reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Agutek, próbuj się trochę pocofać w tym wątku, gdzieś dziewczyny pisały jak rozmieszczają posiłki przy sztucznym karmieniu.

reklama
A mi Emilka jakoś coraz mniej wypija mleka :baffled: zawsze robie 180ml bo więcej nie chce :no: dziś o 8:00 jak wstała dałam jej butle i wypiła 30ml :baffled: w nocy 150ml o 2:00 a przed snem tylko 50ml-80ml na raty w dzień wogóle nie weźmie do ust butli z mlekiem :no:

obecnie jest tak 7:00 mleko
10:00 kanapka z szynką i danonek lub kaszka lub jajecznica
14:00 obiadek
17:00 deserek
19:00 mleko
i w nocy mleko 1 raz lub 2

w międzyczasie chrupki czy chrupaczki no i soczki i herbatki ;-)

Gosia może to tymczasowy brak apetytu?
Moja córa też teraz mniej je, a jeszcze kilka dni temu miała duży apetyt i wszystkie porcje pięknie mi zjadała :tak: Jednak od samego początku jadła zawsze mniej mleka niż "normy" mówią. Jak mi ostatnio wypiła 220ml mleka to normalnie sukces na całej linii był ;-)
Standardowo wypija tak 150-160ml maksymalnie, a ostatnio znowu nawet mniej :-(

Ja myślałam, żeby wprowadzić taki jadłospis:
06.00 mleko
09.00 kaszka lub jajecznica
12.00 kanapka
14.00 obiad
16.00 deser
19.30 mleko

Wczoraj tak mniej więcej udało się go zrealizować, ale dzisiaj np. mała właśnie mi przespała kanapkę :-p

Hihi, wyobrazcie sobie, ze Jula wczoraj wypila 100ml mleczka modyfikowanego:szok:....a zawsze bylo BLEE:-D............Chyba zblizamy sie do konca karmienia cycusiem:sorry2:

W nocy Kasiad to jest przeroznie....
przed wieczornym spaniem to jest tylko kaszka albo jak wczoraj mleczko z butli.....jednak przy pierwszej pobudce musi byc cycus inaczej sie nie da:baffled::sorry2:i tak za kzdym razem w nocy...cyc....cyc.....
ale mam nadzieje ze po malutku da sie to przestawic.....
jednak jescze nie dawno wogole mowy nie bylo by przed spaniem nie bylo cyca:happy2:

Martyna wypija jedna butelke (150 ml) mleka ok 5-6 rano. w dzien moze z 90 ml z bidonu a na wieczor tylko kaszka na mleku lyzeczka. i TYLKO tyle mleka. nasza pediatra twierdzi ze jak zjada jajko i czasem jakis serek to nie powinno byc zadnych niedoborow. podobno sa dzieci ktore nie lubia mleka (jak pisala Tycia o swoim synku) i nic sie na to nie poradzi:nerd:

weic jesli dziecko normalnie przybywa na wadze to PROSZE SIE NIE MARTWIC:tak:

Ja coraz czesciej mysle o wpowadzeniu butli,choc raz dziennie.Piersi mam miekawe i jak konrad sie budzi w nocy,to mam wrazenie,ze nie zjada duzo.Jemu niby wystarcza i zasypia.Tylko martwie sie tym,ze wciaz jest taki szczupły.

Tycia, dzieci szczuple to w doroslym wieku osoby malo narazone na nadwage i zwiazane z tym choroby. jestem w podobnej jak ty sytuacji i swoje wieczne zamartwianie w tym temacie postanowilam zakonczyc.:tak: i tobie tez tak radze. dla zdrowia psychicznego :tak:

a Kondzio pewnie nie glodny w nocy tylko spragniony (tylko ciekawe czy rzadkiego mleczka czy piersi:-p)

reklama
Do góry