reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

A ja tego "Schabu z warzywami i z suszonymi śliwkami" nie mogę nigdzie znaleźć :-(
Jakiej on jest firmy :confused:

Ewamat, zdradź przepis na naleśniki z Sinlacu.

reklama
tak zgadza się ;-):tak: ja zawsze w carrefour ;-) go kupuję i z meni smakosza tam jest sporo słoiczków :tak:
DANIE – Schab z warzywami i suszonymi śliwkami

PO 8 MIESIĄCU

danie-schab_warzywa_sliwki_suszone-d303.jpg

produkt_bezglutenowy.png

• Bez dodatku soli.
  • Bez dodatku cukru.
  • Nie zawiera białka mleka krowiego i laktozy.
  • Nie zawiera masła.
  • Produkt bezglutenowy.
  • Nie zawiera środków konserwujących*, barwników* ani sztucznych dodatków smakowych*.
    * zgodnie z przepisami prawa
  • Zamknięte słoiki przechowywać w chłodnym miejscu, chronić przed światłem, przy rozwarstwieniu wymieszać.

Dzis Milenka po raz pierwszy zjadla kanapeczke posmarowana ugotowanym i zmielonym kurczakiem. Oczywiscie zjadla tylko troszke, bo reszta chciala sie bawic. Na szczescie nie krztusila sie.:tak:A chlebek byl zytni - nie wiem czy dobrze.

Chrupiące naleśniczki

chrupiace_nalesniczki.gif
Składniki:
  • 2 płaskie łyżeczki mąki ryżowej
  • 5 płaskich łyżeczek Nestlé Sinlac
  • łyżeczka oleju
  • 60 ml wody
  • szczypta soli
Sposób przygotowania:
  • Połącz Nestlé Sinlac z wodą.
  • Dodaj olej, mąkę ryżową, sól. Starannie wymieszaj.
  • Olej do smażenia dodaj tylko do pierwszego naleśnika. Patelnia powinna być bardzo gorąca.
  • Kolejne naleśniki smaż po obu stronach, nie dodając tłuszczu.
Placuszki ozdób tartym jabłkiem lub owocami ze słoiczka.

Ja zamiast mąki ryżowej użyłam maki pszennej. Maja z katarkiem nie ma za bardzo apetytu, ale trochę zjadła.

dzięki Ewamat :-)
Właśnie chciałam zapytać czy mąkę ryżową mogę zastąpić pszenną, ale na końcu doczytałam, że mogę :tak:

Kasiu, to miesko ze slioczka ma wlasnie konsystencje wilgotnego paszteciku do smarowania.

u nas tez najlepsze jedzenie wedlug martynki to wlasnie to ktore ktos jjez talerza. i troche ja przechytrzam. wyjmuje mieskao z kurczaka z zupki, marchewke.kroje n drobne kawaleczki klade na swoim talerzu z obiadem i jjemy z tego samego talerza, ale tylko ziemniaczki wspolnie.:-D taka jestem okropna:-D

Amelcia pierwszy raz jadła dziś sucharka :tak: baaardzo zadowolona ;-) jutro próbujemy to co Karolina77 kanapeczki z gotowanym kurczaczkiem :-)

reklama
dziewczyny jak powinno wyglądać menu dziewięciomiesiecznego bobsasa by bylo odpowiedniozbilansowane? chodzi mi odzienny rozklad?
:confused:

Do góry