reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Przepraszam, ze sie wtrace w wasz watek (ja z marcowek ;-) ) ale mam pytanko do KasiD :-)
Czy znalazlas w Biedronce tego Bielucha?
U mnie w sklepach nigdzie go nie ma i tez go szukam.
Slyszalam, ze ponoc ogolnodostepny jest w Tesco i Carrefourze, ale niestety u mnie brak tych sklepow, wiec pozostaje mi ewentualnie tylko Biedronka.

A moze napisalybyscie dziewczyny jak przygotowujecie dzieciom jajecznice? Niebawem bede chciala pierwszy raz zrobic i tak srednio wiem jak sie za to zabrac :sorry:

reklama
Rozalka, miejmy nadzieję, że nietoleracja się cofa, u nas już właściwie nie ma objawów.
Z serków do tej pory dawałam tylko Danonki, wszystkie smaki, daję te duże, Oliwka ostatnio wcina gruszkowo-morelowe i jagodowe. No i jogurty, oprócz naturalnych daję biszkoptowy Danona. Ale muszę wypatrzeć też tego Bielucha.

Ja jeszcze dodam, że jak kiedyś Staś miał dość często zaparcia, kupiliśmy Mu serek Activia i od tego czasu ani razu nie miał problemu z kupką. Teraz po świętach też dostał tak na wszelki wypadek, bo nie do końca byłam w stanie kontrolować co je, co chwilę coś od kogoś dostał i bałam się problemów, ale nic się nie dzieje..

Przepraszam, ze sie wtrace w wasz watek (ja z marcowek ;-) ) ale mam pytanko do KasiD :-)
Czy znalazlas w Biedronce tego Bielucha?
U mnie w sklepach nigdzie go nie ma i tez go szukam.
Slyszalam, ze ponoc ogolnodostepny jest w Tesco i Carrefourze, ale niestety u mnie brak tych sklepow, wiec pozostaje mi ewentualnie tylko Biedronka.

A moze napisalybyscie dziewczyny jak przygotowujecie dzieciom jajecznice? Niebawem bede chciala pierwszy raz zrobic i tak srednio wiem jak sie za to zabrac :sorry:
Jeszcze nie dotarłam do Biedronki, dziś się wybiorę to napiszę, czy znalazłam w niej Bielucha.
A co do jajecznicy, to niby robi się takim dzieciom na parze, ale ja leję na patelnię malutką łyżeczkę oliwy. Prawie nic, a jajko tak nie przywiera do patelni. Narazie robiłam z 1 jajka z dodatkiem maleńkiej ilości soli, ale jutro zrobię ze szczypiorkiem.

Ja na masełku robię i dodaję zawsze z 2 łyżki mleka, wtedy jajecznicza jest taka bardziej mokra i lepiej się ją Stasiowi je:tak:

reklama
To ciekawe, w Krakowie Bieluch jest dosłownie w każdym sklepie spożywczym, to jeden z najpopularniejszych tutaj serków!

Jajecznicę ja też robię na masełku, normalnie robimy dla całej nszej trójki i Milenka je tą samą co my :tak:

Do góry