reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Dziewczyny, czy to jest mozliwe aby w kilka godzin po podaniu glutenu byla ciemnozielona kupka? Dzis Milenka taka zrobila i nie wiem po czym? Tylko gluten przyszedl mi do glowy, mimo tego ze juz wczesniej podawalam jej gluten i nic nie bylo.
Kupki zielone tez Milenka robi od jakiegos czasu ale pediatra Milke w sobote badala i powiedziala ze to Milence wychodza dwie gorne jedynki. A dzis rano kupka byla normalna a po poludniu ciemnozielona.No i nie wiem dlaczego?

reklama
Dzis kupiliśmy dla nas nowość tak :
z menu smakosza
lazanie z cielecinką chciałam tez kupić jagnięcinię w kremie marchwiowo -dyniowym i wołowinę w sosie pomidorowym ale nagotowałam obiadków i zrezygnowałam :-D wolałam wziąść więcej słoiczków z rybą bobovity bo to nie umiem zrobić sama a tamto dam radę :-p:zawstydzona/y:

a z deserków menu smakosza kupiliśmy
banan z ananasem i pomarańczą
deser z kawałkami mango
jabłka z makaronem i cynamonem
mus bananowo truskawkowy
mus bananowy z owocami leśnymi
krem bananowo kokosowy

i gerbera deserki z jogurtem ;-)

Bardzo mnie cieszy, że Oli zaczęła pić wodę z niekapka. Do tej pory jak tylko wyczuła smak samej wody to od razu pluła, a dziś wlałam jej na próbę wodę i wypiła, oczywiście mało, bo ona zawsze mało pije.
Cieszy mnie to, bo właśnie wyszedł jej ząbek, a wiadomo jak słodkie herbatki działają na zęby.

no to gratulacje dla Oli:tak: Martynce jak dotad wszystko jedno co pije:-D

wczoraj szymek bezmyslnie podal malej cala miche kaszki pszennej:wściekła/y: a gluten mielismy wprowadzac bardzo powoli ze wzgledu na ta lergie ktora juzma, zeby nie przeoczyc ewentualnych zmian skornych. i teraz czekam. chyba jak po tygodniu ja nie wysypie to nie musze sie martwic?

wczoraj szymek bezmyslnie podal malej cala miche kaszki pszennej:wściekła/y: a

u mnie Robert też się myli bo zawsze mam otwarty sinlac, kaszke na mleko, kaszkę na wodę i kaszkę manną z glutenem i misiowy ogródek z tym to nie miał problemu by odróżnić ale resztę to zawsze mylił i najczęściej robił sinlac choc ostatnio zrobił go na mleku :eek:;-)

Czy możecie mi przedstawic jak wyglada dzienne menu waszego maluszka ( przede wszystkim tych karmionych butelką)

najczęściej jest tak :
7:00 butla 180ml (nie zawsze cała wypita)
9:00 kromka chleba np. z jajkiem (czasem zajada suchą kromę)
10:00 kaszka lub deser z jogurtem
13:00 obiadek
15:00 chrupki lub miśkopty czy sucharki
16:00 deserek owocowy + świeże owoce mandarynki banany itd...
17:30 mleko
19:30 mleko z kaszką glutenową

plus soczek i herbatka

reklama
wczoraj szymek bezmyslnie podal malej cala miche kaszki pszennej:wściekła/y: a gluten mielismy wprowadzac bardzo powoli ze wzgledu na ta lergie ktora juzma, zeby nie przeoczyc ewentualnych zmian skornych. i teraz czekam. chyba jak po tygodniu ja nie wysypie to nie musze sie martwic?
Przy nietolerancji glutenu nie ma wysypek tylko są brzydkie śluzowate biegunki.

Do góry