakiem :-)
Jest jeszcze smak bananowy i waniliowy, też kupię

ja chyba też wypróbuje coś co zmieni smak mleka:tak:... bo Emilka już od dawna nie chce tknąć mleka ale dziś dodałam jej świeże truskawki do mleka i zmiksowałam :sorry: i wypiła odrobine ze zwykłego kubka i teraz dała łyka przez słomkę :tak:

ale jesli kupie to miodowe ,wanilia i banan odpada bo tych nie chce :no: chyba że dają inny smak niż te smakowe nan :tak:

Ostatnia edycja:
Zapomniałam napisac,że moje dziecko napiło sie w czoraj kawy z mlekiem mojego szwagra:szok::crazy::baffled:
Na razie w porzo,moze za duzo nie łyknoł.Wszedł na fotel,a z niego na stół i siegnoł kubek z niedopita kawa.:crazy:

Rozalka, może Kubuś już wyrasta wreszcie z alergii :tak:
U nas na szczęście też jest dobrze. Oli żadnych zmian po mleku HA nie ma.
A po tych lodach, które zawinęła Tomkowi, choć zjadła ich dość dużo (a w nich przecież jest mleko niemodyfikowane) po 3 dniach zrobiła się tylko dziwna skóra na poliku, taka jakby leciutko pomarszczona, ale ani szortka ani czerwona nie była, właściwie, to normalnie nikt tego nie zauważył, takie to drobne było, ja odstrzegłam, bo jestem wyczulona.
A co do tej Kaby smakowej do mleka, to nie ma w składzie mleka - sprawdziłam już zanim kupiłam. W ogóle jest to naprawdę bardzo smaczne.
Rano też cała butla została wypita (150 ml robię).
Nawet się pokuszę i spróbuję, czy z tą Kabą wypije Bebiko Ha, które przecież mam też napoczęte.

Rozalka, może Kubuś już wyrasta wreszcie z alergii :tak:
U nas na szczęście też jest dobrze. Oli żadnych zmian po mleku HA nie ma.
A po tych lodach, które zawinęła Tomkowi, choć zjadła ich dość dużo (a w nich przecież jest mleko niemodyfikowane) po 3 dniach zrobiła się tylko dziwna skóra na poliku, taka jakby leciutko pomarszczona, ale ani szortka ani czerwona nie była, właściwie, to normalnie nikt tego nie zauważył, takie to drobne było, ja odstrzegłam, bo jestem wyczulona.
A co do tej Kaby smakowej do mleka, to nie ma w składzie mleka - sprawdziłam już zanim kupiłam. W ogóle jest to naprawdę bardzo smaczne.
Rano też cała butla została wypita (150 ml robię).
Nawet się pokuszę i spróbuję, czy z tą Kabą wypije Bebiko Ha, które przecież mam też napoczęte.
No to super Kasiad,że Oli tak powoli przekonuje sie do mleka.Pózniej oczywiście możesz coraz mniej wsypywać tej Kaby,moze Oli zaakceptuje smak.
A gdzie kupowałaś?Na Allegro,czy w sklepie?
A co do Kuby,to mam taką cicha nadzieję,że wyrośnie z tej alergii,widze ewidentnie,ze na pewno zelżała(szczególnie na mleko,bo jak są śladowe ilości,to nic mu nie jest).Gorzej z jajkami,soja i rybami.
:tak:

Kupowałam w Albie, kosztowała coś ponad 13 zł, ale była tylko truskawkowa i bananowa, waniliową widziałam tylko na Allegro.
Oczywiście mam zamiar wsypywać coraz mniej :tak:
Co do alergii na rybę, to Damiana do dziś po niej wysypuje, a ma 18 lat.

Dzięki Kasiad.Poszukam i spróbuje dać,dla jakiejs odmiany.Choc powiem,że jestem zadowolona,bo Kubus uwielbia kawę zbozowa.
Więc daje mu na zmianę raz mleko,a raz kawke lub mleko z soczkiem.:tak:
Mam wrażenie ,że dieta Kuby jest dośc uboga i monotonna w porównaniu z pozostałymi dziećmi,wiec staram sie,żeby chociaz kupowac różne smaki kaszek,czy soków.No i owoce co rusz inne,które może.:tak:

reklama
Do góry