reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Tak się cieszyłam, że po wprowadzeniu nabiału Oli nie ma oznak alergii, a tu niestety dziś skóra na twarzy zrobiła się szorstka i łuszczy się miejscami, na uszach najgorzej, ale poliki też już robią się brzydkie :-(
Lekarka kazała mi podać hypoalergiczne mleko, ale w takim razie chyba nie ma sensu narazie go Oliwce podawać, skoro po żółtym serze skóra się pogorszyła :confused: Jak myślicie :confused:

reklama
Tak się cieszyłam, że po wprowadzeniu nabiału Oli nie ma oznak alergii, a tu niestety dziś skóra na twarzy zrobiła się szorstka i łuszczy się miejscami, na uszach najgorzej, ale poliki też już robią się brzydkie :-(
Lekarka kazała mi podać hypoalergiczne mleko, ale w takim razie chyba nie ma sensu narazie go Oliwce podawać, skoro po żółtym serze skóra się pogorszyła :confused: Jak myślicie :confused:
Oj Kasiad ja bym nie podawała,jednak mleko HA,zawiera białka choc zmienione nieco.Poczekaj aż zmiany zejdą,bo łatwo pogorszyć skórę.A czym większe zmiany,tym trudniejsze do zaleczenia.Nie ma co ładować w Oli dodatkowy alergen.Niech organizm sie oczyści.Takie moje zdanie.:confused:

No ale, Rozalka, jak zejdą zmiany to spróbować z tym mlekiem HA:confused: Już sama nie wiem, wydaje mi się, że skoro na ser żółty zareagowała alergią to takie mleko tym bardziej wywoła zmiany alergiczne. Lekarka mi kazała raz w tygodniu wprowadzić jeden produkt i obserwować reakcję. To teraz skoro ser wywołał zmiany to próbować np twaróg po zaleczeniu zmian :confused: Czy w ogóle sobie na jakiś czas dać spokój :confused:

moja jest na nutramigenie ale po serze zółtym miała zmiany:tak:

aaaaaaaaa i mi nie kazano dawac sera złótego bo jest bardzo ciezki na brzuszek dla dziecka
organizm bardzo długo go trawi

No ale, Rozalka, jak zejdą zmiany to spróbować z tym mlekiem HA:confused: Już sama nie wiem, wydaje mi się, że skoro na ser żółty zareagowała alergią to takie mleko tym bardziej wywoła zmiany alergiczne. Lekarka mi kazała raz w tygodniu wprowadzić jeden produkt i obserwować reakcję. To teraz skoro ser wywołał zmiany to próbować np twaróg po zaleczeniu zmian :confused: Czy w ogóle sobie na jakiś czas dać spokój :confused:
No napawdę juz nie wiem.Mi powiedziano,że najbezpieczniej dać właśnie twaróg albo trochę jogurtu naturalnego na początek.Na razie bym sie skupiła na zaleczeniu zmian,zobaczysz jak szybko zejdą i wtedy można pomyśleć nad nowym produktem.A myślę,że nie dawałabym raz na tydzień,a na dwa tygodnie.Alergen dłużej niz tydzień krąży w organizmie,niestety.:baffled:

Kasiad na Bebilonie HA jest napisane, że nie należy go podawać dzieciom ze stwierdzoną alergią na białko mleka krowiego :no:

hmmm
my probowismy wprowadzic HA w pazdzierniku .......po nie udanej probie kazali nam odczekac i sprobowac dobiero w maju?:baffled:

Kasiad na Bebilonie HA jest napisane, że nie należy go podawać dzieciom ze stwierdzoną alergią na białko mleka krowiego :no:
No właśnie to wiem, powiedziałam to lekarce, ale ona stwierdziła, że mam mimo to zacząć od tego HA. Powiedziała, że za chwilę będę miała problem, bo dziecko będzie chciało milkiway'a a ja jak mu wytłumaczę, że nie może. Poza tym jak innym wytłumaczę, że nie mają dziecku dawać. Dlatego powiedziała, że trzeba spróbować z tym HA. Ja jakoś odniosłam wrażenie, że lekarce się wydaje, że ja to Oliwce tę alergię bardziej wmawiam, przez tyle czasu nie przychodziłam z tym problemem a teraz nagle mnie olśniło. Tylko po co miałam przychodzić, jak cały czas karmiłam piersią i nie miałam potrzeby wprowadzać innego mleka, a teraz chcę dziecku dietę rozszerzyć.

Szkoda, że nie ma próbek tego mleka HA, bo trochę mi szkoda wydać 30 zł na opakowanie mleka, a potem je wyrzucić, bo jestem prawie pewna, że Oliwka zareaguje uczuleniem, skoro na ser zareagowała.

reklama
widze ,ze pani doktor najwyrazniej chce podac HA
KASIAD a nie mozesz podejsc do niej i pokazac reakcje OLIWKI na mleko HA (ONA NIE MUSI WIDZIEC ,ZE TO SERZE;-))
MOZE DA CI WTEDY RECEPTE NA bebilon pepti

Do góry