reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Kasiad a ile za nie płacisz? Pytam tak z ciekawości.... ja kupiłam je w Almie która nie jest tanim sklepem - zapłaciłam 5,40zł za 18 sztuk. Ale w żadnym innym w pobliżu ich nie mieli :no:
Wczoraj Tomek kupił Oliwce nową porcję jajek przepiórczych w Carrefourze i specjalnie sprawdziłam na rachunku, za 18 sztuk zapłacił 5,50 zł, także u Ciebie w Almie Joasiek jeszcze nie jest tak źle z ceną za te jajka.

reklama
Oliwce za to nie służy mango, ulewa jej się po nim, więc pewnie jest uczulona :confused: tak samo jej się ulewa po czekoladzie. Ale jak mango je w słoiczkach, to już nie ma problemu, rekacja jest tylko po świeżych owocach, także w sumie nie wiem, czy to uczulenie czy nie :confused:
Po cytrusach natomiast nie ma nagatywnej reakcji, za pomiarańczami i mandarynkami to Oli się wprost zabija!
Wiki nie służą mandarynki:baffled:, choć strasznie je lubi, wyskakują jej po nich krostki na policzkach, za to ulubione, za którymi się zabija to winogrona. Na szczęście nic jej po nich sie nie dzieje:tak:

Ja, Karola, obieram każdą cząstkę z błonki i podaję jeśli to mandarynka to całą, a jeśli pomarańcza to cząstkę zazwyczaj dzielę na 3 części.

A u nas potworna alergia na cytrusy i chyba wszystkie mniej lub bardziej egzotyczne owoce, nawet winogrona. Z owoców Marta moze jesc tylko banany i gruszki, nawet jabłka odpadaja:-(Czekam na lato-moze czeresnie albo jagody jej posłużą?

reklama
pytam bo nie mam pojecia ?
czy jesli dziecko jest uczulone na marchewke (zostało sprawdzone) to nadal musi pic melko beblion pepti.???
i jesli zrezygnuje sie z marchewki w posiłkach to nadal nie powinna jesc kasz ..........ryzowej , kukurydzianej, inne(jeszcze nie jadła po sprawdzeniu cały czas tylko sinlac)

Do góry