reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

rosmerta, szkoda Huberta. Bardzo musi cierpiec:-:)-( Tobie tez wspolczuje.Trzymaj sie i powodzenia. Zeby skora Huberta szybko sie poprawila.

reklama
Rosmerta, wierzę, że masz już dość :-( Trzymam kciuki za Was, żeby wstrętne choróbsko odpuściło. Trzymaj się dzielnie :tak:

Rozmerta a to na pewno AZS ?
A co z glutenem, tez nie mozesz wprowadzac?
Pytam bo kupilam kaszke pszenną bananową, dawałam ja codziennie rano z mleczkiem zosia dostawała rano tez pół kromki chlebka, oraz deserki z jogurtem i teraz ma straszne placki liszowate na plecach, strasznie to wygląda pediatra kazal nam tylko smarować oliwą z oliwek...troszke mnie to dziwi i chyba musze sama przejsc na jakąś diete dla niej
Oliwieczka, liszaje napewno nie są po glutenie, nietolerancja glutenu nie objawia się zmianami na skórze tylko biegunkami.

Pytam bo kupilam kaszke pszenną bananową, dawałam ja codziennie rano z mleczkiem zosia dostawała rano tez pół kromki chlebka, oraz deserki z jogurtem i teraz ma straszne placki liszowate na plecach, strasznie to wygląda pediatra kazal nam tylko smarować oliwą z oliwek...troszke mnie to dziwi i chyba musze sama przejsc na jakąś diete dla niej
u nas to samo
ale po białku

dzieki za wsparcie dziewczyny, pomału się juz załamuję, no bo ile taki maluch moze sie męczyć... te łapki swędzą go i śpi duzo gorzej... w sumie dobrze że w ogóle śpi...

tak, niestety to napewno AZS:-( glutenu narazie nie wprowadzałm, bo jak napewno przeczytałas, nasz repertuar narazie wąski, mamy opóźnienie we wprowadzaniu nowosci, bo mały przestal przybierać i wrócilismy do mleka tylko, a teraz na nowo od początku wszystko pokolei wprowadzamy i baaardzo powolutku

w sobotę Hubek zjadł po raz pierwszy brokuła - dodalam go do obiadku - smakowąło mu baaardzo:tak:ale niestety porażka:-(, pogorszyła sie skóra na dłoniach, porobiły sie ranki i sączy się z nich teraz:-( cholerne AZS...:angry::angry::angry:a juz było tak ładnie:wściekła/y:i znowu trzeba odczekać kilka dni,zanim podam cos nowego:wściekła/y:
a jadłsopis to mamy ubogi:-(, bo Hubek je narazie tylko dynię, marchewkę, ryż z którego sama robie kleik, i jabłko gotowane
jestem już tym zmeczona...
Kuba tez ma zmiany na rączkach,zaostrzyło się ostatnio po lekkim przeziębieniu.Czasem pogarsza się też przy ząbkowaniu,wiec niekoniecznie musiały być to brokuły.Za jakis czas sprawdz jeszcze raz.:no:

rosmerta, biedni jesteście. Ale wiesz, ze musisz być silna i konsekwentna. Ta dieta jest teraz nawet bardziej uciążliwa dla Ciebie niż dla Huberta, bo on jeszcze nie wie czego musi sobie odmawiać. Ale to świństwo musi w końcu puścić. Trzymamy za Was kciuki.

Oliwieczka, liszaje napewno nie są po glutenie, nietolerancja glutenu nie objawia się zmianami na skórze tylko biegunkami.

dzieki Kasiad nie wiedziałam ze biegunka może wystąpić po podaniu produktów z glutenem, jak dobrze że tu jestes Kasiad i tak uwaznie czytasz posty oraz że ci sie chce na każde pytanie odpowiedziec, dzięki

rosmerta trzymamy za Ciebie i Hubcia kciuki! :tak:Oby AZS jak najszybciej opuscilo synka!

Ciebie i inne dziewczyny podziwiam za wytrwalosc i konsekwencje!!!!! :happy::blink:

reklama
Kuba tez ma zmiany na rączkach,zaostrzyło się ostatnio po lekkim przeziębieniu.Czasem pogarsza się też przy ząbkowaniu,wiec niekoniecznie musiały być to brokuły.Za jakis czas sprawdz jeszcze raz.:no:

nie wiedziałam, że może pogorszyć sie przy ząbkowaniu:-( fakt, Hubciowi wychodzą właśnie dwa ząbki, ale zupelnie bezboleśnie, a pogorszenie ewidentnie nastapiło w sobotę po tym jak zjadł tego brokuła, ale z pewnoscią, za jakis czas podam mu jeszcze raz, zeby sprawdzić (chociaz za każdym razem strasznie sie boję, że kolejny raz sie pogorszy, ale z marchewka się udało i okazało sie ze uczulenie na nia znikneło:-))

i dzieki dziewczyny za słowa otuchy, dzisiaj rzeczywiscie juz lepiej z rączkami, ale w nocy było koszmarnie i strasznie się meczył, ale po nasmarowaniu kremem przeszło

Do góry