reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Kasza manna zawiera tez gluten,wiec sie wstrzymam z jej dodawaniem...
Wszystko tak sie zmienia.Zagina mnie ten banana,bo kiedys byl od 10 miesiaca,zóltko tez okolo 9...Swiat wywrocil sie do gory nogami...:wściekła/y:
Dziecko znajomych bylo uczulone na gluten,rodzice nie wiedzieli i dalej go podawali.Malenswo chudlo i bylo z nim coraz gorzej.Na szczescie jakis lekarz wykrył w pore celiaklie...:baffled:

reklama
a my z okazji 4 miesiaczków zjedlismy zupke jarzynowa
najpierw piers a potem zupka i do spania
teraz sobie smacznie chrapie

My jeszcze "na piersi tylko jedziemy"... ale myślę, że gdzieś tak w lipcu zaczniemy próbować inne smakołyki, bo już się nie mogę doczekać karmienia łyżeczką i tej upaćkanej buźki Mojego Synka;-)

Co podawałyście jako pierwsze? Bo ja myślałam żeby zetrzeć jabłuszko, odsączyć i podać mu na łyżeczce odrobinkę soczku:-) A potem stopniowo przechodzić w bardziej zaawansowane potrawy:tak:

Pierwszym nowym smakiem Wiktorii było właśnie skrobane jabłuszko, nawet jej smakowało za pierwszym razem. Oprócz jabłka próbowała też kaszki bananowo- brzoskwiniowej i marchewki z ziemniaczkiem, ale zdecydowanie najsmaczniejsze jest mleczko mamy:tak:.Soczków i herbatek w ogóle nie przyjmuje, pluje na 4 strony świata:-DDzisiaj zjadła chrupka kukurydzianego, a własciwie wycyckała:happy:

Ja najpierw podałam jabłuszko, ale potem wyczytałam, ze cycusiowym dzieciom najpierw podaje sie zupkę warzywną a na samym początku zaczyna sie od marchewki.

No i dzisiaj tą marchewkę podałam. Z Gerbera. Dosypałam minimalnie Misiowego Ogródka marchew i groszek, żeby Oliwce lepiej się jadło, bo jak jest bardziej gęste, to lepiej sobie radzi. Ale jej smakowało :-) Otwierała buzię po kolejną porcję i rozpłakała się jak się skończyło. Ale dziś szybko się skończyło, bo były tylko ze 3 łyżeczki od herbaty. Potem dostała cycusia.

Ale Oliwka po całym jedzeniu chyba z pół godziny lekko zwróciła, właściwie głównie mlekiem, marchewki było tam tylko trochę. Nie wiem, czy to dlatego, że za bardzo się mlekiem opiła, czy marchewka jej zaszkodziła :baffled: A może Misiowy Ogródek :confused:
Dopiero od kilku dni próbujemy nowe smaki a już część rzeczy mam załatwionych jabłuszkiem i marchewką. Jak wpadłam na pomysł, żeby ją karmić w samym pampku, to po jedzeniu i ubraniu ciuchów zwróciła i znowu są plamy :dry:

Może jutro podam samą marchewkę i zobaczymy jaka będzie reakcja. A jak się marchewka skończy to następny mam przygotowany słoiczek brokułów Gerbera. A dopiero potem pójdą w użycie te wieloskładnikowe.

No my teraz tez na etapie marchewki jesteśmy - z gerbera- i faktycznie plamy okropne sie od niej robią. wczoraj Tosia kichnęła podczas jedzenia tej marchwi i w efekcie ona była z marchewki i ja też:-)Dzisiaj najpierw połozyłam na niej pieluchę tetrową, potem sliniak i udalo sie- zero plamy:-)
Zakupiłam tez dzisiaj pierwszą zupke jarzynową z Bobovity.I marchweke z ziemniakami z Hippa.

reklama
Do góry