reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

A ja brałam całą ciążę i teraz też łykam tylko mniej regularnie Feminatal N i żadnych specjalnych problemów z kupką Oliwka nie miała.

reklama
Kupiliśmy z mężem dzisiaj Victorkowi kubek niekapek Avent:-) Świetna sprawa przy nauce picia z prawdziwego kubka:tak: Nawet nie myślałam, że pójdzie mu tak dobrze - wypił na 2 razy 50ml soku jabłkowo-winogronowego;-) Jak na pierwszy raz to bardzo dobrze:tak: I nawet próbował go sam sobie trzymać;-)

Ach czy taki zdolniacha to nie wiem;-) Potrafi upomnieć się o swoje piskiem a jak już go coś bardzo rozzłości to krzyczy i czasem ciężko go uspokoić - na szczęście po tych prawie czterech miesiącach mam na niego sposoby:tak:

co do Feminatalu to ja tez go lykam z z moim maluchem wszystko ok fakt ze kupki nie robi codziennie tylko co 4-5 dni ale u dzieci cycusiowych ( wyłącznie) to normalne. a wszedzie jest napisane ze jak sie karmi piersia to trzeba lykac witaminy nalepiej te same co w ciazy wiec wybor maly albo feminatal lub elevit. elevit to dla koni bo strasznie wielkie kapsulki a sklad obie maja to samo.

mysle ze problem jest gdzies indziej. skoro ja tez nad morzem mieszkam.

Patri, jeżeli Julka ma problemy z kupką,a nie chce jeść stałych pokarmów, to spróbuj podac jej sok jabłkowy- np z bobofruta, bo jest przecierowy.Wtedy łatwiej jej będzie się wypróznic.Przynajmniej u nas tak było. Tosia po Nutramigenie robiła gęste kupki i cięzko jej to szło, a jak zaczeła jeśc słoiczki i pic soczki, trochę jej łatwiej to idzie...:-):tak:
Co do soczków własnie to ja tez, tak jak Lilkate przerzucam sie tylko na Bobofruty.Są przecierowe i chyba tosi bardziej smakują...

W ogole te soki przecierowe wszelakiego typu sa zdrowsze od tych sztucznie klarowanych...:tak:

Wolfia moja by na leżąco sie zachłysnęła nawet jak daję jej pierś to wolę na leżąco i ja położyć na boczek :tak: zdolny z niego chłopak że tak ładnie piję :tak:

reklama
Do góry