reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Kasiad,jesli jest ta alergia,to ja bym nie podawala raczej.Chyba,ze poczekasz az teraz sie wszystko zagoi i sprobujesz podac jednak HA.Najtaniej Bebilon HA znalazlam w Carrefurze(nie wiem jak to sie pisze;-))za 20,69 zł.Bedziesz wiedziala jak Oliwka zareaguje na to mleko i czy faktycznie nie obejdzie sie bez nutramigenu.
Konradek ma niestety male suche zmiany za uszkami,wiec chyba nie bedzie mogl pic tego mleczka,a szkoda bo juz mu zasmakowało:-(.Musze isc do pediatry.

reklama
Kasiu, myśle, że nie powinnaś podawać tego mleka. Może lepiej niech pije trochę sojowego, jeżeli chce. Jak pamietam dawałaś je już jakiś czas temu i było ok. A lekarze są rózni. Madzia miała skazę bardzo mocną, a lekarz mi kazał dawać Bebiko1. I nie docierało do niego, ze jest uczulona. A poszłam do drugiej i przepisała mi Pro Sobee. Majka nie che pić zadnego tego mleka " bez mleka", wiec pozostaje tylko cyc i Sinlac. A Madzia nie piła mleka do 5 lat i nic się nie działo. Jadła oczywiście przetwory.

Joasiu, ja kupuję dla Mai przepiórcze jajeczka. Kupuję je w ALTI-m koło mnie. Nie pamietam ile kosztują. Maja najchętniej je je w postaci jajecznicy. Robię ją z 3-4 jajeczek.

Kasiu, myśle, że nie powinnaś podawać tego mleka. Może lepiej niech pije trochę sojowego, jeżeli chce. Jak pamietam dawałaś je już jakiś czas temu i było ok. A lekarze są rózni. Madzia miała skazę bardzo mocną, a lekarz mi kazał dawać Bebiko1. I nie docierało do niego, ze jest uczulona. A poszłam do drugiej i przepisała mi Pro Sobee. Majka nie che pić zadnego tego mleka " bez mleka", wiec pozostaje tylko cyc i Sinlac. A Madzia nie piła mleka do 5 lat i nic się nie działo. Jadła oczywiście przetwory.
No właśnie mam ochotę tak zrobić Ewamat. Na początek kupię Oliwce Isomil 2 (dostanę receptę od jednej babeczki na chorobę przewlekłą) i będę co jakiś czas (jak już skóra będzie zupełnie gładka) wprowadzała kolejny przetwór z nabiału, jak nie będzie uczulał to ok, jak będzie to zrezygnuję z niego. Dopiero za jakiś dłuższy czas spróbuję z mlekiem HA.

Szkoda, że nie ma próbek tego mleka HA, bo trochę mi szkoda wydać 30 zł na opakowanie mleka, a potem je wyrzucić, bo jestem prawie pewna, że Oliwka zareaguje uczuleniem, skoro na ser zareagowała.
Co ta lekarka tak sie uparła?Ja bym dała sobi spokój na razie z tym mlekiem,a próbowała przetwory,typu twaróg,czy jogurt.
Powiem Ci,że jak poszłam raz po receptę na mleko,była jakaś dziwna lekarka i mi tez gadała głupoty,typu,proszę podać inne mleko,nabiał.Wkurzyłam sie wtedy i pokazałam jej Kubę ze zmianami,od razu sie "zamknęła" i bez słowa wypisała reeptę.:confused:

No właśnie Rozalka, może zrobiłam błąd, że poszłam do lekarza, jak Oliwki zmiana była już bardzo mała. W każdym razie decyzja już podjęta, że z mlekiem HA jednak trochę poczekam :tak:

No właśnie Rozalka, może zrobiłam błąd, że poszłam do lekarza, jak Oliwki zmiana była już bardzo mała. W każdym razie decyzja już podjęta, że z mlekiem HA jednak trochę poczekam :tak:
Zrób tak jak podpowiada Ci matczyna intuicja.Spokojnie.Będzie dobrze.:tak:

No właśnie mam ochotę tak zrobić Ewamat. Na początek kupię Oliwce Isomil 2 (dostanę receptę od jednej babeczki na chorobę przewlekłą) i będę co jakiś czas (jak już skóra będzie zupełnie gładka) wprowadzała kolejny przetwór z nabiału, jak nie będzie uczulał to ok, jak będzie to zrezygnuję z niego. Dopiero za jakiś dłuższy czas spróbuję z mlekiem HA.
tylko ,ze 3 puszki nie starcza na długo:baffled:
co zrobisz potem?

Agusia, na trochę mi wystarczą, bo ja nadal chcę karmić piersią, tylko z mleka sojowego robić czasem zupki mleczne czy budyń.
W międzyczasie będę robić prowokacje przetworami mlecznymi. Jak Oliwka nadal będzie reagowała na nie zmianami to pójdę do lekarki i powiem jej, że młoda na wszystko reaguje alergią i będzie musiała mi wypisać receptę.
A w międzyczasie przy okazji sprawdzę jak toleruje to mleko sojowe, bo znam przypadki, że dziecko uczuliło się na mleko sojowe, pomimo, że wcześniej je piło i było wszystko ok.

reklama
Emilkę chyba uczuliło to kiwi co zjadła bo jak tylko dostała to na drugi dzień wyszło jej kilka krostek na policzku :baffled: i jej nie schodzą nie mam pojęcia czym to posmarować by w końcu zeszły :no:

Do góry