reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Sama dziś bym kupiła zupki z mlekiem, ale coś mnie naszło i zaczęłam czytać etykiety. Kilka słoików trafiło z powrotem na półkę, ale dobrałam inne bez mleka czy śmietanki 0 bo takie też są.
Bez mleka z Hippa są napewno: Młoda marchew z ziemniakami i Dynia z ziemniakami, bo te kupiłam. Tą dynię kupiłam w promocyjnej cenie w 3-packu, słoiczek wyszedł po 1,60.

reklama
Ja też taki sam kupiłam, ale otworzymy go dopiero w piatek, bo narazie mamy otwartą marchewkę w takim samym słoiczku.

Ja też jutro dam małej marchewkę :tak: Później spróbujemy zupkę jarzynową na bazie marchewki, w międzyczasie soczek jabkowo-winogronowy. Te brokułki zostawiamy sobie na później.
lil kate pisała że daje Martynce soczek marchewkowy, a ja nigdzie nie widziałam takiego soczku do kupienia.. jest wogóle taki w sprzedaży?

Ja też szukałam, ale nie znalazłam. Pytałam nawet Lil kate, czy sama wyciska, ale albo ona nie zauważyła pytania, albo ja odpowiedzi.
Ja już myślałam o tym, żeby kupić marchewkę w sklepie ze zdrową żywnością i samodzielnie zrobić sok pół na pół z wodą, ale waham się, bo Oliwka niespecjalnie chce pić z butli, a jak wleję do niekapka lub podam łyżeczką to wszystko będzie ubabrane w tym soku :baffled:

lil kate pisała że daje Martynce soczek marchewkowy, a ja nigdzie nie widziałam takiego soczku do kupienia.. jest wogóle taki w sprzedaży?

Joasiek może lil kate podaje soczek Bobo Frut .Jest on w takiej ciemnej buteleczce, 300ml chyba..Ja widziałam taki i tylko marchwiowy...:tak::tak:

reklama
Dziewczyny ile można dac zupki jednorazowo? Dałam Oliwce poł małego słoiczka Gerbera czyli 40g. jak sie skonczyło strasznie się zdenerwowała i w ryk. Nie chciała wcale cyca na dokładkę, dopiero zassała jak po dłuższej chwili udało się mi ją uspokoic.
W czasie jedzenia łyka tak szybko ze ledwo nadążam jej podawac :-D Smakuje jej tak marchewka, chociaz brokuły tez jej smakowały. Jutro wymieszam pozostałe brokuły z inną zupką - z ziemniakami i dynią, bo same brokuły są dosc rzadkie i przy łykaniu wylatują z buzi.

Do góry